Kysymys

VPN-yhteyden muodostaminen takkuaa

  • 13 toukokuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 2077 katselukerrat

  • Satunnainen osallistuja
  • 17 kommenttia
Minulla on kotona Elisan Taloyhtiökaista VDSL2:lla (Zyxelin kotiboksi siltaavana). Siinä on kiinni toisena laitteena OpenVPN-reititin. Yhteyden muodostaminen tähän reitittimeen takkuaa (timeout, eli kuin reititintä ei olisikaan verkossa), eli joka päivä joutuu pahimmillaan yrittämään useita tunteja että yhteys muodostuu. Rajoittaako Elisa VPN-yhteyksiä? Laite, jolla yritän reitittimeen yhdistää on Android-puhelin Saunalahden mobiililaajakaistalla. Kun yhteys muodostuu se kyllä pysyy päällä ilman ongelmia.

Vertailun vuoksi edellisellä operaattorilla (DNA) ei ollut mitään ongelmia yhdistää koskaan samaan purkkiin. Eli kotona liittymä oli eri, puhelimessa on koko ajan ollut Saunalahden liittymä.

P.S. aika lyhyet leasit noilla Elisan IP-osoitteilla: 30 minuuttia.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ei meillä kyllä mitään rajoituksia ole VPN-yhteyksien suhteen. Itsellä ei tuosta reitittimestä ole kokemusta, joten en sen suhteen osaa tarkemmin neuvoa tai ottaa kantaa mistä ongelmat johtuisivat. Olisikos muilla Palstalaisilla tähän vinkkejä? 🙂
Käyttäjätaso 4
Itse nyt törmännyt tähän samaan kun yrittää ulkoapäin muodostaa VPN yhteyden niin tulee timed outtia, mutta lähiverkosta kyllä toimii mainiosti. Onko varmaa tietoa ettei tuota rajoiteta?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Onko käytössänne jokin DDNS -palvelu, vai mitenkä otatte yhteyttä ulkoverkosta?

Jos operaattorin antamalle IP:lle on lyhyt lease-time, niin onko tuon käytetyn DDNS -palvelun päivitystaajuus riittävä, eli onhan edes teoriassa mahdollisuus saada yhteys nimipalvelua käyttäen?

Mitä tulee viime vuorokauden sisällä tapahtuneisiin ongelmiin, niin syynä lienee pälvelunestohyökkäys, joka kohdistui juurikin DDNS -palvelua tarjoavaan yritykseen (DynDNS).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Kannattaa kokeilla suoraan siihen julkiseen DHCP:n jakamaan IP- osoitteeen jonka VPN- "purkki" saa. Sitten vasta kannattaa alkaa säätämään DDNS- palveluiden toimivuuden kanssa.

Itse olen käyttänyt OpenVPN (ja vastaavia) virityksiä kotiverkossa sekä Elisan- yhteyden aikana kuten myös nyt Soneran yhteyden yli. Mitään ongelmia ei ole ollut. Tosin en ole käyttänyt vuosikausiin operaattorien tarjoamia vakiolaitteita (kyllästyin säätämään niiden rajoitettujen sinne päin toimivien ominaisuuksien kanssa).

Minulla on nyt Joker.com DNS/DDNS- palvelu, jokoa on hyvin toiminut (kun / jos IP- joskus on vaihtunut).

DynDNS on todella ollut Mirai- bottiverkon hyökkäyksen kohteena. Minun villi arvaus on, että tämä liittyyä USA:n yhitteluun Cyber- hyökkäyksessä Venäjää vastaa. USA on syyttänyt Venäjää USA:n vaaleihin sotkeutumisesta. Luulenpä että Venäjä on hyökännyt nyt ensin. Todella vastuutontä ja pölkää pelia molemmilta valtiolta !!!

T: Tuokki
Käyttäjätaso 4
Olen itse yrittänyt sekä suoraan julkisella IP:llä että DDNS (Asuscomm) eikä kummallakaan toimi sen paremmin. Kokeilin myös eri laitteilla, läppäreillä sekä kännykällä eikä mikään saa yhteyttä ulkopuolelta.
Käyttäjätaso 4
En nyt tuoa aiempaa enää pysty muokkaamaan mutta nyt on kyllä ongelma rajattu johonkin oman verkon ulkopuolelle. Sisäverkosta pystyy yhdistämään mainiosti ja logittuu ongelmitta tuo servuun mutta ulkoverkosta kun yrittää niin on kuin tuota ei olisi olemassakaan. Pakko ilmeisesti olla jokin esto päällä Elisan päästä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Juttelin tuossa kiinteästä verkosta tietävän kanssa, hän kertoili että Elisa ei blokkaa mitään VPN-palveluja, eli kun tuo reititin on siltaavassa tilassa niin pitäisi yhdistää heittämällä palveluun. Jokin asetus siellä täytyy olla mikä estää yhteydet kun käytät ulkoverkkoa.

Osallistu keskusteluun