Vastattu

4G ei toimi enää "internet" APN:llä, mutta toimii internet.saunalahti

  • 27 huhtikuu 2013
  • 8 kommenttia
  • 12743 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Hei,

Tuttavan nettitikku ja Mobile Partner ei enää huoli "Internet" APN:ää eli yhdistäessä siihen tulee "Yhteys katkaistu" eli ei yhdistä. Kun yhdistää Saunalahden valinnalla jossa "internet.saunalahti", netti aukeaa ja yhdistää myös LTE:lle. Mistä kiikastaa?

Kyseessä on siis Saunalahden 4G eli siinä ainoa toimiva APN on internet, mutta jostain syystä se ei toimi enää. Mutta yhdistää internet.saunalahti osoitteella vaikka sen ei pitäisi toimia edes 4G liittymätyypissä. (Mobiililaajakaista 4G jopa 50 Mbps).

Kiitos.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 28 huhtikuu 2013, 11:49

Soitin Elisan häiriöilmoituksiin. Nainen vastasi ja katsoi, että liittymässä kaikki OK. Käski viiden minuutin puhelun aikana uudelleenasentamaan mobile Partner joka oli jo tehty. Sitten hän sanoi että jos apua ei siitä ole, niin ihan mielenkiinnosta kehoitti kokeilemaan omalla tikulla miten pelaa tuossa koneessa. Ja soittamaan uudelleen.No oma tikku tässä tutun koneessa yhdistää internet-apn:llä. Mutta tutun vain internet.saunalahdella. Soitin siis taas häiriöilmoituksiin. Mies vastasi ja selvästi oli kiinnostunut tästä mielenkiintoisesta ongelmasta. Hän yritti alkuun tsekata olisiko apua liittymän poistamisesta Elisan verkosta ja laittamisesta takaisin. No se ei auttanut eli edelleen internet-APN oli mykkä. Varmisti vielä sitten että SIM-kortti on laitteessa oikea.Sitten mies sanoi, että näyttää siltä, että SIM-kortin vaihto ei tuossa auttaisi, koska Elisa mahdollisesti tehnyt jotain verkonsäätöjä. Hänen mukaan 4G-liittymissä (uusissa) pitäisi toimia jompikumpi näistä Saunalahden APN:stä. Näin ollen hän sanoi, että tuo ei varsinainen vika olekaan. Kehotti testaamaan saako liittymä LTE-palkkeja ja se yhdistyi LTE-verkkoon (joskin heikkoon), joten hän sanoi, että internet.saunalahti APN on sitten se mitä kannattaa iskän käyttää.Kysyin vielä samalla onko näiden internet ja internet.saunalahti apn:llä jotain priorisointia käytössä. Hän sanoi, että APN:t toimivat aina maksimilla mitä'vekrosta lähtee eli periaatteessa ei ole väliä mikä APN on, kunhan se tosiaan toimii. Eli siis mainittu 4G APN "internet" on Elisan verkossa samalla prioriteetilla internet.saunalahti kanssa. Ero on vaan hänen mukaan siinä, että 4G liittymä pääsee myös LTE-verkkoon.Tarkistettiin myös nopeustestistä eli tuli 20 Mbps / 4 Mbps eli ihan hyvin. Eli jos jollakin sama ongelma, ratkaisua ei ole. Mutta kannattaa kokeilla yhdistämistä "internet.saunalahti" osoitteella sillä se saattaa toimia kun 4G APN ei toimi. Hauskinta tuossa siis se että minun SIM yhdistää internetillä eikä toimi internet.saunalahdella. Häiriöilmoituksissa oli ainakin yksi olettamus tai teoria, meillä on erilaiset kortit. Minulla vanha ja isällä tuplasim jossa sekä mini että taitettaessa microsim ja uusissa korteissa hyvin mahdollista että vain internet.saunalahti toimii jatkossa.Eli tällaista 30 minuutin parin puhelun aikana sis. jonotus.
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Jep, sama tässä yhdellä tutulla.

Eipä kai sillä asialla muuta merkitystä ole kuin jos tuo apn internet.saunalahti on priorisoinnissa internet apn:nää alempana.

Toisinpäinhän sen pitäisi olla:

http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/1245/saunalahti-mobiililaajakaista/11021/apn-yhteysosoite/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos vastauksesta.

