Zyxel VMG3925-B10B modeemin päivitys


  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Hei
Meillä Zyxel VMG3925-B10B modeemi, jossa Current Firmware Version:VMG3925-B10B_Elisa6_V511AARB4D0.

Uusi versio näkyy Zyxelin sivuilla olevan: 5.13(AAVF.7)C0

Tässä linkki sivulle:
http://www.zyxel.com/fi/fi/support/download_library/product/vmg3925_b10b_12.shtml?c=fi&l=fi&pid=20150518200002&tab=Firmware&pname=VMG3925-B10B&mtname=Firmware

Jos päivitän nämä modemiin niin tarviiko vielä mitään muuta päivittää kuin nämä?
Teen ensimmäistä kertaa tätä niin on pakko kysyä neuvoja :)

Olisiko muuten mitään vinkkiä siitä mistä johtuu, että kun otimme kiinteän laajakaista Elisalta helmikuun alussa niin yhteys toimi tosi nopeasti, mutta nyt ei enää toimi 😞 :(

Kiitoksia neuvoista jo etukäteen 🙂

145 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Minkähänlainen yhteys pitäisi olla? ADSL vai VDSL? Mikä liittymänopeus lukee sopimuksessa? Jos laitat tietokoneen langallisesti modeemiin ja sammutat kaikki muut verkkoa käyttävät laitteet tai irrotat ne verkosta ja teet nopeustestejä osoitteessa www.speedtest.net, mitä tuloksia saat?

Elisalta hankittuihin (liittymien mukana tuleviin) ADSL/VDSL -modeemeihin firmware -päivitykset tulevat myös Elisalta. Valmistajan sivuilta ladattavia päivityksiä ei välttämättä saa asennettua Elisan toimittamaan modeemiin.
Hei, kiitos tiedosta. En tiennytkään tuota päivitys tapaa. Päivittyvätkö ne sitten aina milloin Elisalta? Olen uusi asiakas tässä Elisa laajakaistassa (kiinteä siis). Mielestäni meillä on tuo VDSL, mutta nyt en juuri muista tuota nopeutta 😞 Yritin katsoa Oma Elisasta, mutta sielläpä ei ollut mainintaa 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, kiitos tiedosta. En tiennytkään tuota päivitys tapaa. Päivittyvätkö ne sitten aina milloin Elisalta?

Firmwaret päivittyvät sitä mukaa kun niitä saadaan julkaistua. Julkaistutahti ei ole päätä huimaava. Jos uusin firmis ei päivity laitteelle automaattisesti, saa uuden firmwaren olemalla yhteydessä joko Elisan asiakaspalveluun tai täällä Palstalla laittamalla viestiä Palstatiimille.

Laitteelle saatavilla olevat firmikset Elisan puolesta löytyvät laitteen tiedoista: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-vmg3925/

Sinulla on tällä hetkellä tuorein Elisan tarjoama firmware laitteessasi. Mikäli yhteysnopeus on kyykännyt merkittävästi, kannattaa tarkistaa, että modeemin ja pistorasian väliset johdot ovat kunnossa ja tarvittaessa kokeilla toisia piuhoja. Myös modeemin resetointi voi auttaa asiassa. Resetointi onnistuu painamalla esim. avatulla klemmarilla modeemin takaa löytyvää "reset" -painiketta niin kauan, että modeemin kaikki valot sammuvat / välähtävät.

Teepä noita speedtestejä ja raportoi niiden tuloksia tänne. Tuloksista voidaan päätellä, minkälainen yhteys pitäisi olla käytössä.

Lisäksi kannattaa lisäillä asiakasnumero omiin henkilökohtaisiin tietoihin täällä Palstalla. Se onnistuu klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta omaa nimimerkkiäsi ja valitsemalla "Asetukset". Aukeavalla sivulla on kohta asiakasnumerolle. Asiakasnumero löytyy esim. laskusta ja lasku OmaElisasta.

Kun asiakasnumero on omissa tiedoissasi, pystyy Palstatiimi tutkailemaan mm. linjasi toimivuutta. Myös mahdolliset laitevaihdot jne. käyvät sujuvammin.
Moi!

