Kysymys

4-g ongelma. huawei b593....

  • 14 tammikuu 2013
  • 39 kommenttia
  • 9110 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

39 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onhan APN muodossa Internet? Prepaidissa APN on aina Internet.

Toimiiko tikku 3G-verkossa? Yksi vaihtoehto voisi olla, että tikku olisi viallinen. Toimiiko tikulla mikään muukaan verkkotyyppi esim. EDGE?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
Onhan APN muodossa Internet? Prepaidissa APN on aina Internet.

Toimiiko tikku 3G-verkossa? Yksi vaihtoehto voisi olla, että tikku olisi viallinen. Toimiiko tikulla mikään muukaan verkkotyyppi esim. EDGE?

Toimi kaikissa verkkotyypeissä 4G-liittymällä eli kyllä tikku on ehjä. Sanoin sen liittymän joku aika sitten irti  ja en enää pysty testaamaan , kun oli vain tarkoitus testata LTE:tä.  APN oli kyllä ihan oikein ja itse asiassa kokeilin molemmilla eli internet ja internet.saunalahti.

kekra kirjoitti:
Jotain häikkää sulla täytyy olla jossain koska mulla toimii e392 + sauniksen prepaid ihan moitteettomasti DC verkossa.. Mobile Partnerilla en tosin ole kokeillut vaan ihan e392:sen omalla, Mobile Broadband ohjelmalla.

 Mahdollisesti sähläsin asetusten kanssa , mutta tilanne on jo ohi. Täytynee palata asiaan joskus myöhemmin ja peukaloida sitä Mobile Partneria hiukan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Joo, saattaa olla että sulla on jäänyt vaikka oletusasetukset klikkaamatta. Se unohtuu itsellänikin monesti eikä yhteys muodostu ja menee hetki ihmetellessä :smileyevil:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
kekra kirjoitti:
Joo, saattaa olla että sulla on jäänyt vaikka oletusasetukset klikkaamatta. Se unohtuu itsellänikin monesti eikä yhteys muodostu ja menee hetki ihmetellessä :smileyevil:

Tämä nyt on vähän offtipicia , mutta jäi kaivelemaan tuo edellä mainittu Dual Carrier Saunalahden Prepaid-liittymällä.

Siis tikku on Huawei E392 ja asensin Mobile Partnerin uudestaan sekä kaikki tikun ajurit. Ja hupsista keikkaa tällä kerralla homma meni putkeen. Kaipa minä ensimmäisellä kerralla sähläsin jotakin ja asetukset evät olleet oikein.

Nyt toimii DC tällä Prepaidilla ja tämmöisen tuloksen sain Speedtestillä.Vaikuttaa ihan kelvolliselta. Minulle on väitetty Shopitissa , että Prepaid-liitymässä olisi 4 Mbit/s nopeusrajoitus , mutta eipä näyttäisi olevan. Karvan verran on tuo nopeus suurempi DC:llä kuin läppärini sisäisellä mobiilikortilla , joka tukee HSPA+ nopeuksia. Sillä lukemat pyörivät siinä 6....8 Mbit/s paikkeilla. No kellonajalla on toki iso merkitys.

Tässä tulos tällä kertaa sisäisellä mobiilikortilla ja HSPA+ nopeuksillaEipä noilla suurta eroa ole , mutta karvan parempi näyttäisi DC-yhteys olevan  😉
Sama ongelma täälläkin kuin ketjun aloittajalla.Parilla eri reitittimellä testattu mutta kun ei toimi 4g niin ei toimi,samaa virhekoodia pukkasi.Aspasta niin kuin paikallallisesta Elisa kaupasta sanottiin että tolpat pitäisi olla tapissa.Niinpä vein reitittimen liittymineen Elisa liikkeeseen joka on noin 500m päässä missä asun,eipä toiminut sielläkään vaikka liikkeen oma samanlainen reititin ottaa hyvät yhteydet.

Sain ilmaiseksi normaalin 3g yhteyden siksi aikaa kunnes ongelma ratkaistaan.Tuo muuten toimii moitteettomasti,tuossa toisessa 4g superissa sekään ei toiminut.

Rupesin tuossa reklamaatiota kirjoittelemaan ja tarkistin vielä oma saunalahdesta tuon liittymätyypin niin siellä luki näin:

Mobiililaajakaistapaketti 4G super

Liittymätyyppi 3G-palvelupaketti Reititin B593 4G/wlan

Mitä mahtaa tarkoittaa tuo 3G-palvelupaketti?Johtuuko ongelma siis vääränlaisesta liittymästä?Reitittimessä ei siis voi olla vikaa.

Aspassa tuohon ei osattu vastata.

Jos 4g on toimitettu 3g:nä,niin olen maksanut kolminkertaisen maksun turhaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, just sain saman reitittimen. Toimii hyvin Dual Carrier -verkossa 21 Mbps asti. Mobiililaajakaista 3G -liittymä rajaa tuota nopeutta, kun maksaakin vain 12,90 € kuukaudessa.

