Vastattu

Voinko saada Elisalta selvityksen vuoden 2017 IP-liikenteestäni?

  • 4 tammikuu 2018
  • 8 kommenttia
  • 777 katselukerrat

Elisan nettisivuilta ei löytynyt MITÄÄN, mistä voisin asiaa kysyä. Kai minulla on oikeus/mahdollisuus selvittää, onko IP-osoitteestani levitty esim. tekijänoikeuksien vastaisesti jotain vuoden 2017 aikana?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Porkkana 4 tammikuu 2018, 20:40

Oheisessä linkissä ohjeistus ja lomake jos haluaa tarkemmin asiasta kirjallisesti tiedustella:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/tekijanoikeuksien-valvontakirjeet/
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
EI ISP:llä ole lupaa seurata mitään. Mitään lokeja sun liikenteestä ei ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Operaattori tietää vain liittymäsi ip-osoitteen tiettynä ajankohtana. Mitään liikenteestä, mitä siitä liittymästä on tullut, operaattorilla ei ole tietoa. Ip-osoite taas on teletunnistetieto, jonka historiatietoja ei sinulle voida luovuttaa. Nämä tiedot operaattori voi luovuttaa vain oikeuden (yleensä markkinaoikeus) päätöksellä asiaa tutkivalle taholle.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
Oheisessä linkissä ohjeistus ja lomake jos haluaa tarkemmin asiasta kirjallisesti tiedustella:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/tekijanoikeuksien-valvontakirjeet/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Sen verran annan vinkkiä, että älä missään tapauksessa ota yhteyttä kirjeen / kirjeiden lähettäjään. Tee ensin Elisan ohjeen mukaan selvityspyyntö väitetystä tekijänoikeusloukkauksesta. Kun olet saanut Elisalta asiasta kirjallisen vastauksen, pistä se talteen. Asianajotoimistolta tulleen "kiristyskirjeen" voit pistää roskiin, samoin kuin mahdolliset seuraavatkin. Jos he sitten päättävät haastaa sinut oikeuteen (mikä on erittäin epätodennäköistä), sinulla on heti todiste Elisalta, että väitetyt tiedot eivät ole alunperinkään pitäneet paikkaansa.
Käynnissä on nimittäin aikamoinen ja erittäin kyseenalainen operaatio tekijänoikeuksien valvojilta, jossa käytetyt menetelmät eivät kestä päivänvaloa.
Murobbs foorumilta löydät asiasta valtavasti tietoa, laitat vaan googleen hakusanoiksi murobbs hedman partners
Joo, en tee mitään tuolla IP:n selvityslomakkeella, koska kysymys ei ole IP-osoitteesta vaan sen liikenteestä. Ja ajankohdalta, joka ei ilmeisesti ole mukana tässä kiristyskirje-jupakassa (johon olen jo vastannut). Tämän ajankohdan liikenne vain todennäköisesti todistaisi, että ko. toiminta ei ole ollut meidän perheemme sisäistä, vaan muiden väliaikaisten asukkaidemme toimia. No, jos ko. asianajotoimisto haluaa tehdä itsestään naurunalaisen, saada nuhteet yms. niin siinähän sitten itse hankkivat luvat selvittää nuo...

Osallistu keskusteluun