Kysymys

Wideband Wlan kaapelimodeemi?

  • 11 maaliskuu 2009
  • 4 kommenttia
  • 3473 katselukerrat

Tarkoitus olisi tilata Turbo Full Rate kaapeliliittymä mutta saako siihen jostain Wlan modeemin että saan kaikki kotikoneet langattomasti toimimaan? Tarjouksessa mukana tuleva ei ilmeisesti ole wlan?  Vai pitäisikö ottaa sitten Adsl2 fullrate ja käyttää nykyistä RoadRunner AP24 purkkia...

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Tungen samaan ketjuun, kun ongelma on "samantapainen".

Olen tilannut tuon fullratepaketin ja siinähän tulee mukana Netgearin CM232 -kaapelimodeemi, joka ei siis ole samalla langaton tukiasema. Itselläni on edellisestä liittymästä olemassa Netgearin CG834WG -kaapelimodeemi/langaton tukiasema.

Kysymykseni on, että saanko "kytkettyä" nuo yhteen siten, että tuo CG834WG toimisi "vain" langattomana reitittimenä? Jos noiden yhteenliittäminen on mahdollista, niin miten ne pitäisi kytkeä ja millaiset asetukset laitteisiin laittaa? Vai joudunko ostamaan jonkun uuden erillisen wlan-reitittimen?

En juuri tiedä näistä tietoliikennehommeleista, joten jos tuollainen yhteenkytkeminen on mahdollista, niin rautalankaa saa ohjeiden annossa käyttää...

Kiitoksia etukäteen!

Timppa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kysymykseni on, että saanko "kytkettyä" nuo yhteen siten, että tuo CG834WG toimisi "vain" langattomana reitittimenä?


En tunne juuri tuota mallia, joten yleisesti: reittimeksi ne eivät yleensä taivu, mutta wlan-tukiasema toki toimii.

Jos haluat käyttää vanhaa purkkia pelkkänä wlan-tukiasemana, varmista ettei uuden ja vanhan purkin hallintaosoitteet ole samat (esim. jos molemmat ovat 192.168.1.1, vaihda wlan-purkin osoitteeksi vaikka 192.168.1.2, olettaen että uusi laite on silta tai sen DHCP-palvelin ei jaa tuota samaa osoitetta). Kytke wlan-tukiaseman virkaa tekevästä purkista myös DHCP-palvelin pois päältä. Tämän jälkeen kytket ethernet-kaapelin vanhan ja uuden kaapelimodeemisi välille ja systeemin pitäisi olla siinä.

Huomaa että jos uusi kaapelimodeemisi ei tarjoa mahdollisuutta NAT-reititykseen, yhteydestä tulee sillattu. Ota käyttöön päätelaitekohtaiset palomuuriratkaisut tarpeen mukaan. Huomioi myös operaattorin liittymään tarjoamien ip-osoitteiden määrä, jos sinulla on useita päätelaitteita.
Kiitokset nopeasta vastauksesta, josta tällainen aloittelijakin jotain ymmärsi. Varmuuden maksimoimiseksi jatkan kuitenkin kyselyä vielä.  :)

Tuon olemassa olevan purkin (CG834WG) tiedoissa sanotaan mm: "For complete high-speed wireless networking, this combination EuroDOCSIS 2.0 cable modem, 802.11g wireless access point, wireless router, and 4-port switch with plug-and-play USB connectivity does it all"

Kytkeytyykö tuo "wireless router" ominaisuus siis pois tuon tyyppisessä kytkennässä?
Tuosta laitteesta löytyy siis ethernet-liiityntöjä tuo 4kpl, joista kahta on käytetty siis langallisen tietokoneen ja mediapalvelimen liittämiseen ja loput laitteet on langattomia. Onko mitään väliä mihin noista liitynnöistä uuden purkin kytkee? Pitääkö tuolle liitännälle osata tehdä jotakin?

Päivitystä edelliseen:
Kovasti netissä surffatessani ja lisätietoja hakiessani taidan tulla johtopäätökseen, että ei tuo vanha vekotin taida sopia tarkoitukseen. Siinähän ei ole (käsittääkseni) muuta WAN-lähtöä, kuin tuo koaksiaali kaapeliverkkoon. Siis tuo neliporttinen kytkin lienee vain LANia varten. Ellei jotain noista liittimistä voi  käyttää kytkeytymiseen internetin suuntaan (siis siihen uuteen tulevaan kaapelimodeemiin), niin taitaa olla voi voi... No onhan siinä lisäksi vielä USB-liitin, mut se taitaa olla ihan vaan laitteen konffaamiseen jne?

Olenko ihan hakoteillä?

Timppa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kytkeytyykö tuo "wireless router" ominaisuus siis pois tuon tyyppisessä kytkennässä?


Lähes poikkeuksetta kytkeytyy. Esim. Zyxel P-660HW ADSL-modeemissa "wireless router" toimii vain ADSL:n kanssa. Jos sen kytkee Ethernet-piuhalla esim. kaapelimodeemiin, saadaan Zyxelistä käyttöön pelkkä "wireless" ja neliporttinen Ethernet-kytkin. (Joista yksi portti menee internet-yhteyteen, kolme jää vapaaksi muille laitteille.)

Siinähän ei ole (käsittääkseni) muuta WAN-lähtöä, kuin tuo koaksiaali kaapeliverkkoon. Siis tuo neliporttinen kytkin lienee vain LANia varten.


Kyllä. Ja juuri sen takia että WAN on sidottu kaapeli-tv-verkkoon, käytettävissä on vain LAN-liitännät. Kun laitteen reititin on WAN ja LAN puolien välissä, ei CG834WG:n reititintä pääse tässä tapauksessa käyttämään. "Wireless router":ista tulee siis pelkkä "wireless".


Ellei jotain noista liittimistä voi  käyttää kytkeytymiseen internetin suuntaan


Kaikki liittimet käyvät, mutta reititin puuttuu välistä. Yhteys on suoraan internettiin (sillattu) ja kaikki laitteesi saavat julkisen ip-osoitteen. Jos tämä ei ole ongelma, pystyt rakentamaan yhteyden nykyisillä laitteillasi (Netgear CM232 ja CG834WG).

Mutta jos tarvitset omien laitteittesi ja internetin väliin reitittimen, joudut hankkimaan sellaisen. Kotikäyttöön tarkoitetut langattomat reitittimet ja pelkät reitittimet maksavat käytännössä lähes saman verran. Jos tarvitset reitittimen väliin, kannattaa todennäköisesti ostaa langaton reititin ja siirtää CG834WG varastoon.

Mediapalvelin viittaa hieman siihen suuntaan että sinulla on ilmeisesti käytössä verkkojakoja tietokoneiden ja mediapalvelimesi välillä? Jos mediapalvelin jakaa jotakin tietoa lähiverkkoosi ja käytät suoraa yhteyttä internettiin, mediapalvelimessakin pitää olla riittävät palomuuriominaisuudet. (Laitteeseen täytyy voida syöttää omien tietokoneittesi ip-osoitteet ja kertoa sille ettei mistään muualta saa ottaa yhteyksiä jakoihin.)

Jos mediapalvelin jakaa jotakin verkkoon eikä siinä ole sisäänrakennettua palomuuria, tarviset internetin ja oman lähiverkkosi väliin reitittimen.