Kysymys

3G linkin heikko signaali

  • 17 kesäkuu 2010
  • 8 kommenttia
  • 452 katselukerrat

Olen ottanut joka taholle yhteyttä ja aina minulle on sanottu että meillä Norinkylässä (Teuvaa) on aivan hyvä 3 G kenttä...mutta kun mobiililaajakaistamme heittelevät 2G:n ja 3G:n välillä koko ajan, tämä ärsyttää enemmän kuin lujalle...
Elisallekin olen ollut yhteydessä, heiltäkään ei osata sanoa mitään....tai ei saa vastausta....

Koulu ja työjutut ovat hankalia hoitaa kun yhteys kulkee EDGE:nä ja tärkeitä työhön liittyviä asioita pitäisi saada hoidettua.
Molemmilla on saunalahden E160E mobiilitikut käytössä....

auttaako tikun päivitys? Jos niin mistä sellaisen löydän?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Saatko pakotettua sen tikun 3g moodiin? voisi auttaa tuohon hyppimiseen.
Kannaattaa ainakin kokeilla.
Käyttäjätaso 3
Näyttäisi olevan vahvaa 900 MHz:n aluetta, joten paikan vaihtaminen talon sisällä voi jo auttaa. Pakota yhteysohjelmasta modeemi "Vain 3G"-tilaan (tai WCDMA). Hommaa pitempi USB-kaapeli, jolla saat tikun vaikka roikkumaan verhotangosta ja siirrellä eri paikkoihin. Jos ei auta, voit tietenkin ostaa 900 MHz:n antennin, joista löytyy varmasti sellainen, että tokenee. Älä osta ns. yhdistelmäantennia vaan aito 900 MHz:n antenni ja siihen sovitushäntä tuolle modeemillesi.

Antenneja löytyy vaikka mistä, esimerkiksi osoitteesta http://www.3g-antennit.fi . No, jonkun täytyy tuo antenni sitten asentaa ja vetää piuhat sisään, mutta se on toinen juttu se.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Joe Smithin ohjeisiin lisäyksenä, että kokeile kaikista ilmansuunnista. Pohojanmaalla on senverta tiheä 900-verkko, että saattaa löytyä useampikin tukari. Yhteysohjelman verkkomittari on vain suuntaa-antava, joten suosittelen mdma-ohjelmaa, joka kertoo signaalin vaimennuksen asteikolla -50 paras, -109 ei yhteyttä.

Jos koneena kannettava, saattaa usb-portin virtaset käydä vähiksi, jolloin väliin aktiivi-usb-hubi.

Tuohon ikkunalle ripustamiseen kätevä keino on imukuppi, jolla myös siirtely onnistuu kätevästi. Ja tuo siirtely tarkoittaa sitä, että noi ikkunat on käytävä läpi karkeasti tuuman tarkkuudella. P.S. toi viimeinen ei ole vitsi.
kokeiltu kaikkea mistä mainitsitte....
sama ongelma jatkuu. Kone uudehko ja tehokas kannettava, joten usb:n virran vähyydestä tuskin on kyse. Mutta testaamme vielä lisää....
Käyttäjätaso 3

ikkunat on käytävä läpi karkeasti tuuman tarkkuudella. P.S. toi viimeinen ei ole vitsi.


Ei todellakaan, vaikka tuo tahtoikin naurattaa 🙂 Ainakin 2100 MHz:n puolella se on juuri noin, mutta 900 MHz antaa anteeksi hiukan enemmän.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ei anna 900:nenkaan anteeksi, kun on puustoa ympärillä tai muuten katveessa ja pitää hakea parasta heijastumaa tai ainoaa reikää oksistossa.


kokeiltu kaikkea mistä mainitsitte....
sama ongelma jatkuu. Kone uudehko ja tehokas kannettava, joten usb:n virran vähyydestä tuskin on kyse. Mutta testaamme vielä lisää....


Kannattaa kokeilla ulkona, millaisen yhteyden saa aikaiseksi. Mutta haiskahtaa kyllä, että antenni ainoa vaihtoehto, jos haluaa vakaan, nopean yhteyden.
Moodeemeissa on myös hirmusia eroja. En halua mainostaa, mutta siptune SM-75 kanssa on toiminut saunalahti vakaasti ilman mitään ongelmia n. 2M nopeudella kun taas nokian tikun kanssa nopeudet
vaihteli 40 kilosta -3M.
Käyttäjätaso 3

Modeemeissa on myös hirmusia eroja.


Totta tuokin. Vaikka olenkin ZTE:n 636:ta parjannut, käytän sitä nytkin. Ilman ulkoista antennia se on 900 MHz:n alueella valtavasti herkempi kuin Huawein 270, ero on kuin yöllä ja päivällä. Itse asiassa se näytti ilman ulkoista antennia samoja kenttävoimakkuuksia kuin naapurilta lainatun ilmeisesti n. 12 dB:n antenniin kytkettynä ja nopeudetkin olivat samoja.

Kannattaa ottaa lainaan jostakin jokin muu modeemi ja kokeilla sillä. Koska 900 MHz:n peitto näyttäisi noinkin hyvältä, yhteyden pitäisi kyllä toimia.