Win 10 tilttasi, Wlan tilttasi, Turvakeskus hävisi..

  • 8 kesäkuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 299 katselukerrat

Moi! Minulla ei ole Viihde-palvelua, vaan tavallinen laajakaista. Modeemi on Zyxel P2812HNU-F1. Kone ASUS läppäri i5 & HD kosketusnäytöllä.

Ensin tilttasi Win10, joka meni niin jumiin, ettei mitkään näppäinyhdistelmät toimineet. Joutu sammuttamaan virtanäppäimestä pakolla.
Sitten hävisi Edge + Win-näppäimen ohjeet ja ohjelmat. (Komentokehotteessa fsc (no integrity errors) ja Dism ei auttanu))
Sain palautettua palautuspisteestä. Homma kuitenkin toistui, ja tällä kertaa jouduin palauttamaan (asentamaan 10:n uudelleeen).

Sen seurauksena meni mm. Elisa Turvakeskus.
Kuinka sen saisi takaisin?

Onkohan mulla SSD-levy menossa rikki?

Ja kun sain koneen taas tulille, siirryin käyttämään Chromea.. 🙂 (ihme juttu, mutta uusia tilttejä ei vielä
ole tapahtunut)

Sitten tilttasi Wlan-yhteys. Modeemia on yritetty resetoida muutamaan kertaan, tuloksetta. Läppärini ei löydä sitä, vaikka naapureiden wlan-modeemit näkyy listalla enemmän tai vähemmän hyvin.
Wlan merkkivalo vilkkuu ensin keltaisella, ja sitten vihreällä, mutta yhteys ei toimi.
Telkkari (Samsung, varustettu sisäisellä WiFi-yhteydellä) ei myöskään enää saa yhteyttä modeemiin, vaikka muistaa modeemin tunnuksen.
Kaapelilla netti kyllä toimii. (läppärissä, telkkari on uusi, enkä varmasti aio virittää siihen mitään 10 metrin ethernet-kaapelia.. 🙂 )


Mitäs nyt?

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Palaako/välkkyykö modeemissa WLAN -valo? Tuossa modeemissa taisi olla erillinen WLAN on/off -painike. Oletko kokeillut painaa sitä?

Turvapaketin saat asennettua uudelleen näillä ohjeilla.
Resetin jälkeen wlan-ledi vilkkuu keltaisena, ja sen jälkeen muuttuu vihreäksi. Ja siis pysyy vihreänä. Mutta Samsungin telkkari (sis. rak. WiFi) ei edelleenkään löydä verkkoa.

Kaapelilla läppäri toimii normisti, mutta jos vetää piuhan irti kone käytti automaattisesti wlan yhteyttä. Nyt kone ei ole huomaavinaankaan koko modeemia, vaikka modeemin wlan-ledi on päällä.

Kaikki mahdolliset napit on painettu, eikä mitään ole vahingossakaan sotkettu.. :)

Turvakeskuksen sain takaisin, suuret kiitokset! 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hyvä että turvat on taas kunnossa :8
Mikään laitenero minä en ole, mutta olisiko sinulla kokeilla toista modeemia? Jos tuo on nyt jotenkin mennyt rikki. :?
En taida viitsiä pyytää naapurilta modeemia "hieman testattavaksi".. 😃 Taitaa se (wlanin osalta) olla rikki. Elisalta joskus ostin sen 99€, mutta Gigantti myy VDSL2+ modeemia (ainaki pari vuotta sitten) hintaan 75€.

Lisäksi, mitä kavereilta olen kuullut, tuota on tapahtunut muillekin..

Laitteet pelittää kyllä (kaapelin kanssa), ja turva-asiat on kunnossa. :)

JOs jotain diagnostiikkaa (modeemin henkimaailaman selvitettäväksi) on olemassa, niin se voisi kovasti kiinnostaa.. :)

Kiitokset!
Käyttäjätaso 7
Noita WLAN-vammaisia modeemeita on ollut paljon muitakin kuin P2812. Yhteistä kaikille on ollut , että niissä tapauksissa mitä täällä palstalla on käsitelty , laitteissa on ollut aina Elisan softa. Itsellänikin oli tuo sama laite taannoin , mutta vaihdoin sen TeleWelliin (valmistajan oma softa) ja kas kummaa sen koommin ongelmia ei ole ollut. No omasta pussista sen investoinnin jouduin tekemään , mutta eipä kaduta.
En ole tuon modeemin sieluelämään perehtyny, enkä usko, että mulla edes kiinnostusta riittää (enää). Puhelinmodeemit oli joskus ammoisina aikoina täysin konfiguroitavissa Hayesin AT-kielellä. 2 viikkoa kun yötäpäivää kirjoittelee komentosarjoja, jotka ei toimi, kun oman modeemin Rockwellin piirisarjat eivät olleet yhteensopivia vastapuolen U.S. Roboticsien kanssa.

Jos nyt jostain löytyis joku simppeli diagnostiikka, jolla tuota vois tutkia, ni sitten saatan yrittää, mutta luulen, että modeemi menee suosiolla vaihtoon. Ja tuo p2812 oli sitten viimeinen kiinalainen tuote johon olen rahaa menettäny.

Kiitos Sokrates 🙂 (Pidän tuon TeleWellin mielessä)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mulla myös Telewellin modeemi ja toimii kuin unelma. Eivät ole tolkuttoman kalliita, mutta niiden kanssa ei tarvitse taistella.

Osallistu keskusteluun