Vastattu

4 G nopeus surkea

 • 28 toukokuu 2015
 • 60 kommenttia
 • 2586 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

60 kommenttia

epeli64 kirjoitti:
http://www.netradar.org/fi   Tuolta kun katsoo, ennen pitkän sopimuksen tekoa, niin ei ota päähän yhtään niin paljon.

Tässä toimiva linkki:

http://www.netradar.org/fi
http://www.speedtest.net/result/4423657388.png  Sama 4G-modemi samassa paikassa, muttei oo maan kattavin verkko enää 🙂 Eimeinaa linkittyä millää http://www.speedtest.net/result/4423665616.png . No nopeushan on yli 28 megaa, ja samaa ei tuolut edes 03.45 aikoihin elisalta. Yhteys tolpat on 2-3 ja nopeus on yli tuplat 
3/5 megasena toiminut useamman päivän täällä pohjoispohjanmaalla myräkän jälkeen. Onkohan tälle tapahtumassa mitään koskaan?
Käyttäjätaso 2
Kuuluvuus vaihtelee sisätiloissa aina sen mukaan missä sattuu laite olemaan.Rakennuksen materiaali sekä energiasäästö ikkunat heikentävät langatonta signaalia selvästi sekä myös ruuhka huiput kun käyttäjiä enemmän.
Käyttäjätaso 5


 • Alueelta ei ole yleistä vikaa tiedossa. Laitatko yksityisviestillä vielä tarkempia tietoja, niin voimme tehdä häiriöilmoituksen asiasta.

  Laita tarkka osoitteesi ja muutama esimerkkiaika ongelmallisesta yhteydestä (pvm, tarkka kellonaika, nopeus). Kerro myös minkälaisia nopeuksia sait ennen myrskyä ja millä laitteilla yhteyttä käytät. 🙂
 • Moro,

  Minulla myös (pohjoispohjanmaa/Nivala) 4G hidastunut eilisestä lähtien.

  Yhteys on toiminut loistavasti Tammikuusta asti, nopeuden vaihtelu ollut down 15 - 40 Mbps ja up  3 - 20 Mbps.

  Nyt yhteys nopeus 3-5Mbps.

  Modeemin B593s-22 + lisäantennit katolla.

  Antennia olen yrittänyt suunnata uudelleen, ei vaikutusta.
  Hei!

  Nopeusongelma minullakin. Liityin Elisan 4g mobiiliverkkon 7/2014 Saunalahden Mega-Reilu sopimuksella. Silloin luvattiin miniminopeudeksi 20 megaa. Aluksi se sitä olikin. Viimeisen puolen vuoden aikana nopeus on laskenut jatkuvasti, ollen nyt alle 5 megaa. Onko linkkiasema ylikuormitettu vai mikä mättää. Modeemini on Huawei Model: 8593s-22 (Lte CPE B593). Liittymä on Suonenjoella ja karttojen mukaan LTE:n pitäisi toimia kohtuullisesti.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • En päällisin puolin mitään löytänyt asiakasnumerosi perusteella. Jos ongelma tosiaan alkanut äkillisesti, voitaisiin tuosta häiriöilmoitus tehdä. Laita jollekin meistä moderaattoreista yksityisviestillä tarkempia tietoja:
  -Milloin havaitsit ongelman alkaneen (tarkka aika)?
  -Muutama esimerkkinopeus ja niiden mittausajankohta
  -Toimiiko osoitteessa 3G normaalisti tai toimiiko jokin muu meidän verkkoa käyttävä liittymä?
  -Millaisilla nopeuksilla aiemmin toimi?
  -Oletko havainnut, että toimisi esimerkiksi paremmin iltaisin/aamuisin/päivisin?

 • Lisää sinäkin asiakasnumerosi tietoihisi ja kerro ongelmasta tarkemmin, niin voidaan myös katsoa ongelmaa 🙂
 • Vähän samaa on täällä kotona, ei mitään et olisi yllättäen alkanut hidasteleen, mutta olen huomannut monissa paikoissa että mun saunalahden liittymä on selvästi hitaampi kuin mitä dna.

