Kysymys

ZyXel modeemin USB ei toimi!

  • 29 elokuu 2011
  • 25 kommenttia
  • 11532 katselukerrat

ZyXsel P-661HNU-F1 ihan uusi liittymän mukana tullut modeemi.

USB valo palaa mutta Network settings > Home networking > File Sharing ei tunnista USB kovalevyä eikä tikkua.
Käyttäjän pystyy lisäämään muttei mitään laitetta näy. Kovossa joka siinä on kiinni, on tavaraa jaossa.  >:(

rikki ?
vai enkö vaan osaa? onko jollain ollut ongelmia?

25 kommenttia

Itse luulen, että nuo usb ongelmat johtuvat todella vanhasta firmwaresta. Jos tuota firmwaren koodia tulkitsin oikein, niin boksissa oleva firmware on todella vanha. Sen jälkeen on tullut ainakin yli 10 päivitystä. En vielä viitsinyt kokeilla ZyXEL:n sivuilla olevaa uudempaa päivitystä. Ajattelin kysellä Saunikselta, onko heiltä tulossa uudempaa firmwarea lähiaikoina.

Itse luulen, että nuo usb ongelmat johtuvat todella vanhasta firmwaresta. Jos tuota firmwaren koodia tulkitsin oikein, niin boksissa oleva firmware on todella vanha. Sen jälkeen on tullut ainakin yli 10 päivitystä. En vielä viitsinyt kokeilla ZyXEL:n sivuilla olevaa uudempaa päivitystä. Ajattelin kysellä Saunikselta, onko heiltä tulossa uudempaa firmwarea lähiaikoina.


Eipä onnistunut päivitys, jää junnaamaan paikoilleen. Koitin uusinta ja vähän vanhempaa. Onko näissä joku suoja ettei voi firmwarea päivittää muutakuin elisan firmwareen? Koita saatko sen firmwaren päivittymään.
Koitin itsekin tuota päivittämistä. Laitoin uusimman firmwaren menemään ja siitä sen .bin tiedoston. Odottelin varmaan 5min ja mitään ei tapahtunut, ainoastaan se päivitys meneillään ilmoitus oli siinä ikkunassa. No ajattelin, että jos otan virrat pois ja laitan takaisin auttaisi. Tämän jälkeen en päässyt enää boksin sisälle selaimella säätämään asetuksia. No tein sitten resetin pitämällä boksin takana olevaa reset nappulaa pohjassa niin kauan, kunnes kaikki valot sammuivat. Boksin buutattua pääsin taas boksin sisälle selaimella säätämään asetuksia ja huomasin firmiksen olevan nyt uusinta uutta. Nyt en kuitenkaan enää päässyt internettiin. Internet asetukset olivat siis väärin. Piti mennä siis network settings->broadband->edit ADSLWAN1->siellä oli VCI:n asetuksena 33, se piti muuttaa 100:ksi. Tämän jälkeen vaan apply ja reboot maintenance valikosta. Nyt toimi taas nettikin. Nyt pääsin sitten testaamaan, että tunnistaako uusi firmis tuon Huawei E367 tikun. No kyllähän se tunnisti. Piti vaan laittaa asetuksista 3g backup päälle ja asettaa dial stringiksi *99# ja APN:ksi internet.saunalahti. Tämän jälkeen apply. Sitten vetäisin puhelinpistokkeen irti seinästä ja katsoin joskos mokkula alkaisi ottaa yhteyttä. Meni varmaan pari minuuttia, mutta kyllähän se yhteyden otti. Nyt siis surffailin koneella mokkulalla, joka oli kiinni modeemissa. En kuitenkaan halunnut sitä tietenkään käyttää, niin lykkäsin töpselin takaisin ja odotin, että modeemi ottaisi yhteyden. Yhteyden saatuaan modeemi katkaisi mokkula yhteyden samalla. En tiedä, miksi Elisa/Saunalahti käyttää niin vanhaa firmistä. Uudemman firmiksen asetus sivutkin avautuvat jouhevammin.
Kiinnostais tietää onko Saunalahdella uudempaa firmistä vai kannattaako käyttää tuota Zyxelin omaa päivitystä? Ihan vaan syystä, että zyxel on sauniksen omaisuutta kunnes sopimuskausi loppuu niin ei viitti alkaa päivittämään ilman parempaa tietoa. Pikainen päivitystarve on kuitenkin olemassa.
Selvitin asian itse, eli NTFS ei toimi. Ja koska ei ole mitään järkeä laittaa esim 2TB usb kovoa FAT32 tämä toiminto on Elisan tämänhetkisellä firmiksellä täys susi. Joku muistitikku jossa FAT32 toimii, uus firmis on kuulemma tulossa, näin sanottiin Xykselillä pikku kirjeenvaihdon jälkeen. Saunalahdelle sellaisia terveisiä, että ei ole vieläkään vastattu omasaunalahdelle laittamaani postiin. Yli viikko jo mennyt, tämäkään asia ei olisi selvinnyt ikinä ellei itse olisi selvittänyt.
Ainoa asia jonka saunalahden tekninen tuki osasi sanoa, soita helpsoniin.  😞 2 minuutti, joopa joo.
8)