Jatkokysymys tähän ketjuun; Ostin juuri Elisalta tämän kyseisen reitittimen, ja kävin läpi sen asetukset käyttöönoton yhteydessä. Boxissa on sisällä firmware versio VMG3925-B10B_Elisa8_V511AARB7D0 ja uusin Zyxelin versio on 5.13(AAVF.10)C0. Yritin asentaa uuden version, mutta olette sen ilmeisesti estäneet? Tietoturvasyistähän laitteeseen kuin laitteeseen suositellaan aina viimeisintä päivitystä. Miksi päivitysten asentaminen itse ei onnistu?
Zyxelin release noten mukaan versio 5.13 on tullut joulukuussa 2016, ja mikäli tuosta boxin firmiksen nimestä voi päätellä, niin se perustuu versioon 5.11 joka on päivitysmielessä jo todella vanha. Onko asialle tehtävissä mitään?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
Elisa 8 on nyt uusin jakelussa oleva softa elisa kotiboxeihin.

Zyxelin sivustoilla olevat firmikset käy sitten niihin zyxelin alkuperäisiin modeemeihin.
Eli reilu vuoden vanhalla softalla täytyy mennä ilman mahdollisuutta päivittää uusimpaan? Ennenkuin Elisa päättää tehdä päivityksen?
Käyttäjätaso 7
Eli reilu vuoden vanhalla softalla täytyy mennä ilman mahdollisuutta päivittää uusimpaan? Ennenkuin Elisa päättää tehdä päivityksen?

Elisan uusin versio on Elisan uusin versio. Jos haluat modeemiisi Zyxelin viimeisimmän version, niin se onnistuu kun ostat modeemin jostain muualta kuin Elisalta.

Ja jos nykyinen Elisan versio on suunnilleen toimintakykyinen, niin ei kannata kauheasti hinkua uuden version perään. Perinteisesti se tuo enemmän uusia ongelmia kuin korjaa vanhoja.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
ADSL ja VDSL -yhteyksillä käyttäjä voi käyttää mitä tahansa yhteystyyppiä tukevaa modeemia. Ei sen tarvitse olla Elisalta ostettu, ei edes Zyxel. Itselläni oli Elisan VDSL -yhteydessä käytössä Telewellin modeemi, joka toimi paremmin ja vakaammin kuin yksikään Elisan toimittama laite.
Uusin Avast versio (180212-2) varoittaa Zyxel haavoittuvuudesta ja kehottaa tekemään FW päivityksen. Onko syytä huoleen? Tuo minulla oleva Elisa FW näyttää olevan tällä hetkellä uusin. Onko tulossa päivitystä?

FW versio: VMG3925-B10B_Elisa8_V511AARB7D0
Laite: VMG3925-B10B
Varoitus Avastissa:
We have identified the following problem with your router or Wi-Fi hotspot device:

DnsMasq heap buffer overflow vulnerability
Severity: High

Reference: CVE-2017-14491 | Google Security Blog

Description:
The affected device's DNS service is running an outdated version of the DnsMasq software which is known to have a heap buffer overflow vulnerability. A remote attacker can gain control of your network device and your Internet connection by sending malformed DNS packets to the device. It allows the attacker to intercept connections and perform a traffic hijack, or execute arbitrary code with unrestricted privileges as well as access all important and private data stored on the device -- your device login/password combination, your Wi-Fi password, and your configuration data.

Impact:
Any device connected to your network, including computers, phones, tablets, printers, security cameras, or any other networked device in your home or office network, may have an increased risk of compromise.

Recommendation:
The issue was fixed in DnsMasq software version 2.78, released in October 2017.

To solve the vulnerability on your device, apply the firmware or system update that contains DnsMasq software version 2.78 or higher provided by your device's manufacturer.

