Zyxel 3925 heikko wifi??

  • 31 elokuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 423 katselukerrat

Taloyhtiö pakkomuutti minutkin Elisaan, Nyt tuolla otsikon modeemilla ei toimi Google Chromecast edes samassa huoneessa, saati sitten makuuhuoneessa jossa ennen Welhon Huaweilla(?) toimi hyvin.
Mitä tehdä??

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kirjoittaa laajempi oirekuvaus?

"Chromecast ei toimi" ei oikein kerro mitään oleellista. Toimiiko yhteys lainkaan? Jos toimii, niin onko se liian hidas, pätkivä vai mikä on ongelma? Toimiiko langallinen yhteys hyvin? Oletko vielä kokeillut mitään korjaustoimenpiteitä?
Kännykän tai tabletin kuvan lähetys ei toimi. Kun kännystä valitaan "lähetä ruutu" (joku sen suuntainen se on), niin kännyn näytön kuva näkyy televisiossa, mutta aina parin sekunnin päästä kännykässä lukee "ruudun lähetys päättyi".
Olen vaihtanut Zyxelin lähetyskanavan kuutosesta yhteentoista, ei vaikuta.
Sanon kenttää heikoksi koska DNA teki samaa makuuhuoneessa vanhalla modeemilla, mutta viimeisellä käytössä olleella toimi molemmissa huoneissa hyvin. Elisan laatikolla Chromecast ei toimi edes neljän metrin suoralla näköyhteydellä.
Käyttäjätaso 7
Mittään en Chromecastista ymmärrä, mutta uskoisin että siinä voi olla myös sellaisia ongelmia, jotka eivät liity langattoman verkon laatuun.

Ja sen vuoksi / otsikkoon liittyen kysyn uudelleen, toimiiko Zyxelin muodostama langaton verkko muilla tavoin? Käytätkö nettiä wifin kautta tietokoneella/tabletilla/puhelimella?

Lisäksi sellainen huomio, että kun kyse on adsl/vdsl-yhteydestä, niin sitä voi käyttää ihan millä tahansa sopivalla modeemilla. Ei tarvitse olla "Elisan laatikko".
´Wifi-verkko toimii kännyllä nopeudella 10Mbps ja wifi_analyzer sovellus näyttää laaduksi -75Db.
Tajua näistä mitään?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onko nopeus josta maksat tuo 10M vai suurempi? Oletko huomannut kännykällä mitään ongelmia wifin käytössä?

Mahdollisesti tuossa voi olla kyse modeemin wifi-kanavista, eli Elisan laite menee oletuksella kanavalle 1, jota myös naapureiden laitteet usein käyttävät. Tuo kannattaa ainakin tarkistaa, wifi-analyzerilla näet näppärästi myös mitä kanavia naapuriverkot hyödyntävät 🙂

Osallistu keskusteluun