WLAN hidastui :-(

  • 17 April 2017
  • 6 kommenttia
  • 438 katselukerrat

Iloista pääsiäistä kaikille!

Onko vinkkiä mikä on ongelman syy kun kotona WLAN hidastelee kovasti. Luokkaa todella etana.
Elisan ADSL on normaali-hidas kuten aina mutta nyt WLAN-laitteet ei oikeastaan toimi ollenkaan.

Systeemi on tällainen:
- laite on ZyXEL VMG3925-B10B, resetoitu, buutattu jne.
- WLAN toimii yhtä huonosti lähellä ja kaukana
- ympäristössä ei ole radiosaastetta, lähin naapuri +200 metrin päässä
- kotona kourallinen laitteita, ei muutoksia, kaikki näyttäisi olevan ok.

Ohjeita olen tahkonut niin paljon kuin pystyn. Mitään en ole vielä keksinyt. Voiko ZyXEL olla rikki?

Kaikki vinkit ja ideat ovat tervetulleita!

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onko ongelma 2,4 vai 5GHz -verkossa vai kenties molemmissa?

Jos teet speedtestillä nopeustestit langallisessa verkossa, mitä nopeuksia saat? Entäpä langattomassa? Tee molemmat testit siten, että muut verkkoa käyttävät laitteet ovat sammutettu tai irrotettu verkosta.

Kiinteää WLAN -kanavaa voi toki kokeilla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Voiskos tuo purkki kovan kuormituksen alla ylikuumentua ja tiltata? Kannattaa katsoa, ettei se ole suoraan jokin lämpöpatterin tai suoran auringonvalon kohteena.

En tiedä, saako Elisan liikkeistä lainalaitteita laitevian testausta varten, mutta sillähän viimeistään selviäisi, onko Zyxelin radiot väsähtäneet.. Hieman epäilen, jos laitteet ja käyttöympäristö eivät ole muuttuneet mihinkään.
Kiitos vastauksista ja vinkeistä! Aivan super!

> Voiskos tuo purkki kovan kuormituksen alla ylikuumentua ja tiltata?
> Kannattaa katsoa, ettei se ole suoraan jokin lämpöpatterin tai suoran
> auringonvalon kohteena.

Hyvä vinkki. Tuo purkki on kyllä aika hyvässä paikassa, ollut tuossa aina. Äkkiseltään laite vaikuttaa ihan ok, ei nouse savu eikä kikkaile muutenkaan. WLAN ei vaan toimi(nut).

Ta-daa! Ongelma on ratkaistu*. En tiedä mitä tapahtui mutta resetoin taas ZyXelin. Pidin paperiliitintä reset-reijässä yli 10 sekuntia. Ledit sammuivat ja syttyivät. Jostakin syystä nyt - tein tämän samalla tavalla kahdesti ennen tätä - WLAN toimii.

Ja JUST kun sain tuon tuossa yllä kirjoitettua niin nyt taas tökkii*. Perhana, nyt toimii sillä tavalla, että ihan kuin välillä ei olisi Internet-yhteyttä ollenkaan, välillä taas toimii. WLAN-yhteys on koko ajan... Merkillinen tapaus.

> Jos teet speedtestillä nopeustestit langallisessa verkossa, mitä nopeuksia saat?

Ennen “korjausta”, siis onnistunutta resetointia niin WLAN-nopeustesti ei onnistunut ollenkaan. Nopeus oli n. nolla.

Nyt, resetoinnin jälkeen, WLANilla tehty nopeustesti antaa*:
LATAUSNOPEUS: 7.19 Mbit/s
LÄHETYSNOPEUS: 0.10 Mbit/s
VASTEAIKA: 743 ms

http://www.nopeustesti.com antaa tällaiset tulokset (langallinen verkko, pöytäkone):
LATAUSNOPEUS: 8.24 Mbit/s
LÄHETYSNOPEUS: 0.77 Mbit/s
VASTEAIKA: 17 ms

Mutta, tämä on jo parempi kuin tuossa äsken. Mistään ensiasennuksesta ei ole kyse, ei myöskään ole mitään muutoksia tehty mihinkään. Alkaa vaan käpy palamaan kun tulee tällaisia ihme juttuja.
Odotan KAUHULLA kun ensimmäiset itseohjautuvat autot ovat liikenteessä kun vuonna 2017 tämä perustietsikkatouhu on tällä tasolla :-)


*) vaihtelee ihan hurjasti. Katson jos keskin mistä on kyse... Aivan kuin välillä ei olisi Internet-yhteyttä ollenkaan, välillä taas toimii.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Jos saat jostain toisen verkkolaitteen testattavaksi, niin laitevian saisi suljettua pois. Melkein uskallan väittää, että tuosta on iän myötä radiot kärvähtäneet...
Joo, täytyy varmaan katsoa jos vaihtaisi koko laitteen. Tajusin nimittäin nyt yhden jutun, että nyt - onnistuneen resetoinnin jälkeen - WLAN toimii jees mutta tuo nettiyhteys ylipäätänsä ei ole ihan terve. Nopeudesta viis mutta tökkimmen hämää.

BTW, itselleni on käynyt kaksi todella omituista tapausta, joista kannattaa ottaa opiksi:
1) kärsin pitkään, luokkaa vuosia, surkiasta Saunalahden nettiyhteydestä. Vasta sitten selvisi, että modeemi oli hanurista, kyse oli laitteesta, joka ei toiminut kellään. Ikinä.
2) toinen vastaava tapaus kuin tuo nro 1 sattui myöhemmin, homma kusi niin kauan, että vaihdoin laitteen.
Ihmeellistä :-)

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Joo, täytyy varmaan katsoa jos vaihtaisi koko laitteen. Tajusin nimittäin nyt yhden jutun, että nyt - onnistuneen resetoinnin jälkeen - WLAN toimii jees mutta tuo nettiyhteys ylipäätänsä ei ole ihan terve. Nopeudesta viis mutta tökkimmen hämää.

Kannattaa lisäillä asiakasnumero omiin tietoihin täällä Palstalla, ellei ole jo. Onnistuu klikkaamalla omaa nimimerkkiä sivun oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla "Asetukset". Asiakasnumero löytyy esim. laskusta. Kun asiakasnumero on omissa tiedoissa, pystyy Palstatiimi tarvittaessa tutkimaan tuota linjasi toimivuutta. Jos linjassa itsessään on jotain häikkää, voi Palstatiimi pistää korjauksen vireille. Tarvittaessa tästä asiasta voi myös laittaa yksityisviestiä Palstatiimille heidän prfiilinsa kautta.

Kannattaa tosiaan testailla myös toista modeemia. Kaikissa Elisa -liikkeissä lainalaitteita ei ole, mutta kannattaa kysäistä.

Toinen vaihtoehto on hankkia oma ADSL/VDSL -modeemi. Mikä tahansa yhteystyyppiä tukeva laite käy. Itselläni on käytössä Telewell EAV510v2 ja on toiminut ilman mitään ongelmia jo toista vuotta.