If an update addressing the vulnerability is not yet available for your device, you can secure your router or Wi-Fi hotspot with a strong password to minimize risks imposed by the vulnerability. We also advise you not to visit suspicious websites or run software from questionable sources.
Zyxeliltä näyttää tulleen päivitys tuohon haavoittuvuuteen:
Uusin versio on tuo jo aiemmin mainittu C0.
-----------------
Modifications in V5.13(AAVF.10)b2
[Feature Modification]
1. [eITS #170200525] Auto-sensing functionality required between
PPPoE and IPoE for EtherWAN interface.
2. Support user defined service provider for DyDNS.
3. Security enhancement.
4. [eITS #170800789] Configurable to show/hide PPP Password unmask
option.
[Bug Fix]
1. [Security] Dnsmasq multiple vulnerability.
2. [gui] Under IE 11 browser, GUI will keep in loading in Remote MGMT
page.
3. [gui] In System Monitor> Log > Security Log, GUI display incorrect
message for MAC filter.
Kiitos vinkeistä , itse laitoin modeemiin omattunnukset ja katsoin samaa kun avast ilmoitteli samoja varoituksia , laitoin palomuurin tiukemmalle kai sitten siitä on hieman apua. Posti toimii ja elisaviihde pelaa ja kai elisa tyrkyttää joskus niitä tosi tärkeitä päivityksiä. meille :?🆒
google ja murobbs on ystävämme tässä asiassa. Modeemin mallilla kun haet sieltä tietoa löytyy kyllä ohjeet kuinka modeemille saa sen uusimman firmiksen sisälle ja postettua sen illegal model id ilmoituksen. Tietty vaatii vähän osaamista ja muutaman euron kaapelin tilaamista kiinasta mutta ei mitään raktettitiedettä kuitenkaan ole. Niin ja se olennainen, elikkä takuuhan varaamnkin katoaa laitteelta sillä samalla seisomalla kun sitä puukottaa.
Odotan tähän Elisan päivitystä. Kun kyseessä on tiedossa oleva haavoittuvuus pitäisi Elisan reagoida nopeasti tai toimittaa uusi purkki.
No itsellä näkyy olevan vielä Elisa6 firmis sisällä, ei ole automaattisesti paljoakaan päivittynyt.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
No itsellä näkyy olevan vielä Elisa6 firmis sisällä, ei ole automaattisesti paljoakaan päivittynyt.

Voi hitsi. Tätä kannattaisi ehdottomasti tutkia lisää.
Voisitko laittaa meille omat tiedot sekä modeemin tiedot yksityisviestillä: http://elisa.fi/palstatiimi ?
Modeemista tarvitaan MAC ja sarjanumero S/N .
Miteähä kauan noi porrastukset kestää, kun useampi kuukausi jo ootellu uutta päivitystä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Miteähä kauan noi porrastukset kestää, kun useampi kuukausi jo ootellu uutta päivitystä?
Käsittääkseni pitäis olla jo menny läpi pikkuhiljaa kaikki. Mikäli päivitystä ei vielä ole kuulunut niin laita profiiliisi yksityisiin muistiinpanoihin modeemin MAC ja S/N niin päivitellään käsin 🙂 Kuittaa tänne ku tiedot lisätty ni hoidetaan Elisa9 laitteelle
Käsityksesi on ilmeisen väärä. Chatissa sanoivat, että laIta sähköpostia .. pistin ja sieltä vastattii, että ollu ongelmia sitä ja tätä, että soita numeroon sitä ja tätä.. siellä ne varmaa sanoo, että lähetä kirje.. ja kirjeeseen vastataa, että tule käymään. Ihmeellistä nykyajan pompottelua. No ehkä ne mäkit ja sarjikset meni tuonne oikein.
Käyttäjätaso 2
No ehkä ne mäkit ja sarjikset meni tuonne oikein.

Oikein meni, pistettiin nyt päivitystä tulemaan. :)

Resetoi tarvittaessa modeemi parin tunnin päästä.
Moi!

Ei ole minullekaan päivittynyt ZYXEL VMG3925 -B10B reitittimeeni uusinta versiota VMG3925-B10B_Elisa9.

Versio VMG3925-B10B_Elisa8_V511AARB7D0 on edelleen laitteessa.

Saatteko päivitettyä tuon uusimman? MAC ja S/N tiedot löytyy profiilini yksityiset muistiinpanot kohdasta.
Käyttäjätaso 3
Moi!

Ei ole minullekaan päivittynyt ZYXEL VMG3925 -B10B reitittimeeni uusinta versiota VMG3925-B10B_Elisa9.

Versio VMG3925-B10B_Elisa8_V511AARB7D0 on edelleen laitteessa.

Saatteko päivitettyä tuon uusimman? MAC ja S/N tiedot löytyy profiilini yksityiset muistiinpanot kohdasta.


Laitettiin tuolle sinunkin modeemille päivitys tulemaan, käynnistele laitetta vielä illalla uudelleen 🙂
Nyt on päivittynyt uusimpaan firmware versioon. Kiitos.
Pistäkääs mullekki uusin firmis zyxeliin
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pistäkääs mullekki uusin firmis zyxeliin
Pistäkkö modeemin MAC ja S/N koodit profiilisi yksityisiin muistiinpanoihin (näkyy vain meille moderaattoreille) niin pistetään tulemaan? 🙂
Eipä ole uusin firmis päivittynyt tännekään automaagisesti. Yksi uusin firmis kiitos!
MACit ja S/N profiilissa.

Osallistu keskusteluun