Vastattu

4G ja tiedostojen jako tänä päivänä


Käyttäjätaso 4
Piratisointi ei kiinnosta, ei oo kiinnostanut enää muutamaan vuoteen kun lailliset alkaa olla jo vähintään yhtä hyviä (jatkuvasti nettiin vaativatkin tuntuu toimivan ainakin 4G:llä).

Lähinnä mielessä on tämä projekti;

http://en.spaceengine.org/

ADSL:n aikaankin harvoin loppujen lopuksi lähti ulos paljoa. Muistelisin lukeneeni, että torrentit on kiellettyjä? mobiiliverkoissa? En siis halua, että tietämättömyyttäni yhteys katkaistaan mutta jos sallitaan, auttaisin mm. tätä projektia jakamalla, josta olisi hyötyä varsinkin uuden version julkaisun aikaan. Nämä kun tuppaa olemaan kiinni suurimmalta osin ulkopuolisesta avusta kiinni, enkä pysty (enkä oikeastaan edes halua) joka kuukausi lahjoittamaan rahaa.

EDIT; Muutin hieman otsikkoa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 28 syyskuu 2015, 12:48

Hei.

Mobiilidata on rajatonta, käytä ja jaa niin paljon kuin haluat. Jos lataat jotain laittomasti, olet itse siitä vastuussa.
Katso alkuperäinen viesti

164 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Noissa samoissa käyttöehdoissa kiellettään mm. yhteyden jakaminen puhelimen tethering-ominaisuudella taikka mobiilireitittimellä... Samaan aikaan operaattorit myyvät kumpaankin kykeneviä laitteita... :smileyembarrased:
Käyttäjätaso 4
Tuli mieleen, että eikö windows 10 käyttäjät oletusarvoisesti myös riko näitä sääntöjä ennen kuin tikkaavat päivitysten jaon pois päältä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Mobiilidata on rajatonta, käytä ja jaa niin paljon kuin haluat. Jos lataat jotain laittomasti, olet itse siitä vastuussa.
Onko mahdollista että tulee jotain rajoituksia jos seedaa suunilleen 0.5TB kahdessa viikossa? Tämän tein ja nyt nettini on allerginen pelkästään torrent-softani (Tixati) päälläoloon, netti timeouttaa lähes kaikkiin domaineihin ja ip-osoitteisiin jne vaikken seedaisi/leechaisi lähelläkään nopeusrajoituksia. Jos tarvitsette lisätietoja oireilusta, voin postata jos pyydätte.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
On hyvin mahdollista. Operaattorit kyllä seuraavat, mitä verkoissa tapahtuu ja sieltä voidaan poimia pahimmat häiriötekijät pois. Kannattaa muutoinkin olla varovainen, koska verkossa näyttää nyt olevan "hunttaajia" tiedostojakajien perässä. Voipi olla, että postilaatikkoon kolahtaa piakkoin lakifirmasta kirje kohtuullisella rahasumman vaatimuksella. Ainahan sen voi riitauttaa, mutta nykykäytäntö on, että oikeudenkäyntikulut menevät sitten häviäjän piikkiin eli loppulasku onkin semmoinen että köyhempää kaveria alkaa hirvittämään.
Käyttäjätaso 3
Anomuumi_ kirjoitti:
Onko mahdollista että tulee jotain rajoituksia jos seedaa suunilleen 0.5TB kahdessa viikossa? Tämän tein ja nyt nettini on allerginen pelkästään torrent-softani (Tixati) päälläoloon, netti timeouttaa lähes kaikkiin domaineihin ja ip-osoitteisiin jne vaikken seedaisi/leechaisi lähelläkään nopeusrajoituksia. Jos tarvitsette lisätietoja oireilusta, voin postata jos pyydätte.

Onhan se mahdollista, mutta veikkaa ennemmin jotain muuta.

Oletko testannut, vaikka pilvipalveluihin tiedostojen lähetystä ja samalla funetista tiedoston latausta?ja olethan IP:n vaihtanut monta kertaa?  Jos ongelma jatkuu, vikapalveluun soitto ja selitys, että pilvipalvelujen käyttö on lähes mahdotonta.

Mitä itse olen vasta Elisan 4G:tä käyttänyt, saman tapaista esiintyi jo pelkällä isompien tiedostojen lataamisella, syynä silloin kylläkin taisi olla ruuhka, mutta siellä oli jo viikkoja ollut nopeudet tavallista hitaammat (eli epäilen laitteiden kulumista Elisan päässä).

