Vastattu

yhteysvika

  • 21 syyskuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 433 katselukerrat

Missä ongelma? Tietokoneen Windows 7 ei havaitse reititintä, vaikka kuvakkeena se näkyy koneella. Aiemmin kone on on saanut yhteyden reitittimen kautta nettiin moitteettomasti. Saman reitittimen kautta toimii toinen tietokone hyvin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi LotRa 23 syyskuu 2016, 15:17

Tietokone ei tunnistanut reitintä langattomassa yhteydessä. reitittimen resetointi auttoi asiaan. Myös koneelle tehtiin muutamat päivitykset uudelleen ja reitin koodattiin uudelleen.
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Onko ongelma langallisen vai langattoman verkon puolella? Mikäli ongelma on langallisessa verkossa, kokeile vaihtaa verkkokaapeli uuteen ja samalla toista porttia modeemissa/reitittimessä.

Se, että muut modeemiin/reitittimeen kytketyt laitteet toimivat normaalisti ja yhteys pelaa kuten pitääkin, viittaa siihen, että vika on tuossa Win 7 -koneessa. Voisit kokeilla päivitellä verkkokortin ajureita. Joskus se saattaa auttaa tällaisissa ongelmissa.

Verkkokortin valmistajan ja mallin löydät laitehallinnasta. Nuo tiedot Googleen hakusanalla "verkkokortin valmisaja ja malli drivers" esim. Realtek RTL8732 drivers. Tarkista vielä valmistajan sivuilta, että lataat varmasti oikeat ajurit. Ajureiden asennuksen jälkeen käynnistä kone uudelleen.

Auttaako?
Tietokone ei yhdistä langatonta yhteyttä, mutta toimii nyt langallisena. Aiemmin on toiminut myös langattomana. Langattomana tietokone ei nyt tunnista reititintä. Voisko vika ollakin reitittimessä. Nyt myös reitittäminen kautta toiminut toinen tietokone alkaa hidastella? Tai voisiko liittymässä olla häikkiä, joka kyllä aluksi toimi.(uusi liittymä hiljattain otettu Elisalta)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Toimiiko muut langattomat yhteydet?
Tietämättä mikä modeemi sinulla on, niin ethän ole vahingossa painanut wlan-nappulaa ja poistanut langattoman käytöstä?
Oletko testannut modeemin resetointia?
Käyttäjätaso 7
Pystytkö testaamaan sillä ongelmakoneella jotain muuta wlan-verkkoa? Esim. jaa nettiyhteys puhelimestasi, jos se on mahdollista. Jos vika on koneen verkkokortissa/-ajureissa, sen luulisi ilmenevän myös muissa wlan-verkoissa.
Kiitos teille kaikille hyvistä neuvoista. Moninaisten yritysten ja erehdysten kautta yhteys saatiin toimimaan. Onpa onni että on olemassa tällainen palsta ja avuliaita ihmisiä neuvomassa. Kiitos!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Hienoa, että sait homman toimimaan.

Kerrotko vielä, missä oli vika ja/tai mikä toimenpide auttoi? Näin voit myös itse auttaa muita saman ongelman kanssa painivia.
Tietokone ei tunnistanut reitintä langattomassa yhteydessä. reitittimen resetointi auttoi asiaan. Myös koneelle tehtiin muutamat päivitykset uudelleen ja reitin koodattiin uudelleen.

Osallistu keskusteluun