Wifi kanavien päällekkäisyyksiin apuja

  • 2 syyskuu 2016
  • 1 kommentti
  • 144 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Suurin osa naapuruston wlan verkoista näyttää nimien perusteella olevan elisan liittymiä.
Veikkaisin että suurimmalla osalla (~95%) on päällä automaattinen kanavan valinta oma elisassa. Kaikki kun eivät tiedä mikä se kanava on, saati mitä oma elisa tarkoittaa.
Automatiikka ei kuitenkaan toimi hyvin, itselläkin automaattiasetuksella viihde modeemi kaivaa verta nenästään pyrkimällä aina nimenomaan niille kanaville mitä naapuritkin käyttävät. Sitten kenellään ei langaton verkko toimi kunnolla. Kun vaihdan kanavan käsin, kaikki ok. Nyttenkin näen että naapureiden verkot tappelevat kanavista keskenään, veikkaisin että kukaan tappelevien verkkojen asiakkaista ei ole tyytyväinen. Saattaa olla että osa heistä kiroaa operaattoria, joka toimittaa huonoja laitteita.
Kanavia voi toki tutkiskella vaikka puhelimen/tabletin wifi analysaattori ohjelmilla, mutta luonnollisesti tämäkin on 95% asiakkaista yhtä selkeää kuin heprealainen teksti.

eli

Modeemin kanavanvalinta-automatiikkaa pitäisi joko kehittää olennaisesti tai sitten keksiä joku avustaja mikä osaisi katsoa ympäristön wifi kanavat ja muuttaa oman modeemin kanavan sopivaan vapaaseen.
Lähetystehon säätöasetus ei myöskään olisi pahitteeksi, 3 tasoa riittäisi kuten joissain laitteissa jo onkin. Jos tehot olisivat oletuksena jossain keskitasolla, ei konfliktejä aiheutuisi niin laajalla alueellakaan.

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Valtaosa modeemeista käyttää automaattista WLAN -kanavaa tai niissä on oletuksena jokin tietty kanava.

Operaattorin on mahdotonta lähteä määrittämään jotain tiettyä WLAN -kanavaa jokaiselle asiakkaalle. Siksi tämä WLAN -kanavan määrittäminen on jätetty asiakkaan vastuulle.

Modeemin firmwaretkaan eivät välttämättä kykene tunnistamaan ruuhkaisia kanavia. Ei edes originaalilla firmiksellä.

Osallistu keskusteluun