Olethan tarkistanut, että reitittimen APN on 3G/DC-verkkoa käytettäessä internet.saunalahti ja vastaavasti LTE-verkossa pitäisi olla pelkkä internet. Kokeile myös pakottaa yhteys LTE:lle.

Myöskin kannattaa huomata että vaikka peittoalue lupaa hyvää kartassa, saatat sitli asua sataprosenttisen varman kuuluvuuden ulkopuolella. Täällä Dual Carrier tosiaan toimii huisin hyvin :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Miksi pingit kasvavat noin suuriksi? Varmasti hidastaa käytännön toimintaa huomattavasti?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Veikkaan, että tulee eri tukiasemasta. Kyllä nuo pingit ovat välillä ihan 60 ms tasoakin.

Yöllä nyt testasin taas, tuli aika lailla maksimit taas. Tietysti vasteaika voisi olla pienempi, mutta itse ainakin vain surffailen, katson HD-videoita ja kuuntelen Spotifyllä musiikkia, joten pelaamisen vasteaikoja en edes tarvitse :)

Keskiyöllä, siis nyt kello 4.00 näkyy vasteaika olevan kohtuulliset 41 ms. Ihan hyvä purkki tuo. Kyllä kannatti maksaa 219 euroa purkista. Voittaa kaikin puolin HSPA+-nettitikkuni.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Vielä kun guru paiskaudut LTE -verkkoon niin haipakka tuplaantuu.. :smileycool:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se voi olla ja uskon sen varmasti, että jopa DC tuosta nousisi hieman.

Mutta tällä hetkellä tuo 21 Megaa jyskii 20/1 62 ms eli oikein hyvin tarpeeseeni. Tällä aion katsoa nyt muutaman musavideon Full HD -tilassa 🙂 Ottaen huomioon, että joskus myönnän käyttäneeni Soneran 24M/1M ADSL:ää, jonka nopeus oli vain puolet eli noin 12M/1M niin tämä Elisan DC tuntuu luksukselta ja nopeuden vaihtelua yllättävän vähän!

Kyllähän tuo LTE kiinnostava on, mutta vielä ei ainakaan syytä DC:n toimiessa näinkin hyvin 12,90 € liittymällä. :D

Pitänee maksella kohta tuo reititin pois Saunalahdelle ylisuorituksena niin ei tuu sitten mitään yli 220 € laskua, vaan se reititin menisi ylisuorituksesta. 😉
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Vasteajat ovat kuitenkin 3g verkossa aina huonommat kuin kiinteässä yhteydessä joten ihan normi selailukin on adsl-yhteydellä nopeampaa kuin sillä DC yhteydellä. Eli käytännössä 8M adsl yhteys on nopeampi kuin 20M DC mobiiliyhteys. Huomasin tämän itsekin kun käytössä oli aiemmin soneran 24M adsl joka toimi mullakin vain 12M nopeudella. Sivut aukeaa hitaammin DC yhteydellä.

Minä kokeilisin sinuna sitä LTE:tä, sehän ei edes maksa juuri mitään kun nykyisin ei tarvitse maksaa kuin käytetyistä päivistä. Jos otat 4g liittymän vain päiväksi, pariksi niin siitä ei välttämättä tarvitse maksaa mitään. Ei ainakaan minua veloitettu lainkaan kun kokeilin pari päivää. Eikä tuo kokeilu mene hukkaan, saatpahan ainakin selville sen toimiiko se LTE sinun osoitteessasi vaiko ei.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Käytännössä vasteaika aina vaihtelee,, mutta esim. nyt vasteaika on 50-60 ms, yöllä 30-50 ms. Ehkä illemmalla vasteaika saattaa nousta 100 ms paikkeille ajoittain. Eniten hyvää tässä on se, että nopeus ei tunnu vaihtelevan niin paljon, luulin ennen ostoa, että 21M olisi harvinainen. Mutta lukuisen testin avulla nopeus onkin aina 15-20 megaa. Suurin nopeus oli 22 megaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siirsin tässä olleen Huawei-reitittimen laite-esittelyn osastolle Saunalahti | Laitteet | Muut Voit siirtyä suoraan uuteen sijaintiin yllä olevan linkin kautta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Läysin ohjeen kuinka päivittää laite. http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/213.52/huawei-b593-paivitysohje/

Päivitin, ulkoisia antenneja kokeilin, mutta ainakaan paketin mukana tulleilla ei ollut mitään positiivista vaikutusta, otin pois ja sisäinen takaisin päälle.

Päviitys nyt myös näyttää hallinnassa mihin verkkotyyppiin se on kytkeytynyt esim. 3G (DC-HSPA+) joten ei tarvitse enää arpoa 🙂

Osallistu keskusteluun