Vastattu

ZXDSL931WIIA firmware-päivitys hakusessa

  • 2 helmikuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 236 katselukerrat

Huoneistokaista-liittymäni mukana tullut modeemini pätkii vähän väliä. Yhteydet palautuvat kun katkaisee modeemista virrat ja käynnistää sen uudestaan. Firmwarena tässä on ZXDSL931WIIA_ElisaV2.8.2a_Z40_FI ja ilmeisesti 2.8.3 on saatavilla, joten voisiko sen päivityksen saada ensi hätään?

Modeemin kanssa on ollut ongelmia melkein alusta asti, ja välillä käytössäni on ollut Inteno DG201, mutta sen kanssa on ilmeisesti tietoturvaongelmia. Asiasta tuli siis huomautus, joten palasin takaisin Elisan tarjoamaan modeemiin. Mutta sillä ei näemmä tee oikein mitään. Pitääkö taas ostaa uusi modeemi?

Näissä päivityksissä on perustavanlaatuinen ongelma: päivitys saattaa tulla joskus aikanaan netistä, mutta sehän ei onnistu jos modeemi kaatuilee koko ajan, ja joudun käyttämään jotain muuta yhteyttä. Asian voisi korjata, jos firmware-tiedoston voisi ladata jostain itse, mutta tällaista vaihtoehtoa ei tarjota.

Tuossa vielä tiedot liittymästäni, jos se yhtään auttaisi paikantamaan modeemia päivitystä varten:
Asiakasnumero: ********
Sopimuksen numero: *********
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ninjatar 3 helmikuu 2017, 11:52

Heip!Piilotin asiakasnumerosi ja sopimusnumerosi viestistäsi - niitä ei tosiaan kannata näin julkisesti jakaa niinkuin Dj_God tuossa jo mainitsi. 🙂 Laitoitkin meille jo yksityisviestiä Sasori-san, voimme jatkaa modeemi -asiaa siellä. 🙂
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tämä on julkinen keskustelualue. Tänne ei saa koskaan kirjoittaa mitään henkilökohtaisia tietoja kuten nimeä, osoitetta, puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta tai asiakasnumeroa. Asiakasnumerolle on oma paikkansa asetuksissasi, jonne pääset klikkaamalla omaa nimimerkkiäsi sivun oikeasta yläkulmasta.

Oletko kokeillut resetoida modeemia?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Heip!

Piilotin asiakasnumerosi ja sopimusnumerosi viestistäsi - niitä ei tosiaan kannata näin julkisesti jakaa niinkuin Dj_God tuossa jo mainitsi. 🙂 Laitoitkin meille jo yksityisviestiä Sasori-san, voimme jatkaa modeemi -asiaa siellä. 🙂
Tilanne ei tässä oikeastaan parantunut, vaan edelleen ollaan samassa muna-kana-ongelmassa: modeemi ei saa päivitystä Elisan verkosta. Päivitystiedoston voisi laittaa itse omalta koneelta, jos sellainen olisi tarjolla. Suurin osa laitevalmistajista ja palveluntarjoajista tekeekin näin, mutta jostain syystä täällä ei sitä tarjota. Automaattiset päivitykset ovat hyvä juttu, mutta tuskin se olisi keneltäkään pois, jos niitä voisi lisäksi tehdä myös manuaalisesti.

(En edes viitsi mennä siihen, että nämä firmwaret perustuvat yleensä GPL-lisenssin alaiseen koodiin, jolloin lähdekoodin pitää olla saatavilla kaikille jotka tuotetta käyttävät. Mutta harvoin muutkaan yritykset noudattavat näitä lisenssejä.)