Vastattu

VPN-asetukset puuttuvat P-661HNU-DI-F1 kotiboksista

 • 25 maaliskuu 2015
 • 3 kommenttia
 • 1183 katselukerrat

P-661HNU-F1 -päätteen käyttöohjeissa sivulla 220 (saatu Zyxelin tuotesivuilta) on lueteltu kuinka VPN-asetukset löytyvät valikoiden Security > VPN > Setup alta, mutta oman päätteeni asetuksissa Securityn alla ovat pelkästään Firewall, MAC Filter, Parental Control, ja Certificates. VPN ei mainita missään muussakaan asetusruudussa.

Puuttuvatko VPN-asetukset tarkoituksella? Vai onko minulla tai käyttöohjeessa lueteltu vanha firmware?

Minulla on versio P-661HNU-DI-F1_Elisa4_VUG3D0.

Kuvankaappaus valikosta (täysikokoinen):

kuvankaappaus
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 28 maaliskuu 2015, 09:42

Sain lisätietoa tuoteporukalta, kertoivat, että Elisalle räätälöidyssä versiossa tuosta modeemista ei noita VPN-asetuksia ole lainkaan mukana. Jos niitä välttämättä tarvitset, täytyy sinun hankkia itse joku toinen laite käyttöösi.
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

 •  tervetuloa Palstalle!

  Laitoin talon sisällä laajakaistapäätelaitteista vastaavalle taholle kysymyksen tuosta VPN-asetusten puuttumisesta. Kerron, kun saan vastauksia.

  SItä odotellessa, kerrotko vielä, mikä on tarpeen taustalla ? Ainakaan itse en ole moneen vuoteen törmännyt tilanteeseen, että modeemille pitäisi jotain asetuksia "veivata", jotta saa VPN-yhteyden muodostettua esim. kotoa työpaikalle. 
 • Sain lisätietoa tuoteporukalta, kertoivat, että Elisalle räätälöidyssä versiossa tuosta modeemista ei noita VPN-asetuksia ole lainkaan mukana. Jos niitä välttämättä tarvitset, täytyy sinun hankkia itse joku toinen laite käyttöösi.
  Etsin juuri itse noita VPN-asetuksia ja niitä tarvitaan, jos halutaan muodostaa yhteys internetistä omaan kotiverkkoon.
  Laitteen vaihdon sijasta voi ostaa esim Rasberry Pi:n ja muodostaa VPN-yhteyden sitä kautta. Ei maksa paljoa mutta vaatii Linux- ja ohjelmointiosaamista.

  Osallistu keskusteluun