Kysymys

ZyXEL VMG3925, vierasverkko ja WiFi tulostin

  • 11 huhtikuu 2016
  • 8 kommenttia
  • 569 katselukerrat

Vierasverkon aktivoiminen estää langattoman kirjoittimen käytön/löytämisen.
Miten konfigurointi pitää tehdä kun halutaan sekä vierasverkko että WiFi tulostus käyttöön ?

8 kommenttia

Eikö kellään muula ole tullut vastaan tätä ongelma ?
Jotain muuttuu verkon modemin asetuksissa koska HP Network Discovery tool ei löydä kuin oman työaseman kun Guest AP on käytössä. Kun muuta AP:t poistetaan käytöstä löytää työkalu kaikki muutkin verkossa olevat laitteet.
Eli tässä ei ole kysymys vain HP:n laitetta koskevasta ongelmasta vaan myös AppleTV, Sony Android TV etc. katoavat työkalulta.
??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Vaikuttaisi siltä, että kone yhdistää pääverkon sijaan vierasverkkoon (silloin kun vierasverkko on käytössä) ja tästä syystä tulostin tai muut pääverkon laitteet eivät näy koneelle.

Suosittelisin tarkistamaan myös tuon pääverkon ja vierasverkon asetukset ja etenkin SSID:n (langattoman verkon nimi) kohdalla sekä vierasverkon kirjautumisasetukset. Tuo vierasverkko kannattaa nimetä selkeästi erilaiseksi kuin pääverkko, jottei mene verkot sekaisin. Myös vierasverkon salausavain kannattaa asettaa sellaiseksi, että se poikkeaa pääverkon salasanasta.
Voi vaikutta, mutta tilanne ei ole tuo.
Vierasverkolla on siis oma nimi ja salasana.
Sekä kirjoitin että työasema(t) liittyvät pääverkkoon, joka on ainoa jonka salasana niihin on konfattu.

Tiedän että vierasverkossa joillakin reitittimillä laitteiden keskinäinen kommunkointi on estetty, Zyxelissä pitäisi sekin voida konfigroida joko mahdolliseksi tai mahdottomaksi, (Acess scenario Home Guest/External Guest).

Eli kiitos ehdotuksesta, mutta ei auta tässä casessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Itselläni ei tuota modeemia ole käytössä, jotta voisin tarkistaa asian, mutta kurkkaapa seuraava:
Network Settings -> Wireless -> Guest / More AP -> Edit -> onko siellä Guest WLANin alla mahdollisuutta määritellä Access Scenariota (Home / External Guest)?
Juu on siellä ja molemmat on jo kokeiltu, 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Täältä löytyy valmistajan manuaali tuohon modeemiin. Kannattaa myös huomioida se, että tuo manuaali on tehty originaalille firmwarelle. Elisa on karsinut omaa versiotaan firmwaresta melko reilulla kädellä, eikä kaikkia ominaisuuksia täten ole käytettävissä.

Tuolta voi kuitenkin katsella vähän vinkkejä, mitä mistäkin löytyy tai pitäisi löytyä. Jos sopivaa asetusta ei löydy, on täysin mahdollista, että kyseinen asetus on Elisan firmiksestä karsittu pois.
Juu, tuota olen jo tavannut eli proopuska on tuttu.
Sieltä ei mielestäni löydy vipua, jolla tätä 'client isolation' tms. nimellä kulkevaan featureen pystyisi vaikuttamaan
En jaksa uskoa että Zyxelin purkki olisi natiivisti näin hölmö, vaan vahva epäilys vie Elisan omiin keksintöihin/huolimattomuuteen/osaamattomuuteen.Tuossa kuvassa saattaa piillä vastaus, kun nuo SSID Subnet featuret on piilotettu samalla on sotkettu jotain.

Osallistu keskusteluun