Vastattu

VMG3926 asetusten hallinta


Hei, käytössä kotiboksi VMG3926 ja asetusten muuttaminen ei onnistu. Yritin vaihtaa WLANin SSID:n OmaElisassa ja sen mukaan onnistuikin (sain vahvistuksen "tallennettu" + uusi SSID ja salasana näkyvät ko. sivulla) mutta langaton verkko on edelleen tehdasasetusten mukainen. Lisäksi en pääse modeemin hallintasivulle http://192.168.10.1/ vaan selain antaa Problem loading page -virhettä. Mistähän kiikastaa? Modeemia myös käynnistelty uudelleen.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 5 syyskuu 2016, 14:38

Jos resetti ei auta eikä millään enää pääse sisään, on ohjelmisto luultavasti korruptoitunut. Tällöin ei auta kuin laitevaihto. Voit olla asiasta yhteydessä vaikka palstatiimiin yksityisviestillä (http://elisa.fi/palstatiim).
Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1
Oletko resetoinut modeemia painamalla esim neulalla modeemin takana olevaa reset nappia noin 15 sec?

tuo wlanin ssid muuttaminen kyllä onnistuu tuolla modeemin hallintaosoitteessa kunhan nyt ensin sinne pääset
Joo resettiä kokeiltu myös ilman tulosta.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1
oletko kokeillut eri selaimilla tuonna hallintaan pääsyä?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Saathan siis yhteyden siihen boxin default wlaniin?

Tarkista myös että saat modeemilta oikeanlaisen IP osoitteen. IPn tulee olla 192.168.10.X että tuonne hallintaan pääset.
Joo saan yhteyden wlaniin jolla on se tehdasasetusten mukainen ssid. Ipconfig antaa 91.155.208.x osoitetta. DNS suffix sanoo kyllä elisa-laajakaista.fi.
Jos PC saa julkisen IP-osoitteen, eikä 192.168.10.xxx, ei modeemi ole tehdasasetuksille palautunut.

Koska PC:n IP-osoite on ihan eri verkossa, kuin modeemin hallintaosoite, et siihen voi saada yhteyttä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kokeilepa resetoida modeemi uudelleen. Paina reset painiketta esim. avatulla klemmarilla niin kauan, että modeemin valot sammuvat tai välähtävät.
Minulla on sama modeemi, mutta en pääse loggautumaan sisälle hallintosivulle (http://192.168.10.1). Elikä systeemi ei hyväksy salasanaa, vaikka tarjosin vaihtoehtoina 1234 sekä myös Modeemin takakilvessä olevaa Wireless Key :tä, eli näiden ohjeiden mukaisesti:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-vmg3326/#asetukset

Mitä tässä voisi enää kokeilla? 😮
Käyttäjätaso 1
Huomasin, että jotain häikkää tuossa purkin (asensin tuttavalle vmg3325) ohjelmaversiossa kaiketi on, koska ei aina päässyt edes oletussalasanoilla kirjautumaan. Pääsin kuitenkin kirjautumaan, jos tein sen ethernet-portin kautta, enkä langattoman verkon yli.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Jos resetti ei auta eikä millään enää pääse sisään, on ohjelmisto luultavasti korruptoitunut. Tällöin ei auta kuin laitevaihto. Voit olla asiasta yhteydessä vaikka palstatiimiin yksityisviestillä (http://elisa.fi/palstatiim).

Osallistu keskusteluun