Olen myös miettinyt, että kun Elisa tuo 4G:n uusiikohan Elisa samalla muita verkkolaitteita? Epäilen, että ei ja ne vanhat laitteet alkavat esim. ylikuumenemaan tai jumittelemaan, koska niiden kuormitus 4G:n myöta lisääntyy huomattavasti. Lopulta särkyvät kokonaan tai jopa vuosia tekevät samaa hidastelua, jumittelua.
Käyttäjätaso 4
Tuota timeouttia ilmeni mullakin. En sitten perehtynyt asiaan kummemmin kun ei ole pakko, ehkä kerran vuodessa olis ollu muutaman viikon jakamassa alussa mainitsemaani ohjelmaa, päivittyy yleensä kerran vuodessa. Ei noita torrentteja muuten oo tullu käytettyä muutamaan vuoteen.

4G mullakin melko tuore, suoraan netistä tai steamin, origin lataukset toimineet pääosin hyvin, isotkin.

[osinsivuaaaihetta]

Ennen tuli piratisoitua melko lailla, hyllyssä oli yli 200 piraattileffaa ja viitisenkymmentä peliä, koneella varmaan sama määrä.. Samat nimikkeet löytyy vieläkin hyllystä, steamissa, originissa ja GOG:ssa, nyt vaan ei piraattiversiona. Kolmea leffaa en oo vielä löytäny alkuperäsenä. [/osinsivuaaaihetta]
Testailin juttuja ja vain kun DHT-torrentit  ovat jaossa, tätä ongelmaa ilmaantuu. Netin perusteella tämä on hyvin luultavasti mokkulani hw/sw-ongelma, "halvat" laitteet ei yksinkertaisesti pysy perässä kun dht yhdistelee satoihin eri osoitteisiin. Ja tämä käy järkeen, vain jo yhdistettyihin osoitteisiin pysyy toimiva yhteys, muut uudet osoitteet eivät toimi. Ylikuumeneminen ei ole syy, kuten aikaisemmin mainitsin verkon käyttö ei aina ylitä edes muutamaa kymmentä kilotavua.

Mutta sitten testasin näitä samoja dht-torrentteja tracker only modessa, mutta sama juttu taas. Tiedä sitten. Tietyt torrentit kaatavat netin ja toiset ei. 

Ja sitten tämä laite sai ensimmäisen järjestelmäpäivityksensä varmaan hieman ennen näitä ongelmia. Olen lähes täysin varma että ongelma johtuu laitteestani. 

EDIT: Nämä DHT-torrentit ovat itseasiassa kaikki samalta sivulta ja jakavat pari muuta yhtäläisyyttä keskenään, dht itse ei välttämättä ole syy.
Täällä Varkaudessa on myös muuttunut kaikenlainen p2p-verkkojen käyttö ihan mahdottomaksi. Enkä edes tarkoita välttämättä mitään torrenteja (nekin kyllä saa yhteyden jumiin), vaan käytän videontoistosoftaa, jossa livenä streamattava video leviää katsojille p2p-verkossa. Vielä muutama viikko sitten kaikki toimi mukavasti. Videota pystyi katsomaan ja nettiyhteys pelitti siinä samalla ihan normaalisti.

Mutta nyt on viimeiset n. 3 viikkoa ollut aivan tajuttomia ongelmia nettiyhteyden kanssa. Aina kun tuon videontoistosoftan käynnistää ja laittaa livevideon pyörimään, koko nettiyhteys kyykkää aivan totaalisesti. Ja kuten joku muukin kuvaili, ne ip-osoitteet joihin yhteys on jo muodostettu, toimii edelleen. Eli esim. facebook toimii jos se oli selaimessa auki ennen videotoiston aloittamista, samoin teamspeak pysyy päällä jne.. Mutta jos koittaa avata uuden nettisivun tai saada muuten yhteyden johonkin uuteen paikkaan, tuloksena on 99% varmuudella yhteyden aikakatkaisu, eikä sivu lataudu. Minuuttitolkulla sivun päivitysnappia rämppäämällä sivu saattaa latautua osittain. Olen kokeillut käyttää Googlen DNS-servereitä, käynnistellyt modeemia uusiksi (korjaa ongelman kunnes jokin ohjelma ottaa taas liikaa yhteyksiä jolloin yhteys leviää käsiin), resetoinut modeemin tehdasasetuksille, säätänyt verkkokortin asetuksia Windowsista jne. Mikään ei auta, vaan yhteys kyykkää joka ikinen kerta kun joku ohjelma ottaa nettiyhteyden mielestä liian monta yhteyttä. Omituisinta on se, että ongelman laukaisseen ohjelman sammuttaminen ei välittömästi korjaa tilannetta, vaan nettiyhteys on ja pysyy jumissa puolisen tuntia sen jälkeenkin, paitsi jos modeemin boottaa. 

