Yhteys poikki läppäriltä

  • 12 kesäkuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 249 katselukerrat

Läppäriltä katosi nettiyhteys. Pätkiminen alkoi n. viikko sitten. Aluksi harvemmin mutta nyt näyttää olevan pysyvästi poikki.

On resetoitu wlan purkki ja virrat katkaistu. Ei löydy apua enää näistäkään. Pöytäkoneen netti toimii ok.

7 kommenttia

Antamasi tiedot ovat todella vajavaiset. Minkä tyyppinen netti ja minkä merkkiset ja malliset laitteet on kysymyksessä?:?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Onko läppäri langattomassa vai langallisessa verkossa? Toimiiko kummassakaan?

Onko taloudessa muita langatonta verkkoa käyttäviä laitteita? Toimivatko ne normaalisti? Jos toimii, on läppärin WLAN -sovitin häiriön aiheuttaja. Jos mikään laite ei yhdistä langattomaan verkkoon, on vika modeemissa.
Läppäri on langattomassa laajakaistaverkossa. Win 10 asennuksen jälkeen alkoivat ongelmat. Toinen läppäri toimii eri huoneessa ok. Siinäkin win 10.

Nyt näyttää siltä, että ongelma taitaa olla verkkosovittimessa. Yhteys on hyvä kun vie läppärin samaan huoneeseen missä wlan-modeemi sijaitsee. Viereisessä huoneessa ei enää toimi. Päivitin ohjaimen valmistajan sivulta mutta ongelma pysyy. Signaali heikkenee radikaalisti mitä kauemmaksi konee vie modeemista. Kaikki tämä siis win 10 asennuksen jälkeen.
Osaisiko joku sanoa mitä tässä pitäisi vielä tehdä? Signaali läppärissä yhtä äkkiä vain heikkeni. Toimii vain wlan purkin vieressä. Ympäristössä mikään ei ole muuttunut. Eri Wlan kanavia kokeiltu, driverit, resetoinnit ja jopa käyttiksen palauttaminen vanhaa kasiin tehty. Kone on Backard Bell. Heidän tukeensä ei saa yhteyttä.
Käyttäjätaso 7
Osaisiko joku sanoa mitä tässä pitäisi vielä tehdä? Signaali läppärissä yhtä äkkiä vain heikkeni. Toimii vain wlan purkin vieressä.

Njaa... onhan se mahdollista, että laitteeseenkin on voinut tulla jotain vikaa sattumoisin juuri nyt.

Yhteen koneeseen olen ratkaissut asian tuollaisella:
http://www.motonet.fi/fi/tuote/476138/TP-LINK-TL-WN722N-USB-WLAN--sovitin-80211N-150Mbps
Ei varmaankaan ainut korjauskeino, mutta melko varmasti halvimpia vaihtoehtoja (ostamani versio maksoi 12e). Vastaavia tuotteita löytyy 0-2 antennin versioina.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mahtaakohan koneen langattomassa verkkokortissa olla jotain häikkää. Jos mahdollista, testaa konetta jossain muussa langattomassa verkossa (ystävällä, tuttavalla, naapurilla, työpaikalla tms.) ongelman rajaamiseksi. Jos langaton yhteys on yhtä heikko kaikkialla/kaikissa langattomissa verkoissa, viittaa vika koneen langattomaan verkkokorttiin ja sen ongelmiin.
Laitoinkin tuossa aiemmin, että yhteys on hyvä kun laitteen vie lähelle modeemia. Hieman kauempana signaali heikkenee radikaalisti. Verkkokortissa siis varmaankin vika mutta ihmettelen vain sitä miten kortti tuolla tavalla "väsyy"? Kuvittelisin että se toimii tai ei toimi.

Pitänee ostaa tuollainen kv36:n ehdottama usb wlan-sovitin.

Osallistu keskusteluun