Vastattu

WLAN tökkii.

  • 26 marraskuu 2015
  • 7 kommenttia
  • 1588 katselukerrat

WLAN tökkii. Troubleshoot ohjeessa neuvotaan säätämään kanava (1-13) manuaalisesti. Miten se tehdään?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 26 marraskuu 2015, 19:43

- Valitse vasemmalla olevasta valikosta nettiyhteytesi tai Elisa Viihde (mikäli sinulla on Elisa Viihde laajakaistalla)- Valitse Laajakaista (Internetyhteys / Langaton verkko) -välilehti- Alla Langaton verkko: Verkon salaus (verkon nimi ja salasana) ja niiden alapuolella "piilotettuna" langattoman verkon kanava. Klikkaa sitä ja valitse kanava, jota haluat käyttää. Kanava päivittyy modeemiisi automaattisesti ja melko nopeasti.Havainnekuva:WLAN -kanava.jpg
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kertoisitko minkälainen modeemi sinulla on käytössä? Helpottaisi hiukan opastamista.

Osoitteesta http://asiakastuki.elisa.fi/aihe/laajakaista/375/ löydät Elisan modeemit.

Esimerkiksi BeWAN -modeemeissa WLAN -kanavan vaihto onnistuu OmaElisa -palvelun kautta. Zyxel -modeemeissa taas paikallishallinan kautta.

Käypä myös kurkkaamassa kirjoitukseni liittyen tuohon vapaan WLAN -kanavan etsimiseen tästä aiheesta.
BEWAN A2100N
Koetin löytää ohjetta Oma Elisan kautta "hallitse langattoman verkon asetuksia" mutta siellä ei ole muita vaihtoehtoja kuin langaton verkko ja WPS on/off. En tiedä mistä nuo säädöt löytyvät.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
- Valitse vasemmalla olevasta valikosta nettiyhteytesi tai Elisa Viihde (mikäli sinulla on Elisa Viihde laajakaistalla)

- Valitse Laajakaista (Internetyhteys / Langaton verkko) -välilehti

- Alla Langaton verkko: Verkon salaus (verkon nimi ja salasana) ja niiden alapuolella "piilotettuna" langattoman verkon kanava. Klikkaa sitä ja valitse kanava, jota haluat käyttää. Kanava päivittyy modeemiisi automaattisesti ja melko nopeasti.

Havainnekuva:

WLAN -kanava.jpg
Kiitos vastauksesta! Kokeillaan....
Se modeemin käyttämän wlan-kanavan muutos onnistuu noilla ohjeilla, kokeilin wlan-kanavan muutosta noin 45 min. sitten ennen ohjeiden lukemista. En löytänyt muuta kuin tuon mahdollisuuden kanavan muuttamiseen. Se on jotenkin surullisen huvittavaa, ettei sitä vaikeasti muodostettavaa yhteyttä paranneta kuin saamalla se nettiyhteys ensin operaattorin laitehallintasivulle ja muuttamalla sieltä se kotinsa tiloissa olevan laitteen ominaisuutta. Oiskohan vielä yhden ohjelmistopäivityksen paikka, jonka mukana on ominaisuus wlan-kanavan vaihtamisesta vaikkapa selaimella kirjautumatta operaattorin sivujen kautta. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Luulenpa, ettei tuota enää tulla muuksi muuttamaan. Ei taida olla enää aktiivisia tuotteita nämä BeWANin laitteet. Nyt asiakkaille tuputetaan Zyxelin purkkeja, joissa WLAN -kanavan voi vaihtaa paikallishallinnan kautta.

Osallistu keskusteluun