  Kotona DNA toimii 50/25 nopeudella ja Saunalahti 20/4. Asun reilun parin kilometrin päässä Tampereen keskustasta, niin luulisi että ainakin mielenkiintoa kuuluvuuden parantamiseen olisi :)

  Liekö kyse siitä että kukaan ei ole tästä asiasta vielä maininnut, vaiko siitä että prioriteetit on jossain muualla?

  Kuitenkin nyt kun luin että julkinen ip olisi tulossa mahdolliseksi myös saunalahden liittymiin ja IPv6 näyttäisi myös vihdoin pelaavan, niin saunalahden liittymästä luopuminen ei niin paljon enää houkutakaan, jos vain tänne saisi nopeudet kohdilleen...
  Käyttäjätaso 7
  fixie kirjoitti:
  Vähän samaa on täällä kotona, ei mitään et olisi yllättäen alkanut hidasteleen, mutta olen huomannut monissa paikoissa että mun saunalahden liittymä on selvästi hitaampi kuin mitä dna.

  Jos ollaan samantasoisessa verkossa (siis 4g) ja kuuluvuus on kummallakin yhtä hyvä (harvoin on, paitsi jos ovat samassa tolpassa ja vielä samaan suuntaan suunnattunakin) niin kyseessä voi olla se, että toinen verkko on suositumpi ja ruuhkaisempi kuin toinen. Elisalla on perinteisesti ollut enemmän käyttäjiä kuin DNA:lla, joten ero voi tulla ihan siitä.

  Saunalahti 20/4 - ollaanko varmasti 4g-verkossa?
  En tiedä tarkkaan et missä noi tukiasemat on, dna:lla on parempi signaali täällä.
  Niin ja makuuhuoneessa Saunalahden liittymä hyppii tuossa SGS3:sessa H+ ja 3G välillä kokoajan.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  H+ tarkoittaa HSPA tilaa, eli 3G-tekniikassa datasiirto on käynnissä. Kun datasiirto loppuu, niin 3G yhteys palaa ns. kantoaallolle (wcdma) säästääkseen kaistaa ja päätelaitteen lähetys/vastaanottotehoa. Eli toimii kuten on suunniteltukin.
  Käyttäjätaso 2
  Meillä ei voi edes, nettiä käyttää nopeus täysin kateissa ja liittymä on se 4G. Hyvin toimi alkuun mutta nyt ihan hukassa. Alkaa koittelee hermoja perkl..
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Mobiiliyhteydet ovat joskus varsin haastavia. Varmasti 80% tapauksista toimii "pakasta repäistynä" ihan ok, mutta me loput 20% joudumme sitten näkemään hieman vaivaa, aikaa ja rahaa yhteyksien kanssa. Toki operaattorit lupaavat kuun, taivaan ja maan parilla kympillä kuussa, mutta se ei tietenkään ole todellista. Eli ehdotukseni ovat:

  1) selvitä missä 4G tukiasemat ovat

  2) selvitä mitä taajuutta ko. tukiasemat tarjoavat

  3) hanki ko. taajuusalueelle sopivat antennit (2 kpl ristipolarisaatioon) ja suuntaa ne tukiasemaa kohti mahdollisimman tarkasti

  4) kokeile toista operaattoria.
  1) selvitä missä 4G tukiasemat ovat

  2) selvitä mitä taajuutta ko. tukiasemat tarjoavat

  Miten tämä onnistuu kun operaattori ei sitä suostu kertomaan?
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +2
  fixie kirjoitti:
  1) selvitä missä 4G tukiasemat ovat

  2) selvitä mitä taajuutta ko. tukiasemat tarjoavat

  Miten tämä onnistuu kun operaattori ei sitä suostu kertomaan?

  Cellmapperilla voi selvittää missä 4G tukiasemat ovat kun kartoittaa ne kartalle niin että kaikki kolme sektoria näkyy kartalla ja niistä sektoreista kartalla pystyy päätelemään missä tukiasema on ja hyvin kartoitettuna saattaa osua kartalle lähelle oikeaa kohtaa. Cellmapperin saa esim Samsug Galaxy S3 asennettua. Samsungissa näkee tukiaseman taajuuden kun puhelimen soitto puolella näppäilee koodin *#0011# se aukaisee "ServiceModen" josta näkee millä bandilla puhelin on ja 4G:ssä bandit on 3=1800MHz 7=2600MHz 20=800MHz.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  fixie kirjoitti:
  1) selvitä missä 4G tukiasemat ovat

  2) selvitä mitä taajuutta ko. tukiasemat tarjoavat

  Miten tämä onnistuu kun operaattori ei sitä suostu kertomaan?