Onko Elisa muuttanut jotain 4G-yhteyksien asetusta valtakunnallisesti, joka rajoittaa samanaikaisesti otettavien yhteyksien määrää? Tai onko rajoitettu esim. sitä että montako DNS-hakua sekunnissa voidaan suorittaa, tai muuta vastaavaa? Joku rajoitus on ihan satavarmasti lyöty päälle, ja se nyt aiheuttaa aivan käsittämättömiä ongelmia nettiyhteyden kanssa.

Joskus DNS-haku ja siten nettisivun latautumisen alkaminen kestää useita sekunteja, vaikka ei olisi pitänytkään mitään p2p:tä käyttävää ohjelmaa päällä. Yhteyden nopeudessa ei muuten ole mitään valittamista. Minun 50mbps yhteys kyllä toimii täydellä teoreettisella maksiminopeudella, kunhan serveriin ensin saadaan muodostettua yhteys. Esim. Steamin pelipäivitykset latautuu lähes 6 megatavua sekunnissa. Modeemi myös näyttää täydet 5/5 palkkia signaalia.

Modeemina on Huawein B593:n uudempi versio (B593s-22, firmwareversio V200R001B180D20SP05C260). Parin kilometrin päässä asuvalla kaverilla on saman modeemin vanhempi versio, ja tismalleen samat ongelmat nettiyhteyden kanssa kuin minulla, ja ne myös alkoi samaan aikaan. Hänellä siis sama liittymä myös. Saunalahden 4G -mobiililaajakaista.
Ylemmän luettuani ongelma ei ole siis laitteessa, vaan elisalla. Kaikki ylemmät ongelmat ovat tismalleen samat kuin minulla. Nyt saisi tulla niitä vastauksia. 

Ongelma ei ole DNS-haussa, ip-osoitteet heittävät timeouttia, mihin ei vaadita mitään dns-juttuja. Itsekkin vaihtanut dns-palvelimia testiksi ja kaikkea, mutta mukava nyt kun kerran saatiin rajattua ongelma elisan puolelle.

Edit: Jokin rajoitus on joka estää ison (verrattuna tavallisen henkilön käyttöön) määrän uusien yhteyksien muodostumista tietyllä aikavälillä ainakin näyttää olevan. Testasin äskettäin aiheuttaa tämän rajoituksen ja sitten lopettaa kaikki p2p, netti palautui normaaliksi aika nopeasti ilman laitteiden boottailua. 
Joo ja hauskinta on se, että yhteyden jumittamiseen ei edes tarvitse käyttää mitään P2P -softaa. Spybot - Search & Destroyn päivitysohjelmakin ottaa sen verran yhteyksiä päivitysservereihin, että nettiyhteys sanoo "nope" ja menee jumiin.

Ei tässä ole mitään tolkkua, korjatkaa asia, Elisa ja Saunalahti!!
Käyttäjätaso 2
Kepee kirjoitti:

Onko Elisa muuttanut jotain 4G-yhteyksien asetusta valtakunnallisesti, joka rajoittaa samanaikaisesti otettavien yhteyksien määrää? Tai onko rajoitettu esim. sitä että montako DNS-hakua sekunnissa voidaan suorittaa, tai muuta vastaavaa? Joku rajoitus on ihan satavarmasti lyöty päälle, ja se nyt aiheuttaa aivan käsittämättömiä ongelmia nettiyhteyden kanssa.

Valtakunnallinen ongelma joka tapauksessa. Eiköhän tämä ole jo yleisesti tiedossa elisankin puolella. Luvattiin ottaa yhteyttä asian tiimoilta huomenna.
Vahvistetaan ongelman läsnäolo täälläkin. Hyvä kuulla, että vika ei ole omissa vehkeissä, joten ei tule enää tuhlattua aikaa niiden asetusten säätämiseen. Toivotaan edes jotenkin pikaista ratkaisua, koska tämä aiheuttaa melkoisesti ongelmia ihan arkikäytössä ja operaattorin vaihto ei tällä hetkellä houkuta, koska omalla alueella Elisalla on parhaimmat nopeudet ruuhka-aikaan, mutta tilanteen jatkuessa nykymallillaan tulee operaattorin vaihdolle pakottava tarve.
Käyttäjätaso 4
Saatte korjata missä olen väärässä.

Ekaks tulee kyl mieleen et niitä yhteyksiä on, syystä tai toisesta, liikaa, mikä ainakin mulla saattoi aiheuttaa timeoutin torrentsoftaa käytettäessä. En sitä ole kummemmin säädellyt, pitäis ehkä koittaa jos rajoittamalla yhteyksiä se ei tappaisi yhteyttä, kunhan huvittaa testailla..

