Vastattu

VMG3926 toisen reitittimen taakse

  • 9 heinäkuu 2019
  • 1 kommentti
  • 337 katselukerrat

Onko kokemusta, saako Zyxel VMG3926-reititintä toimimaan toisen reitittimen takana pelkkänä tyhmänä wlan-asemana ja LAN-kytkimenä? Yritin siten, että D-Link (10.10.15.254) toimisi pääasiallisena reitittimenä ja vaihdoin Zyxelin IP:n samaan avaruuteen (10.10.15.253). Lisäksi otin dhcp:n pois Zyxelistä. Yhdistin reitittimet LAN-porttien kautta.

Näin se lähes toimii, mutta:
  1. wlan lakkaa toimimasta 1-2 päivän välein, joten Zyxeliä joutuu buuttailemaan jatkuvasti. Ilman D-Linkiä vastaavaa ongelmaa ei ole.
  2. Zyxelin hallintapaneeli herjaa, ettei yhteyttä internetiin ole. En tiedä, onko tästä suurta haittaa. Ainakaan firmwaret ei enää päivity.
  3. Toinen televisio ei enää löydä kodin levyasemaa, joka on langalla kiinni Zyxelissä. Jos Zyxel on talon ainut reititin, niin sitten ei ole tätä ongelmaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 9 heinäkuu 2019, 16:34

Jos tuossa Zyxelissä on Elisan firmis sisällä, saattaa se jo yksinään aiheuttaa nämä ongelmat. Elisan firmikset noissa laitteissa eivät ole sieltä parhaimmasta päästä ja osa toiminnoista, jotka löytyy originaalista firmiksestä, on poistettu käytöstä. Ne ominaisuudet, jotka ovat käytössä, toimivat vähän niin ja näin.Melkeinpä itse tekisin niin, että kunnon modeemi tuohon linjan päähän ja sen perään pelkkä reititin. Tämä combo todennäköisesti toimii parhaiten.Siltasitko muuten modeemista sen portin, jonka perässä reititin on? Itse ainakin tekisin niin, eli modeemista reitittimen portti siltaukseen ja reitittimessä DHCP päälle jakamaan IP-osoitteet sen perässä oleville laitteille. Tämä saattaisi selittää myös sen, miksi esim. levyasemaa ei löydy, jos DHCP ei ole käytössä reitittimessä.
Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos tuossa Zyxelissä on Elisan firmis sisällä, saattaa se jo yksinään aiheuttaa nämä ongelmat. Elisan firmikset noissa laitteissa eivät ole sieltä parhaimmasta päästä ja osa toiminnoista, jotka löytyy originaalista firmiksestä, on poistettu käytöstä. Ne ominaisuudet, jotka ovat käytössä, toimivat vähän niin ja näin.

Melkeinpä itse tekisin niin, että kunnon modeemi tuohon linjan päähän ja sen perään pelkkä reititin. Tämä combo todennäköisesti toimii parhaiten.

Siltasitko muuten modeemista sen portin, jonka perässä reititin on? Itse ainakin tekisin niin, eli modeemista reitittimen portti siltaukseen ja reitittimessä DHCP päälle jakamaan IP-osoitteet sen perässä oleville laitteille. Tämä saattaisi selittää myös sen, miksi esim. levyasemaa ei löydy, jos DHCP ei ole käytössä reitittimessä.

Osallistu keskusteluun