Kysymys

Yhteys pätkii

 • 25 maaliskuu 2016
 • 8 kommenttia
 • 272 katselukerrat

Nyt, kun olen käyttänyt nettiä puhelimella, olen kiinnittänyt huomiota laajakaistan pätkimiseen.

Tätä on esiintynyt ennenkin, myös piuhan päässä olevalla tietokoneella selatessa, mutta olen pitänyt sitä käyttämieni nettisivujen häiriöinä, koska yleensä jollekin toiselle sivulle on kuitenkin päässyt.

Nyt kuitenkin olen sivun latausongelman yllättäessä vaihtanut puhelimen langattomasta lähiverkosta mobiilidatalle, ja kas, sivuhan on latautunut heti.

Ideoita vian syystä? Tarvitsette varmaankin lisätietoja kommentoidaksenne, joten kysykää. Puhelin on Android ja tietokoneet Win seiskalla ja kympillä varustettuja.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Millainen modeemi ja laajakaistayhteys sulla on? Pätkiminen on siis samanlaista johdolla ja ilman johtoa?
Juu, yhtälailla pätkii piuhalla ja piuhatta. Laajakaista on ikivanha Elisan kupari... Eikun sehän pakkopäivitettiin Elisan toimesta Saunalahdeksi jokin aika sitten. Saattaa jopa olla, että pätkiminen alkoi samoihin aikoihin.

Modeemi on A-LINK RR24AP(I+).

En taida osata käyttää tätä uutta Palstaa, kun en saanut sähköposti-ilmoitusta ketjuun tulleesta vastauksesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuo modeemi on ainakin vanha kuin taivas. En yhtään ihmettelisi, jos modeemi on ongelman aiheuttajana.

Suosittelenkin vaihtamaan modeemin uuteen. Mikäli sinulla on pelkkä laajakaista operaattorilta (ei siis Elisa Viihdettä), joudut ostamaan oman modeemin. Operaattorilta saa modeemeja, jotka ovat ns. plug 'n play -mallia. Toimivat ilman säätöjä ja operaattori hoitaa modeemeihin myös firmware -päivitykset.

Toinen vaihtoehto on ostaa jokin muu modeemi. Itse hankin Telewellin, joka sekin Elisan liittymien kanssa suoraan yhteensopiva. Suurin etu näissä, ei operaattorin kautta hankituissa, modeemeissa on se, että voit vapaasti muokata modeemin asetuksia mieleiseksi. Operaattorin modeemeissa firmwarea on rajoitettu siten, että kaikkia säätöjä ei ole mahdollista tehdä.

Ja nuo ilmoitukset uusista viesteistä saat käyttöön klikkaamalla nimimerkkiäsi sivun oikeassa yläreunassa ja valitsemalla listan alaosasta "Asetukset" -> Asetukset -välilehti -> Haluan ilmoituksia suosikeistani. Kun tämä keskustelu on lisätty suosikiksi, tulee sinulle sähköpostiin ilmoitus aina kun joku kirjoittaa tähän ketjuun. Sama pätee muihinkin keskusteluihin, jotka olet määritellyt suosikeiksi.
Nuo ilmoitukset ovat käytössä, mutta suosikeihin lisääminen on vielä hämärän peitossa. Pitänee lukea käyttöohjeet...

Modeemi on vanha, kuten liittymäkin. Olen tässä vähän odotellut, milloin koko liittymäni lakkautetaan, kun Elisa ei uusia ole tälle alueelle myynyt enää vuosiin. Sitten on edessä varmaan kuituun investoiminen tai mobiilidataan tyytyminen. Voisi sitä kai kuitenkin katsella uusia modeemejakin.

Tuon kuparin kanssa on aika ajoin ollut ongelmia, kun paikallinen puhelinyhtiö taitaa siitä korjata aina vain juuri poikki olevan kohdan. Linja on siis jo aikamoinen palapeli.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Nuo ilmoitukset ovat käytössä, mutta suosikeihin lisääminen on vielä hämärän peitossa. Pitänee lukea käyttöohjeet...
Avausviestin alapuolella on "
 • Tilaa" jota klikkaamalla saat ko. ketjun suosikkeihin.
 • Eipä tuon tähden klikkauskaan tainnut auttaa, kun en vieläkään saanut ilmoitusta vastauksesta.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Eipä tuon tähden klikkauskaan tainnut auttaa, kun en vieläkään saanut ilmoitusta vastauksesta.
  Mielenkiintoista, itse laitoin edellisen viestin jälkeen testausmielessä tämän ketjun suosikkeihin ja muistutus tuli s-postiin tuosta viestistäsi.

  Oletko tarkistanut roskapostikansion? 😛
  Tästä tuli nyt ilmoitus ihan saapuneihinkin. Roskaposteissa ei ainakaan äkkivilkasulla ollut.

  Osallistu keskusteluun