Päivitin modeemin valmistajan sivuilta ja luin ohjeet modeemin mukan tulevalta cd-rompulta.
Toimii kuin junan vessa windowsseiskassa 16Mb USB tikulla.
Eipä vaan lähde oma tuplalaamakaista pelaamaan Zyxel P661HNU-F1 ja Huawei E367 yhdistelmällä.

Firmis päivitetty viimeisimpään,tikku löytyy sekä kaikki sen tiedot näkyvät motun hallinnasssa,usb valo palaa motussa,kaikki asetukset tsekattu moneen kertaan 3g backup valikosta sekä pinkysely poistettu kortilta sekä valikoista.

Puhelintöpselin kun irrottaa niin motu ei ensin huomaa ollenkaan linjan menetystä,sitten yrittää tikulla mutta ei onnistu ja lopulta usb valo sammuu ja tikku on kateissa.Saattaa buutata ittensä välillä ennenkuin hukkaa tikun.

Mitään ajatuksia mistä johtuisi?Vai onko vaan yhteensopimaton tämä tikku ja modeemi,hassua kun kuitenkin pakettina myydään.
Mites tämän kanssa on eli kun "pekkala89" kirjoittaa että on saanut yhdistelmällä Zyxel P661HNU-F1 ja Huawei E367 3G backupin toimimaan ja "TraumaLahti" ei ole uusimmasta firmwaresta huolimatta  ???

Itsellä ADSL avauspäivä pitäisi olla vasta 22.11.2011 mutta nettitikku pelittää jo Mobiili Laajakaista ohjelmassa ja kokeilin tätä modeemi+tikku yhdistelmää ensin modeemin firmwaren päivittämälä uusimpaan joka löytyi ZyXEL:n sivuilta ja näytti asentuvan OK, mutta ei vaan toimi tikku modeemissa. Vaatiiko tämä ensin ADSL yhteyden aktivoinnin, ei tosin luulisi?
Modeemin käynnistyessä USB valo kyllä palaa hetken mutta ei missään vaiheessa uudelleen ja modeemin hallinnasta kun katsoo niin ei näytä tunnistavan USB/3G laitetta.
Asetukset on kaikki kunnossa eli mukana tulleen manuskan mukaiset koska ne piti tehdä uudelleen firmwaren päivittämisen ja tehdasasetusten jälkeen.

Olisiko "pekkala89" antaa tähän enemmän infoa eli oletko tehnyt jotain muita asetuksia kuin nuo mitä kirjoitit?

Modeemi tunnistaa kyllä pelkän Kingstonin USB muistitikun, mutta ei nettitikkua eikä siihen liitettyä Kingstonin Micro SD korttia (läppärin USB portissa myös muistikortti tunnistuu ja toimii).

Itsellä käyttiksenä Win 7 64-bit

ADSL modeemin firmware 3.10(TSX.6)C0
http://www.zyxel.com/support/download_library/product/p_661hnu_fx_series_7.shtml ' TARGET='_blank

Ps. Eikö täällä palstalla Saunalahti selvitä tällaisia teknisiä ongelmia?
Testailin tänään taas tuota mokkulaa. Oon pitänyt sitä irti, koska ei se kuitenkaan täällä korvessa toimi kunnolla. Pari viikkoa sitten päivitin tuon uusimman firmiksen boksiin. Nyt kun lykkäsin mokkulan kiinni ja otin pistokkeen irti seinästä, mokkulan valo alkoi loistaa jatkuvana 30 sekunnin jälkeen yhteyden merkiksi. Kuitenkin 5 sekunnin päästä yhteys katkesi. Otin sitten mokkulan irti ja laitoin takaisin, ei mitään henkeä. Modeemin usb valo loisti jatkuvasti vaikka usb portissa ei olisi ollut mitään. Koitin myös laittaa puhelinpistokkeen takaisin seinään. Modeemi sai yhteyden, mutta tietokone ei saanut yhteyttä modeemiin. Modeemi meni täydellisesti jumiin tuosta mokkulasta. Vanhemmalla firmiksellä mokkula toimi niin kuin pitikin. Nyt tällä uudella firmiksellä se ei toimi yhtään vaan lykkää modeemin jumiin, joka vaatii rebootin päästäkseen siitä ulos. Täytyypi vissiin odottaa uutta firmistä, jossa tämä ongelma olisi korjattu. Mitä olen ymmärtänyt, niin vanhempaan firmikseen ei pysty palaamaan. Mitä noihin mokkulan asetuksiin tulee, niin laitoin sinne modeemin asetuksiin vaan apn:ksi internet.saunalahti ja dial stringiksi *99#. Itse en ole saanut tuota file sharing toimintoa toimimaan. Vaatisi vissiin muistitikun osioinnin olevan NTFS muotoa toimiakseen. Sitä en ole vielä koittanut.
Ok, kiitos tuoreimmasta tiedosta...ongelmia siis on tikun tunnistuksessa.
Mikähän mahtoi olla tuo firmwaren versio jossa 3G vielä asianmukaisesti toimi?
Voisi pistää ZyXELille sähköpostia.

