Kysymys

Zyxel VMG3326 ja wlan nopeus!

  • 10 March 2015
  • 5 kommenttia
  • 1494 katselukerrat

Onko muut törmänneet ko. ongelmaan. WLAN speksataan ja luvataan Elisan toimesta toimivan N speksien mukaisesti. Kuitenkaan vaikka mitä asetusta muuttaisi ei nopeus käytännössä koskaan ylitä 4Mt/s (apx. 40Mbps). Millä ihmeellä tämä temppu tehdään.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Hei,

Minullakin kyseisellä laitteella langattoman verkon nopeus on usein varsin vaatimaton, langallinen yhteys kyllä toimii nopeasti.

Täällä on lisää keskustelua asiasta:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Elisa-Viihde-100-10-MB-langaton-yhteys-toimii-hitaasti/m-p/325607#M37835

T: Christian
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kärsijä kirjoitti:
Onko muut törmänneet ko. ongelmaan. WLAN speksataan ja luvataan Elisan toimesta toimivan N speksien mukaisesti. Kuitenkaan vaikka mitä asetusta muuttaisi ei nopeus käytännössä koskaan ylitä 4Mt/s (apx. 40Mbps). Millä ihmeellä tämä temppu tehdään.

Mikäli käytät samaa laitetta sekä laajakaistamodeemina että WLAN-tukiasemana ja pahimmassa tapauksessa myös useita koneita sisältävän kotiverkon reitittimenä, on ihan mahdollista ettei yhden alle sata euroa maksavan muovirasian suoritusteho riitä maksimaaliseen bittivirtaan. Mielestäni saamasi kaistanleveys on ihan kohtuullinen ja itse laittaisin odotustasoksi sen, että laite pystyy sen pitämään ilman, että sitä joutuu buuttaamaan huomattavan usein.

Jos ajatellaan peruskäyttäjää, 40 Mbps riittää vallan hyvin langattomaan verkkoon kytketyille tableteille. Hyvin vaikea keksiä, mihin tarvitsisi enemmän kaistaa tällaisessa käytössä. Tällöin ei ole tarkoituksenmukaista maksaa satoja euroja maksavista päätelaitteista, jotta saisi lisää bittejä virtaamaan. Paljon kaistaa tarvitsevat laitteet voi kytkeä kaapelilla.

Jos olisin tehokäyttäjä ja haluaisin rutistaa viimeisetkin bitit yhteydestä, hankkisin erillisen laajakaistamodeemiin, erillisen reitittimen ja erillisen WLAN-tukiaseman/asemia. Lisäksi kiinittäisin huomiota verkkolaitteiden laatuun kuitenkin siten, että käyttötarkoitus ja hinta ovat keskenään balanssissa.

Vaihtoehtoisesti voit myös koittaa päivittää laitteen firmwaren. :smileycheesy:
Boksi kyllä maksaa/maksoi likemmäs 200€ ja muuten se hoitaa asiansa vaikka kyseessä raskaampikin verkko, mutta WLAN ei toimi asianmukaisesti edes LAN -> WLAN siirroissa. Ei sillätavalla kuin luvataan, joten tuote pn harhaanmarkkinoitu.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Zyxel VMG3326 maksaa saunalahden nettikaupassa 90 euroa.

Esimerkiksi Ciscon Aironet WLAN-tukiasema maksaa yli 1000 euroa. En minä nyt sellaista kotiini hankkisi, mutta siltä voisi jo odottaa kohtuullista siirtonopeutta. Ja kyseinen laite on siis "pelkkä" WLAN-tukiasema. Tuo sinulla oleva Zyxel on sen lisäksi myös reititin ja laajakaistamodeemi.

Halusin siis vain sanoa, että rahalla saa suoritustehoa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Sellainen tuli vielä mieleen, että onhan siinä WLAN-tukiasemaan kytkeytyvässä laitteessa myös käytössä 802.11n. Jos WLAN-yhteys joudutaan yhteensopivuussyistä tiputtamaan 802.11g standardin mukaiseksi, pitäisin hyvinkin todennäköisenä, että siirtonopeus olisi suuruusluokkaa 40 Mbps.