Kysymys

4G 800MHz vai 1800MHz läheltä vai kaukaa ja onneton nopeus

  • 7 December 2017
  • 8 kommenttia
  • 3953 katselukerrat

Mulla on paikka jossa on 3 tukiasemaa lähellä.

1.6km päässä 800MHz 4g
7km päässä 800MHz 4g
8km päässä 1800MHz 4g

Ilmeisesti vahvin keila tulee tuosta 7km päästä olevasta 800MHz 4g:stä koska tuo masto näkyy laakean alueen yli minulle. Tuo lähin 1.6km päässä oleva masto ja antenni on minusta katsottuna heti lähellä olevan nyppylän takana (oma paikkani siihen nähden kuopassa) ja saamieni tietojen mukaan antennin suuntaus ei ole oikein hyvä minulleppäin. Ainoastaan tolla 1800MHz tukiasemalla on enemmän käyttöä, muut ovat hyvin ruuhkattomia.

Mulla on ollut käytössä 2 eri Huawei 3276 mokkulaa ja kummallakin aikalailla sama tulos, että yhteydet ovat parhaimmilla olleet luokka 10Mb/2Mb mutta monesti 1Mb/0.2Mbit ja yhteys pätkii poikkikin hyvin usein.

Vielä environmentistä senverran että enimmäkseen olen käyttänyt DD-WRT wlan purkissa 5m usb piuhalla ja sen päässä mokkula. Samalla paketilla (dd-wrt + 5m usb + mokkula) jos vien pääkaupunkiseudulle, niin saan 25/15M nopeuksia. Eli luullakseni ei olisi ongelmaa pitkässä usb piuhassa eikä Asus dd-wrt purkin virransyötössä. En siis ihan varma voi tuosta kuitenkaan olla.

Olisko nyt ideaa mistä / miten tuota yhteyttä pitäisi lähteä parantamaan. Ensisijaisesti haluaisin pitää elisan liittymän kiinteän ip mahdollisuuden vuoksi.

Mulla löytyy 1800MHz tupla Yagit TS-9 liittimillä ja hyvillä johdoilla. Lisäksi olen tilannut ympärisäteilevät (2kpl) 800MHz antennit joilla ajattelin kokeilla, toki 800MHz yagit on kanssa mahdollisia.

Heitän tähän omia ideoitani mitä olen ajatellut:
- Parempi 800MHz antenni ja yrittää tuota lähi mastoa (ensin ympärisäteilevä 5m kepin päähän niin korkealle kun saan)
- Jos ympärisäteilevä 800MHz ei tuosta läheltä saa parempaa kenttää niin sitten yagit matalemmalle samaan suuntaan
- Huawei 3276 fw päivitys (en muista koska olisin näitä päivittänyt ja lueskelin että joku voisi olla hyvä)
- DD-WRT vaihtaminen johonkin toiseen esim. open-wrt purkkiin jos jossakin muualla on parempi tuki
- USB hubi virransyötön parantamiseksi mokkulalle
- Mokkulan vaihto johonkin toiseen (mihin)

Mielläni pysyisin jossakin edullisissa tyyliin 20e mokkuloissa jotka on hyväksi todettu. Tuota WLAN purkkia en haluaisi tuosta poistaa vaan pitää sen jollakin linux pohjaisella dd-wrt tai openwrt tyylisellä käyttiksellä. Olisin ihan tyytyväinen luokkaan 25-50M/10-20M nopeuksiin kunhan saisi niin että tuo 25Mb/10Mb olisi se ns. minimi minkä alle ei koskaan tiputtaisi ja yhteys olisi katkoton.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Onko sulla puhelinta, missä kokeilla tuota sim-korttia ja mittailla sillä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ainakin tuo 1800 Mhz tukari on niin kaukana, että en usko mahdolliseksi saatavan siitä mitään yhteyttä. 800 Mhz kantaa kyllä tuon matkan, mutta yhteyden vakauden vuoksi kannattaa ehdottomasti hankkia kunnolliset 800 Mhz suunta-antennit. Eipä nuo oikein selviä kuin kokeilemalla.
Niin joo muuten Samppa221:ltä hyvä pointti, mulla on toisen operaattorin liittymä puhelimessa ja tottakai voisin testata tuon puhelimella että mitähän nopeuksia sillä saisi hotspotilla. Sillä eliminoisi ainakin Asus/dd-wrt/usb-piuha/virran riittävyys/mokkulan ongelmat pois yhtälöstä.

Mietin muuten tuota kun tuo 7km päässä oleva 800MHz 4g jossa on myös 3G dualcarrier, niin mitäs vauhtia sieltä pystyisi hyvällä suunta-antennilla saamaan? Mikäs siinä nyt tuon matkan mukaan tapahtui, onko jotain taulukkoa josta näkisi miten latenssi kasvaa ja nopeus putoaa? Eikös tuo matka tuo ihan suoraan noitakin rajoitteita. Jos en tota lähintä 800MHz saa toimimaan niin voisi tuon mikä näkyy luulisi ainakin hyvällä yagiparilla toimivan.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Eipä se hyvän yhteyden saaminen aina 8 km päästäkään 1800 MHz taajuudella ole täysin mahdoton, mikäli käytössä kunnolliset suuntaavat antennit ja suora näköyhteys tukiasemaan. Esim. itsellä eräässä sijainnissa tukiasemaan 7,5 km matkaa ja latausnopeudet aina 50 Mbps, vaikka ei ole edes suoraa näköyhteyttä. Tosin yöllä tippuu reilusti alle 50 Mbps, koska 1800 MHz solut sammutetaan yöksi. Tässä CA 1800 MHz + 800 MHz välillä on auttanut latausnopeuksiin, mutta vähän pelottaa, että se otetaan pois käytöstä. Nyt ei ole päässyt muutamaan viikkoon testaamaan, niin en tiedä onko tuo enää käytössä.

Upload kyllä kärsii jonkin verran suurilla etäisyyksillä 1800 MHz taajuudella, yleensä 10 - 20 Mbps ollut.
Olisko tuohon mokkulaan mitään ehdoituksia jos niitä pitäisi uusia että löytyykö edullisesti tai käytettynä jotain kelvollisia palikoita mitä voisi katsella.
Joo, testasin sitten matkapuhelimella. Ajoin autolla tohon lähimmälle 1.6km päässä olevalle mastolle ja ei ottanut koko aikana kiinni siihen?

Eli siis ainoastaan 3G DC tonne 6km päähän josta mangot nopeudet.

Soitin vikaan, mutta ei sieltä keksitty selitystä tuolle miksi ei ottanut 4g tuohon lähimpään?

Edit // Kirosana
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Joo, testasin sitten matkapuhelimella. Ajoin autolla tohon lähimmälle 1.6km päässä olevalle mastolle ja ei ottanut koko aikana kiinni siihen?

Eli siis ainoastaan 3G DC tonne 6km päähän josta mangot nopeudet.

Soitin vikaan, mutta ei sieltä keksitty selitystä tuolle miksi ei ottanut 4g tuohon lähimpään?


Mikä puhelin on kyseessä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
Kokeile käyttää useamman kertaa lentotilalle ja pois. Joskus laitteet eivät tee händäriä lte puolelle, vaikka se olisikin voimakkaampi.