Kysymys

Zyxel 660HW-D1 reitittävänä ja Turbolaajakaista

  • 14 heinäkuu 2009
  • 4 kommenttia
  • 472 katselukerrat

Tänään aukesi Turbolaajakaista, Zyxelin purkki oli jo edellisen operaattorin jäljiltä reitittävänä ja nattaavana (WLAN käytössä) ja vaihdoin käytännössä vain VPI/VCI -tunnisteen. Liittymä aukesi hienosti ja ADSL-moodikin muuttui automaattisesti G.dmt:stä (tai jotain) ADSL2+:aan.

Speedtestillä ja muutamalla muulla testillä mitattuna nopeus on noin 6Mb/s (24Mb/s liittymä) kun se edellisen liittymän aikoihin oli samassa testissä n. 1,7Mb/s (2Mb/s ADSL). Mikähän tuota kaistaa nykyään syö? Ei kait Zyxelin reititysmoodi nyt noin paljon haukkaa?  😮

4 kommenttia

Mitä näyttää nopeudet hallintasivulla Interface Status-laatikossa? Jos nopeudesta sen mukaan puuttuu paljonkin, niin vikailmoitusta tekemään.

Muuta hyödyllistä voisi olla tarkistaa Maintenance > Diagnostic > DSL Line:n alta DSL Line Status ja sieltä noise margin- ja attenuation-arvot.
Zyxel näyttää ao. kaistanopeudet jotka näyttävät olevan aika hyvin kohdallaan:

DSL Up 19424 kbps / 1015 kbps

Linjan diagnostiikka kertoo seuraavaa, lukemat ei mulle kerro oikein mitään:

noise margin upstream: 11 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 6 db

Löysin Zyxelistä yhden kaistaa rajoittavan profiilin jolla joskus olin hallinnut liikennettä verkkolevylle, poistin sen ja nopeus nousi testerin mukaan 6 --> 8 Mb/s. Muuten Zyxelin asetukset näyttäisi olevan ihan ok, ainakaan itse en tiedä mikä liikennettä voisi rajoittaa....
Eipä se vika ainakaan linjanopeudessa ole. Tokihan sitten keskuksessakin voi olla piuhat tukossa sieltä eteenpäin.

Jos suinkin mahdollista, niin kannattaa testata sitä yhteysnopeutta niin, että boksista on kaistanhallinnat ja palomuurit ja ehkä WLANkin pois päältä, tai sitten ihan suoraan siltaavana piuhan perässä.
Täytyypi testailla ihan LAN-portin kautta kokeeksi. Tosin huomasin että ongelma lienee pitkälti tässä läppärissä ja sen kokoonpanossa sillä toisella koneella samassa WLAN:ssa nopeus on yli 12 megaa. Myös kahden koneen yhdistetty download-nopeus kahdelle eri serverille on lähellä full rate -maksimia, joten linja lienee ihan kunnossa niinkuin jo tuon linkin statuksen perusteella mainitsitkin.   

Osallistu keskusteluun