Vastattu

Zyxel VDSL-modeemi

  • 17 joulukuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 455 katselukerrat

Asiakaspalvelijanne sanoi kerran, että kyseisen modeemin 4-porttia ei kannata käyttää, en kyllä muista oliko puhetta miksei. Nyt kuitenkin tarvi tsen 4-portin käyttöön uuden hälytysjärjestelmän takia, onnistuuko?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Oscar 19 joulukuu 2017, 13:44

Kiitos selvennyksestä. Viasat ongelma näyttää ratkenneen modeemin buuttauksella. Palaan asiaan, jos ongelma ilmaantuu uudestaan. (Ongelma oli kuvan laadun jatkuva vaihtelu hd:n ja ihan mössön välillä, ihan kuin kaistaa olisi säädetty jatkuvasti.)
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kerropa vähän lisää tilantesta.
Äkkiseltään kuulostaisi siltä, että jos on sellainen Zyxel-malli jossa softassa on oletuksena 4-portti sillattuna, eli siihen tulee julkinen IP-osoite, ei siihen kannata "mitä tahansa laitetta" kytkeä.

Käyttäjä voi toki modeemin asetuksista käydä tilanteen muuttamassa, jos osaaminen riittää.

Aloittaja varmaan tarkentaa asiaansa niin ollaan viisaampia.

ps. joku moderaattoreista voisi siirtää viestin esim. Laajakaistaliittymät -osioon.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos nelosportin uudelleenkonfigurointi aiheuttaa harmaita hiuksia, ongelman voi ratkaista näppärästi myös ostamalla tietokonekaupasta Ethernet-kytkimen, Ethernet switch. Tämän jälkeen kaikki omat laitteet kytketään uuteen kytkimeen ja lisäksi yksi Ethernet-kaapeli modeemin LAN1 portista kytkimeen.

Kannattaa ostaa kerralla riittävän iso, vaikka 8, 10 tai 16 porttinen kytkin, jotteivat portit lopu heti kesken.

Omaa kytkintä käytettäessä modeemin Ethernet-portteihin ei kannata kytkeä muuta kuin yksi johto omaan kytkimeen. Tämä siksi, että osassa modeemeista porttien väliset yhteydet on sillattu ohjelmallisesti. Ohjelmallista siltausta käyttävissä modeemeissa lähiverkkosi sisäiset yhteydet voivat hidastella.
Kiitoksia kommenteista ja ohjeista. Osa niistä menee osaamisalueeni ohi.
Taustaa: minulla oli laatuongelmia Viasatin urheilua katsoessani. Aspa-henkilö lupasi mittailla nopeuksia Elisan päästä ja sanoi, ettei kannata telkkaria kytkeä porttiin 4. En osannut kysyä miksei. Eilen kytkin Verisuren valvontakeskuksen porttiin 4, ja hyvin näyttää toimivan. En nyt tiedä pitäisikö tehdä jotain vai onko asia ok. Katsoin myös Zyxelin sivuilta, mutten sieltä löytänyt mitään oleellista. Pitäisikö tehdä jotain?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Toi nelosportin välttäminen on perusneuvoja mitä tulee herkästi asiakkaalle sanottua. Tässä taustalla on tosiaan toi sakarialanteen ehdotus tuosta siltaavuudesta, eli monet laitteet ei toimi kuten pitää jos laite saa julkisen IP:n eikä ole osa sisäverkkoa. Nykyisin noissa modeemeissa on yleensä kaikki porit NATin takana eli nelonenkaan ei enää ole sillattuna, eli harvemmin enää törmää tuon kanssa ongelmiin.

Ja jos nyt tuo Verisure toimii kuten pitää, niin ei kannata tehdä mitään 🙂 Vanha viisaus pätee, eli "jos se ei ole rikki niin älä korjaa sitä". Selviskö tuo Viasat ongelma jo vai tarvitsetko siinä vielä apuja? Jos tarvitset niin lisäile asiakasnumerosi profiiliisi sille varattuun kenttään niin vilkaistaan tilannetta 🙂
Kiitos selvennyksestä. Viasat ongelma näyttää ratkenneen modeemin buuttauksella. Palaan asiaan, jos ongelma ilmaantuu uudestaan. (Ongelma oli kuvan laadun jatkuva vaihtelu hd:n ja ihan mössön välillä, ihan kuin kaistaa olisi säädetty jatkuvasti.)

Osallistu keskusteluun