Sampo.P tuossa jo aiemmin kirjoitti ettei NTFS toimi joka sallisi yli neljän gigan tiedostokoot.

Itsellä on läppärin lisäksi PS3 ja PC:llä PS3 Media Server joten tuolle media jaolle ei ole käyttöä, voisihan sitä kuitenkin testata tässä kunhan nyt kytkevät tuon ADSL:n toimimaan.
Mitä Zyxelin sivuilta katselin niin ei ole E367 tuettujen tikkujen listalla,eipä siinä listalla montaa tikkua ole muutenkaan.
Printteritukikin on parille ikivanhalle laitteelle,ihan vitsi homma.

Taitaa tämä modeemimallikin olla jo aika vanha,Sauna ostanut tietenkin vuosia sitten kontillisen ja jakelee niitä edelleen.

Juttelin äskettäin Saunan tek.tuen kanssa ja kysyin samalla tästä modeemi-tikkujutusta,vastaus oli luokkaa että et kai tosissasi luule tuon virityksen toimivan
kun ei aina toimi luotettavasti varsinaiset 3g-reitittimetkään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onhan se nyt merkillistä, jos jostain löytyy toimiva Zyksel moteemi.

Mitä Zyxelin sivuilta katselin niin ei ole E367 tuettujen tikkujen listalla,eipä siinä listalla montaa tikkua ole muutenkaan.
Printteritukikin on parille ikivanhalle laitteelle,ihan vitsi homma.

Taitaa tämä modeemimallikin olla jo aika vanha,Sauna ostanut tietenkin vuosia sitten kontillisen ja jakelee niitä edelleen.

Juttelin äskettäin Saunan tek.tuen kanssa ja kysyin samalla tästä modeemi-tikkujutusta,vastaus oli luokkaa että et kai tosissasi luule tuon virityksen toimivan
kun ei aina toimi luotettavasti varsinaiset 3g-reitittimetkään.Asian voinee siis unohtaa, siis tuon 3G backupin.
Pistin kuitenkin pirruuttani ZyXELille sähköpostia asiasta  :)

edit:
Uusimman manuaalin (firmware 3.10) (sivu 102) mukaan tuki 3G backupille on tikuille Huawei E220 ja E270
Eilen tuli postista kyseinen yhdistelmä.

    ei toiminut "outOfTheBox" päivitin firmiksen

->toimii

Eilen tuli postista kyseinen yhdistelmä.

    ei toiminut "outOfTheBox" päivitin firmiksen

->toimii


Siis mikä toimii, USB muistitikun tunnistus ja jako lähiverkossa, 3G Backup vai mikä?

Kovin on outoa jos samat laitteet ja sama firmware versio, joillain toimii ja joillain ei  :-

Onko ADSL yhteys jo toiminnassa?
Itselle tuli eilen käyttöön tuo P-661HNU-F1. Ciscon VPN client ei toimi. Saunalahden tuki vastasi ensimmäiseksi 'ei kuulu meille'. Zyxelin tuki sanoi, että vikana on Elisan firmis. Valitin Saunalahdelle, laittoivat uuden firmiksen tulemaan, ja laitteesta tuli tiiliskivi.

Minkäs takia laitteessa on Elisan oma firmware, joku vakoilusofta kenties?

Itselle tuli eilen käyttöön tuo P-661HNU-F1. Ciscon VPN client ei toimi. Saunalahden tuki vastasi ensimmäiseksi 'ei kuulu meille'. Zyxelin tuki sanoi, että vikana on Elisan firmis. Valitin Saunalahdelle, laittoivat uuden firmiksen tulemaan, ja laitteesta tuli tiiliskivi.

Minkäs takia laitteessa on Elisan oma firmware, joku vakoilusofta kenties?


Saunalahden tuen olisi toki pitänyt päivittää laite ensimmäisellä kerralla tuosta viasta ilmoittaessasi.

Jos laitteen sammuttaa kun päivitys on meneillään ei laite enää osaa bootata loppuun asti. Vertaa tilanteeseen jossa tietokoneen kovalevy on korruptoitunut eikä käyttöjärjestelmä käynnisty enää.

