Kysymys

Yhteys tiettyyn porttiin katkeaa

  • 4 joulukuu 2015
  • 8 kommenttia
  • 1024 katselukerrat

Terve,

Ongelmana ollut tuo jo monta kuukautta, mutta nyt alkoi ärsyttämään jo niin paljon, että pitää kysyä apua. PC ja PS4 on kiinni piuhalla. Elikkä se tapahtuu kerran päivässä tai välillä siinä on kahden päivän tauko, mutta yhteys katkeaa joko PS4:n tai PC:n porttiin. Modeemissa kaikki muut toimii/valot palaa ja kodin WLAN toimii, mutta jompi kumpi näistä porteista on pimeänä. Homma alkaa pelittämään modeemin resetin jälkeen, mutta etenkin nettipelaamisessa tuo alkaa potuttamaan. PS4:lla muutenkin valittaa DNS erroria ja siellä on kokeiltu Google DNS-palvelimia ja vaikka mitä, mutta ei toimi. En usko, että kyse on boxissa, koska ongelmia on ollut ennenkin, vaikka boxi on ollut eri. Neuvot olisi tarpeessa.

Tuomas

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kyllä tuo vikakuvaus viittaisi modeemiin liittyvään ongelmaan. Onko modeemiin kytketty langallisesti muita laitteita kuin PS4 ja PC? Mitä modeemia käytät?

Voisit tehdä pientä testiä:

- Vaihda laitteiden portteja auttaako?

- Testaa muutaman päivän ajan vain yhtä laitetta kerrallaan modeemissa. Pätkiikö silti?

- Toimiiko kumpikaan laitteista langattomassa verkossa normaalisti?

Kun netti toimii, toimiiko se kunnolla ja ovatko nopeudet sitä mitä niiden kuuluisikin olla?

Olethan lisännyt asiakasnumerosi henkilökohtaisiin tietoihisi, sille kuuluvaan kenttään? Näin Palstatiimi pystyy mittailemaan linjaasi ja ryhtymään muihin tarvittaviin toimenpiteisiin.
Vain PS4 ja PC kytkettynä. Kotiboksi A2100N.

- Porttien vaihto ei auta

- Vaikka yksi laite kerrallaan toimisikin, niin tarvitsen usein molempia samaan aikaan.

- Toimii normaalisti siihen asti kunnes yhteys katkeaa.

Kaikki nopeudet ja muut toimii kunnolla, kyse on vain tästä katkeamisesta. Nyt on nuo tiedot päivitetty. Pitää katsoa jos vanha boksi löytyisi ja sillä testaisi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kytke PC langalliseen verkkoon ja sammuta muut verkkoa käyttävät laitteet tai irroita ne langallisesta/langattomasta verkosta. Käy tekemässä speedtest.net -testi. Mitä testi näyttää tulokseksi?

Sammuuko modeemista sen LAN -portin valo, josta yhteys katkeaa?
http://www.speedtest.net/my-result/4887133258

Jos PC tai PS4 yhteys katkeaa niin vain kyseinen LAN -portti pimenee, kaikki muu toimii.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Oletko kokeillut vaihtaa RJ45 -kaapeleita uusiin tai testannut yhteyttä toisilla kaapeleilla?

Minkälaista käyttöä sekä PC:llä, että PS4:llä on silloin kun yhteys menee poikki? Esim. PS4: verkkopeli & PC nettisurffaus?
Ihan tuliterät kaapelit käytössä.

Yleensä menee poikki pelatessa, mutta on se pari kertaa mennyt ihan nettiä selaillessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tällä kuvauksella lähtisin kyllä osoittamaan modeemia syypääksi tähän ongelmaan. Tuo 2100N on ollut joidenkin käyttäjien kohdalla hiukan ongelmallinen laite. Itselläni se toimi aikoinaan loistavasti. Modeemin vaihto voisi tulla kysymykseen. Joskaan tuota Elisan tarjoamaa ZyXEL VMG3926 -modeemia ei kannata ottaa vastaan. Sen kanssa on vielä enemmän ongelmia etenkin pelikonsoleiden kohdalla kuin tuolla nykyisellä modeemillasi.

Kannattaa melkeinpä laittaa yksityisviestiä Palstatiimille asiasta ja linkata tämä keskustelu viestiin. Ei tarvitse sinun kirjoittaa samaa asiaa kahteen kertaan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • Kuvauksen perusteella kyllä vaikuttaisi myös meikäläisen mielestä modeemin vialta. Onko mahdollisuutta kokeilla toimivuutta toisella modeemilla? Sillä voisi varmistaa, jääkö modeemiisi tuo ongelma.
  • Osallistu keskusteluun