Kysymys

Zyxel VMG3926-B10A jumittaa Macin

 • 2 syyskuu 2015
 • 9 kommenttia
 • 1718 katselukerrat

Sain tänään Elisalta otsikossa mainitun uuden modeemin vanhan yhteyksiä pätkivän tilalle. Oma läppärini, vaimon ja minun Lumiat ja iPad toimivat sen kanssa näköjään ongelmitta. Sen sijaan vaimon kuutisen vuotta vanha Macbook (OS 10.6.8.) menee kokonaan jumiin yrittäessään yhdistää uuteen modeemiin langattomasti.

Uusi modeemi kyllä näkyy listauksessa ja salasanankin antoi syöttää, mutta sen jälkeen Macbookissa ei toiminut enää mikään. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen yritin verkkodiagnostiikkaa, mutta sekin jumitti koneen. Jokainen verkkoyhteyden säätöyritys jumitti koneen, joka oli aina bootattava virtanapista.

Vasta kun Airportin tai modeemin kytki pois päältä, Macbook toimi taas normaalisti. Löytyyköhän tähän ongelmaan ratkaisua?

9 kommenttia

Käyttäjätaso 5
 • ?

  Valitettavasti en osaa sanoa näiden laitteiden yhteensopivuudesta. Koska modeemin langaton verkko toimii toisilla laitteilla on varmasti kyse joko jostain asetuksista tai juurikin yhteensopivuuden ongelmista. Onko niin, ettei Maciä voi yhdistää modeemiin verkkokaapelin kanssa? Airport voi myös aiheuttaa häiriötä yhteyteen.

  Onko muilla Palstalaisilla ollut tällaista ongelmaa?
 • En ole kokeillut yhdistää Macbookia modeemiin piuhan kanssa, koska se olisi vain tilapäisratkaisu. Modeemi sijaitsee aivan eri osassa taloa kuin missä tietokoneita käytetään eikä muutakaan paikkaa sille oikein ole.

  Miten Airport voi häiritä yhteyksiä? Koskaan aiemmin ei ole ollut mitään vastaavia ongelmia.
  Käyttäjätaso 5
 • ? Ainakin joskus on tullut vastaan, että kun ottaa Airportin välistä pois, niin yhteys toimii. Suosittelen kyllä testausta suoraan johdolla ihan testausmielessä. Saadaan vikaa tehokkaasti rajattua eikä mene arvailuksi, että olisiko vikaa airportissa vai ei 🙂
 • Moikka.
  Minulla on samanlainen ongelma. Ongelma ilmenee riippumatta siitä, onko kytketty kaapelilla tai langattomasti.
  Macbook menee tosiaan aivan jumiin ja rantapallo vain pyörii siihen asti, kun sammuttaa virrat virtanapista.
  tt00 kirjoitti:
  Moikka.
  Minulla on samanlainen ongelma. Ongelma ilmenee riippumatta siitä, onko kytketty kaapelilla tai langattomasti.
  Macbook menee tosiaan aivan jumiin ja rantapallo vain pyörii siihen asti, kun sammuttaa virrat virtanapista.
  Onko sinullakin jokin vanhempi versio OS X:stä jota et syystä tai toisesta voi/halua päivittää tuoreempaan ?
  On. Seitsemän vuotta vanha macbookkini ei enää (ainakaan virallisesti) tue uudempaa, kuin tuo OS 10.6.8. Muuten kone kyllä pelittää mainiosti, ettei ihan tämän takia viitsisi alkaa rautaa uusimaan...
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Olikos tässä kokeiltu vaihtaa modeemin asetuksista salaustyyppiä toiseen? Se nyt ensimmäisenä tulee mieleen jos jotain yhteensopivuusongelmaa. En kyllä ole tästä ongelmasta aiemmin kuullut muuten.
  Täytyykin kokeilla tuota, kun ehtii taas laitteen kimppuun.
  Vastausta odotellessa... Mulla sama ongelma.

  Osallistu keskusteluun