Soittelen tuosta huomenna häiriöilmoituksen. Ihmeellisesti toimi vielä pari päivää sitten internet-apn:llä, mutta enää ei anna yhdistää. Liittymä on 4G eli sekään ei voi olla syy. Pääasia nyt kuitenkin että netti toimii, vähän meinasi käyttäjällä mennä hermot. Kävin sitten tutkimassa ja tuo APN paljastui syyksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Soitin Elisan häiriöilmoituksiin. Nainen vastasi ja katsoi, että liittymässä kaikki OK. Käski viiden minuutin puhelun aikana uudelleenasentamaan mobile Partner joka oli jo tehty. Sitten hän sanoi että jos apua ei siitä ole, niin ihan mielenkiinnosta kehoitti kokeilemaan omalla tikulla miten pelaa tuossa koneessa. Ja soittamaan uudelleen.

No oma tikku tässä tutun koneessa yhdistää internet-apn:llä. Mutta tutun vain internet.saunalahdella. Soitin siis taas häiriöilmoituksiin. Mies vastasi ja selvästi oli kiinnostunut tästä mielenkiintoisesta ongelmasta. Hän yritti alkuun tsekata olisiko apua liittymän poistamisesta Elisan verkosta ja laittamisesta takaisin. No se ei auttanut eli edelleen internet-APN oli mykkä. Varmisti vielä sitten että SIM-kortti on laitteessa oikea.

Sitten mies sanoi, että näyttää siltä, että SIM-kortin vaihto ei tuossa auttaisi, koska Elisa mahdollisesti tehnyt jotain verkonsäätöjä. Hänen mukaan 4G-liittymissä (uusissa) pitäisi toimia jompikumpi näistä Saunalahden APN:stä. Näin ollen hän sanoi, että tuo ei varsinainen vika olekaan. Kehotti testaamaan saako liittymä LTE-palkkeja ja se yhdistyi LTE-verkkoon (joskin heikkoon), joten hän sanoi, että internet.saunalahti APN on sitten se mitä kannattaa iskän käyttää.

Kysyin vielä samalla onko näiden internet ja internet.saunalahti apn:llä jotain priorisointia käytössä. Hän sanoi, että APN:t toimivat aina maksimilla mitä'vekrosta lähtee eli periaatteessa ei ole väliä mikä APN on, kunhan se tosiaan toimii. Eli siis mainittu 4G APN "internet" on Elisan verkossa samalla prioriteetilla internet.saunalahti kanssa. Ero on vaan hänen mukaan siinä, että 4G liittymä pääsee myös LTE-verkkoon.Tarkistettiin myös nopeustestistä eli tuli 20 Mbps / 4 Mbps eli ihan hyvin. Eli jos jollakin sama ongelma, ratkaisua ei ole. Mutta kannattaa kokeilla yhdistämistä "internet.saunalahti" osoitteella sillä se saattaa toimia kun 4G APN ei toimi. Hauskinta tuossa siis se että minun SIM yhdistää internetillä eikä toimi internet.saunalahdella. Häiriöilmoituksissa oli ainakin yksi olettamus tai teoria, meillä on erilaiset kortit. Minulla vanha ja isällä tuplasim jossa sekä mini että taitettaessa microsim ja uusissa korteissa hyvin mahdollista että vain internet.saunalahti toimii jatkossa.

Eli tällaista 30 minuutin parin puhelun aikana sis. jonotus.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Toimiiko internet4?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
mrl586 kirjoitti:
Toimiiko internet4?

Yhdistää sillä, mutta ei anna IP-osoitetta eli netti ei toimi internet4-yhteyspisteellä. 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
🙂 Olis hyvä jos Sauna sais tuonkin 4G -liittymiin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
kiju kirjoitti:
🙂 Olis hyvä jos Sauna sais tuonkin 4G -liittymiin.

Ideapajalle vaan ehotusta ja kannatusta menemmään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sama tauti iski nyt omaan liittymään kun tein liittymäpäivityksen 100 Mbps -versioon hurjalla alennuksella eli ei toimi enää Internet-osoitteella vaan pitää olla internet.saunalahti ennen kuin yhdistää.

Osallistu keskusteluun