Laitteessa on Elisan firmware koska laite on etähallittava eli asetuksia voidaan muuttaa Oma Saunalahden kautta. Laite voidaan myös päivittää etänä, niin ettei asiakkaan tarvitse sitä tehdä. Etähallintaa käytetään myös vikatilanteiden tutkimiseen. Lisäksi laite on Saunalahden/Elisan omaisuutta tekemäsi sopimuksen sisällön mukaisesti (24kk).

...Zyxelin tuki sanoi, että vikana on Elisan firmis. Valitin Saunalahdelle, laittoivat uuden firmiksen tulemaan, ja laitteesta tuli tiiliskivi.

Minkäs takia laitteessa on Elisan oma firmware, joku vakoilusofta kenties?


Mitä kautta sait yhteyden ZyXELiin?
Itse pistänyt sinne pari mailia koskien tuota tikun tunnistusta, mutta ei vastausta.

Lukeeko jossain sopimuspapereiden pikkupräntissä ettei laitteeseen saa valmistajan tuoreinta firmwarea asentaa?
Itse asensin sen samana päivänä kun laite postista tuli ja kahden vuoden ajan tämä ilmeisesti on Saunalahden omaisuutta kunnes määräaikainen sopimus umpeutuu.


...Zyxelin tuki sanoi, että vikana on Elisan firmis.


Mitä kautta sait yhteyden ZyXELiin?

Katsoin ZyXELin sivuilta puhelinnumeron, ja soitin.

Saunalahden tuen olisi toki pitänyt päivittää laite ensimmäisellä kerralla tuosta viasta ilmoittaessasi.

Jos laitteen sammuttaa kun päivitys on meneillään ei laite enää osaa bootata loppuun asti. Vertaa tilanteeseen jossa tietokoneen kovalevy on korruptoitunut eikä käyttöjärjestelmä käynnisty enää.

Ei laitetta sammutettu firmistyksen aikana, mutta ehkä se nyt muuten vaan sattui menemään vinoon. No, nyt on uusi purkki tulilla, odotellaan että siihen saadaan uusi firmis.
Hei!

Itselläni on ollut monesti ongelmia Netwjork 3G+WLAN ja mokkulan (Huihai E367) yhteistyön kanssa, ongelman ratkaisi kun laitoin mokkulaan PIN-koodin päälle. Eli ilman PIN-koodia laite ei tunnistanut mokkulaa (oli sitten modeemista "No PIN" valittu tai ei) mutta kun laitoin mokkulaan PIN-koodin ja annoin sen modeemille, niin johan lähti toimimaan.

Eli te joilla on ongelmia: Kokeilkaa laittaa mokkulaan PIN-koodi, ellei jo ole.
minä sain mun 3g backup toimiman mutta miksi sillä on vain EDGE kuuluvuus?
Iltaa.

Olen nyt tässä jonkusen aikaa etsinyt ja yrittänyt saada Zyxelin P-661HNU-F1 kautta toimimaan Huawein E353 mokkulan 3G-yhteydellä, mutta siinä onnistumatta.

Veikkaisin että minulla on modeemin asetuksissa jotain vikaa kun modeemin hallinnassa, kun 3G Backup on ruksittu, APN on "internet.saunalahti" sekä Dial Stringinä "*99#" ja olen myös poistanut tikulta PIN-koodin kysymisen. Jolloin modeemi näyttäisi tunnistavan tikun jollain tavalla koska tikussa vilkkuu yleensä UMTS tai 3G yhteyden mahdollisuus (eli sininen ja sinivihreä) ledit kun taas jos tikussa on PIN-koodi päällä ja hallinnan kautta laitan samaisen PIN-koodin niin tikku vilkuttaa vain vihreää valoa (eli EDGE yhteyttä).

Sekä molemmissa tilanteissa kun hallinnan kautta katsoo System Info:sta mitkä yhteydet ovat "UP" tai "DOWN" niin 3G Backupista ilmoittaa "No Device".

Käyttöjärjestelmänä Win 7 64-bit

Ja modeemin firmware on uusin minkä Zyxelin sivuilta saa eli P-661HNU-F1_3.10(TSX.6)C0.

Onko mahdollisia auttavia neuvoja joilla saisin tikun toimimaan modeemin kautta ja siten muille laitteille...
Onko kukaan saanut tuota zyxeliä toimimaan 4G tikulla(HV392u-12) ja jos niin millä firmiksellä ja oliko muita asetuksia tarve käpistellä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ipexi kirjoitti:
Onko kukaan saanut tuota zyxeliä toimimaan 4G tikulla(HV392u-12) ja jos niin millä firmiksellä ja oliko muita asetuksia tarve käpistellä?

Ei näyttäisi tuo E392 kuuluvan tuettujen laitteiden listalle. Ainakaan vielä

http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/58/

Osallistu keskusteluun