Vastattu

zyxel VMG3926 pätkii tunnin välein

  • 16 syyskuu 2016
  • 9 kommenttia
  • 746 katselukerrat

On resetoitu ja soittettu vikailmoitukseen. Päivityksessä oli kuulemma vikaa ja laite rollattiin takaisin edelliseen versioon ja sen jälkeen päivitys uusiksi. Ogelma ei poistunut. En jaksa tätä. Miksi pitää internetin kanssa olla jatkuvasti milloin mitäkin ongelmaa. Uusi laite muutenkin, ollut n. pari viikkoa käytössä koska edellinen laite pimahti (?).
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Emppppu 16 syyskuu 2016, 14:05

Äh voi ei. 😞 Heitätkö meille tänne http://elisa.fi/palstatiimi yksityisviestiä, niin katsomme mielellään asian kuntoon.
Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Äh voi ei. 😞 Heitätkö meille tänne http://elisa.fi/palstatiimi yksityisviestiä, niin katsomme mielellään asian kuntoon.
Sama juttu. Pätkii parhaimmillaan monta kertaa päivässä. Yhteys poikki naps, ja palaa samantien takaisin.
Modeemi on jo kertaalleen käyty vaihtamassa mutta tälläkin sama homma jatkuu.
Muitakin modeemeita on tullut kokeiltua eikä niillä ole tuota pätkimistä tapahtunut.
Mitäs tehdään?
Käyttäjätaso 7
Muitakin modeemeita on tullut kokeiltua eikä niillä ole tuota pätkimistä tapahtunut.
Mitäs tehdään?


Jos on uusi laite, voisi yrittää kaupan purkua toimimattomuuteen vedoten. Tai sitten vaan kärsii nahoissaan. Ja ostaa (muualta) sellaisen modeemin, joka toimii (ja johon Elisa ei jaa pakkopäivityksiä).
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Welde: Oletko vielä ehtinyt resetoida modeemiasi? Joissain tapauksissa resetointi on suoritettava pari kertaa peräkkäin, jotta uusi ohjelmisto saa itsensä ladattua täysin. Yhteyden tulisi alkaa toimimaan normaalisti parin nollauksen jälkeen 🙂 🙂
Oma kokemus (3925 mallilla) on että pari nollausta tarvittiin ja senkin jälkeen kannattaa koskea mahdollisimman vähän mihinkään asetuksiin. Kiinteiden IP:den asettaminen on todella tuskallista ja jos esimerkiksi yritän rajoittaa 5G verkon nopeutta modeemi alkaa pätkimään juuri tullain epäsäännöllisen säännöllisesti eikä esimerkiksi enää pääse 5G verkosta ollenkaan asetus-sivuille.

Hyvä purkki joka antaa hyvät wlan signaalit ja erittäin vakaan latausnopeuden (50/10) silloin kuin toimii. Näyttäisi kuitenkin soveltuvan parhaiten peruskäyttäjälle, joka ei tarvitse omia säätöjä.
Welde: Oletko vielä ehtinyt resetoida modeemiasi? Joissain tapauksissa resetointi on suoritettava pari kertaa peräkkäin, jotta uusi ohjelmisto saa itsensä ladattua täysin. Yhteyden tulisi alkaa toimimaan normaalisti parin nollauksen jälkeen 🙂 :)

Kaikki mahdollinen on käyty läpi ja kokeiltu.
Eilen illalla pätkäs about 5 kertaa. Se on kaikista oudointa että esim. streamatessa videota ei pätkäse poikki, ainoastaan idlatessa tai surffaillessa. Eli kun tulee jatkuvasti dataa sisään ei pätki.
Ja pätkäsy näkyy piuhalla sekä wifissä.

Lisää ehdotuksia?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Simahtaako täsmällisesti tietyn ajan välein vai satunnaisesti ?

Voi olla viallinen virtalähde (se muutaja). Olen jopa törmännyt sellaiseen viritykseen, jossa samassa oli jatkojohto. Johtoon oli liitetty kaksi laitetta. Toinen oli leivänpaahdin ja toinen VDLS- modeemi. Ongelmaa oli kuulemma tutkittu "kissojen ja koirien kanssa". Oli vaihdettu modeemia ja tukittu linja jne... Kun ohjeeni mukaan laitettiin jatkojohto eri rasiasta (ja eri sulakkeen takaa kun leivänpaahdin) hups. ongelma hävisi.

Aina kun leivän laittoi sisään paahtimeen netti katkesi ja sama kun leipä hyppäsi pois paahtimesta ;)

Noissa modeemeissa on usein niin halpa (=huono) muutaja, että ei kestä yhtään rapsyjä sähköverkossa. Mitä aiheutta minun esimerkissä tuo leivänpaahdin (vie paljon virtaa > seurauksena, että modeemi kyykkää). Asiakkailla, mutta myös operaattorin edustajilla on yllättävän huono tietämys tällaisista perusasioista. Näin kuluu paljon aikaa, rahaa ja hermoja kaikilta.

Ongelmaa voi torjua laittamalla kaikki (tietotekniset) laitteet UPS- laitteen taaksen. Näin saadaan varmasti tasaista virtaa ja 1-2 tunnin varmistus sähkökatkojen varalta. UPS Suojaa myös ukkoselta. Jos UPS tuntuu liian kalliilta voi marssia vaikka Clasohlson ja ostaa vastaavilla arvoilla (voltit, vaihto/tasavirta ja liitin) vastaava (=laadukkaampi muuntaja)

Esimerkki perus UPS- laitteesta: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/0730/msvx/APC-Back-UPS-ES-400VA-UPS-kotiin

T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
On myös tapauksia, että talossa / huoneistossa on risa toinen laite kuten pesukone tai vastaaja paljon virtaa vievä laite, joka on jatkuvasti "räpsyillään" rikkonut muiden laitteiden muuntajia (myös virheellisiä tee se itse sähkömiehen viritykset ovat tehneet tuhojaa).

Ymmärettävästi asiakkaat eivät tahdo uskoa tai ovat jopa ärtyintä jos tällainen vian aiheuttaja löytyy. Tästä kun korvaukse / uuden laitteen hankin voi mennä omaan piikkiin (jos asia siis vaikka sähkärin toteama)

T: Tuokki
Ihan randomisti pätkii. Ei ole leivänpaahtimen syy.
Ja mitäs sitten?

Osallistu keskusteluun