  Kyllä nuo tiedot saa asiakaspalveluun soittamalla. Jos ei muuten, niin soita normaalin palveluajan ulkopuolella (vastaavat tuolloin vikapalvelu tms.) ja tivaa tietoja. Tarkkaa sijaintia et ehkä saa tukarille, mutta ainakin oman osoitteesi perusteella saat tiedot minne ilmansuuntiin kannattaa alkaa suuntaamaan antenneja. Ja sitten kun tiedät suunnan (ja kysy myös etäisyys) niin voit katsella kansalaisen karttapaikasta josko ko. suunnalla ja etäisyydellä näkyisi radiomaston merkkejä. Cellmapperillakin saat sijainnit, mutta ne eivät ole tietenkään yhtä tarkat kuin karttapaikkaan merkityt paikat. Suuntauksessa n. 10 asteen tarkkuus on jo ihan kohtuullinen.
  Kas, joo ton cellmapperin perusteella näemmä kilometrin päässä toi tukiasema. Ja kun kävin ulkona pyörähtämässä niin kyllä sen selvästi näki missä mastossa se tukiasema on.

  Noh pitää huomenna käydä katsomassa toi dna, et miten niillä. Selvästi paremmin se kuitenkin toimii.
  Jossain lähellä se kuitenkin on. Nyt tällä Nexus 7 4G tabletilla testasin niin saunalahti 25/11 ja dna 50/25 ihan kotona sisällä.
  nopeus

  Että semmoinen mobiili"laajakaista" ollut taas pari päivää. Häiriötiedotteissa ei vaivauduta mainitsemaan, mutta toisaalta normipäivähän tämä on.
  Haapavedellä hämmentävän nopea 4G, kokonaiset puoli megaa. Tällä pitäisi Elisan mukaan korvata ADSL-yhteys Viihde-käytössä. 

  speedtest.jpg
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +2
  Tarviiko sitä kuvaa laittaa koko ruudun kokoisena? :smileygrin:
  Onko tuo aivan normaalia 4G:n käyttäytymistä että nopeus on iltaisin 0,5-2megaa ja päivällä ainakin kymmenkertainen? 
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +1
  exodusfin kirjoitti:
  Onko tuo aivan normaalia 4G:n käyttäytymistä että nopeus on iltaisin 0,5-2megaa ja päivällä ainakin kymmenkertainen? 

  Jaa-a, riippuu paljon käyttäjämäärästä ja taajuudesta. 2600Mhz ja 1800Mhz taajuudet sietävät enemmän käyttäjiä hidastumatta valtaisasti (koska laajempi 20Mhz taajuuskaista käytettävissä), mutta 800Mhz taajuudella toimiva verkko voi hidastua nopeastikin(10Mhz taajuuskaista). Olen itse testannut 800Mhz verkossa, että jos mobiililaajakaistan kautta käynnistää speedtestin samaa aikaa kuin kännykästä (sama Elisan 4G verkko), niin nopeus jäänee 25-30 megaan, kun taas vain yhtä testiä tehdessä nopeus on noin 50 megaa. Kunkin laitteen saama nopeus siis puolittuu. Kuitenkin vaikuttaa, että sinun esimerkissä kuormituksen vaihtelun on oltava valtaisaa. Hieman enenmmän epäilen, että laitteesi saama signaali on heikko. Saunalahdella on 4G:n vaihteluvälinä 5-40Mbit/s, joten tuon saanee irtisanottua vaikka olisi jokin määräaikaisuus, koska nopeuslupaus ei toteudu. Kuitenkin tuosta kannattanee tehdä häiriöilmoitus.

  Onkohan laitteesi varmasti 4G LTE verkossa, ettei ole 3G DC verkkoon mennyt ja näyttäisi silti sen 4G:nä?

  1800Mhz käytetään kaupungeissa ja taajamissa, 2600Mhz esim. kauppakeskuksessa sisätiloissa tai LTE-A (4G+) konfiguraatioissa. 800Mhz on taas maaseutujen, haja-asutusalueiden taajuus.