VMG3925 Ethernet-yhteys lakkasi toimimasta, Wlan-yhteys toimii ongelmitta

  • 23 kesäkuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 521 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Otsikon mukainen ongelma. Reititinmodeemi hankittu Elisalta juuri muutama päivä sitten. Ethernet-yhteys kytketty LAN-porteista 1-3 Blu-ray-soittimeen, PS4 ja televisioon. WLAN kannettavaan tietokoneeseen ja puhelimeen. WLAN toimii normaalisti. Eilen illalla vielä katsonut normaalisti Netflixiä televisiolla, jonka jälkeen olen sammuttanut modeemin yöksi. Mitään muutoksia asetuksiin ei ole tehty. Tänään päivällä käynnistin modeemin uudelleen ja nyt kaikki LAN-portteihin kytketyt laitteet ilmoittavat ettei yhteyttä. LAN-valot eivät pala ja modeemin asetuksissa kaikkien tilana "No Link".

Modeemi on muutaman käyttöpäivän aikana myös käynnistänyt itsensä uudelleen ainakin kolme kertaa. Toissa-aamuna WLAN ei saanut muodostettua 5GHz yhteyttä vaikka asetuksiin ei oltu koskettu ja modeemi oli vain käynnistetty yön jälkeen. Tilanne ratkesi muuttamalla kanavapaikkaa automaattisesta staattiseen. Lähialueella ei ole muita 5GHz-yhteyksiä aiheuttamassa rasitusta, joten tuo tuntui hieman omituiselta.

Tänään tehdyt toimenpiteet:
-modeemi käynnistetty uudelleen
-verkkokaapelit vaihdettu (tuskin syynä koska useampi)
-modeemi resetoitu

Vikatilanne kuitenkin jatkuu eikä Ethernet-yhteys toimi. Kaikki viittaisi omasta mielestäni vialliseen modeemiin. En voi testata yhteyttä nyt tarkemmin, koska kannettavassani ei ole Ethernet-porttia (MBP). Ideoita?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllä tuo melko vahvasti vaikuttaa vialliselta modeemilta. Voisihan sitä kokeilla resetoida vielä kertaalleen. Resetointi kannattaa tehdä maltilla (10-20sek) ja mielellään avattua klemmaria tms. käyttäen.

Ostitko tuon modeemin liikkeestä vai netistä? Asiakasnumero omiin tietoihin täällä Palstalla, niin pääsee Palstatiimi tarttumaan asiaan paremmin jussin jälkeen.
Käyttäjätaso 1
Kyllä tuo melko vahvasti vaikuttaa vialliselta modeemilta. Voisihan sitä kokeilla resetoida vielä kertaalleen. Resetointi kannattaa tehdä maltilla (10-20sek) ja mielellään avattua klemmaria tms. käyttäen.

Ostitko tuon modeemin liikkeestä vai netistä? Asiakasnumero omiin tietoihin täällä Palstalla, niin pääsee Palstatiimi tarttumaan asiaan paremmin jussin jälkeen.


Ostettu netistä. Asiakasnumero näkyvissä profiilissa. En ole alkuperäisen viestin jälkeen tehnyt mitään muutoksia asetuksiin. Nyt kuitenkin LANit näkyvät tulleen itsestään aamupäivän aikana päälle.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Hei, hyvä juttu että alkoi toimia! Tuon kaltaiseen ongelmaan kannattaa tehdä modeemille juurikin resetointi reset-painikkeen kautta. Jos jatkossa vielä ongelmaa ilmenee, niin laita mieluusti meille vaikka yksityisviestiä tai voi myös soittaa asiakaspalveluumme, jossa häiriöpuoli päivystää ympärivuorokautisesti.:)
Mulla oli sama vika uudenmodeelin kanssa ja 2 kertaa piti resetoida ni sit ruper Ethernet toimii, enne yritti ottaa yhteyden yhdisti ja sit heti katkes.

Osallistu keskusteluun