Toinen, tuo Spybot - Search & Destroy, minä en tuota koneelleni laittaisi... Tämä siis pikaisen googletuksen perään. Voi toki toimia mutta taatusti on "muutamaan" mainosserveriin yhteydessä, niin kuin uTorrent, ennen hyvä, tänä päivänä raskas mainosbanneri..

Täytyyhän tohon yhteyden kyykkäämiseen joku syy olla. P2P:tä käyttävien pelien määrä yllätti, kun googletin, en tienny, että Elite: Dangerous ilmeisesti käyttää P2P:tä myös. Ei mulla sen kanssa ole mitään ongelmia ollut...
Käyttäjätaso 2
Nyt on kuitenkin loogisinta ajatella että jokin on muuttunut verkossa / siellä on häiriö. Eikö? Useat henkilöt ovat valittaneet identtisestä ongelmasta lyhyen ajan sisällä.

En ymmärrä mitään 4G tekniikasta mutta ei ole kovin vaikeaa liittää asioita toisiinsa jos tätä palstaa lukee suhteellisen ahkerasti.
Jooh, sama ongelma vaivannut myös pari viikkoa ja tuntuu johtuvan juuri tuosta. Aspa ei tiennyt asiasta mitään. 

Aika naurettavaa jos tahallista, yhteys ollut suht hyvä mutta nyt mennyt aivan kelvottomaksi. Toi throttle tuntuu välillä myös menevän päälle ihan normaalikäytössäkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Näkyykö samalla Windowsin nettikuvakkeen kohdalla keltainen kolmio?

Jos, niin minulla on sama ongelma, myös 3G-verkossa ja  -liittymällä. Tosin niin pieni, että palautuu yhteys itsestään ja nopeasti odottaessa xd
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Anomuumiuden hengen vastaisesti pyytäisin sinulta yhteistietoja yksityisviestillä, jotta voimme tutkia tapausta hieman tarkemmin. Kepeen ollaan yhteyksissä pikimmiten, kun sinulla profiilissa olikin asiakasnumero 🙂
 • Se minun kaveri josta aiemmin mainitsin ja jolla oli sama ongelma, tilasi pari päivää sitten liittymäänsä lisäpalveluna avoimen IP-osoitteen. Hänen yhteysongelmat hävisi siinä samalla. Kyseinen lisäpalvelu on ilmeisesti ihan uusi juttu, joten voisiko olla mahdollista että samalla kun tuo palvelu on lanseerattu, normaalien liittymien maksimiyhteysmääriä on rajoitettu, tai jokin muu asia on mennyt pieleen?
  Käyttäjätaso 2
  Hei te muut joilla on sama ongelma.

  Soittivat juuri elisalta ja antoivat samaa selitystä kuin aiemmin: tukiasema on ruuhkautunut.
  Liittymän laatu sen kuin huononee, ensin hidas + epävakaa yhteys ja nyt tämä on jo siinä pisteessä että arvotaan toimiiko yhteys ylipäätään. Suhteellisen hyviä nopeuksiahan tuo nyt antaa, mutta kun tuntuu että yhteys katkeaa joka välissä. Tästä ongelmasta ei mahda ikinä päästä eroon. :smileygrin:
  Jännä juttu että tukiasemat on ympäri Suomea ruuhkautuneet kolme viikkoa sitten, ja pysyneet ruuhkautuneina siitä lähtien. Se on ihan sama mihin kellonaikaan nettiä käyttää; jos on "liikaa" yhteyksiä niin uusiin ip-osoitteisiin ei enää saa yhteyttä. Muutama viikko sitten hommat toimi niinkuin piti, sen jälkeen on ollut mahdoton tehdä mitään mikä ottaa enemmän kuin muutaman yhteyden johonkin kerrallaan, kellonajasta riippumatta. Väittääkö Elisa että 4G-verkossa on ruuhkaa kolmelta aamuyöstä?

  Yhteyden nopeus on aina ollut todella hyvä, kellon ympäri. Se on vaan se yhteyksien määrä jossa nyt mättää ja pahasti.
  Käyttäjätaso 2
  Kepee kirjoitti:
  Jännä juttu että tukiasemat on ympäri Suomea ruuhkautuneet kolme viikkoa sitten, ja pysyneet ruuhkautuneina siitä lähtien. Se on ihan sama mihin kellonaikaan nettiä käyttää; jos on "liikaa" yhteyksiä niin uusiin ip-osoitteisiin ei enää saa yhteyttä. Muutama viikko sitten hommat toimi niinkuin piti, sen jälkeen on ollut mahdoton tehdä mitään mikä ottaa enemmän kuin muutaman yhteyden johonkin kerrallaan, kellonajasta riippumatta. Väittääkö Elisa että 4G-verkossa on ruuhkaa kolmelta aamuyöstä?

  Yhteyden nopeus on aina ollut todella hyvä, kellon ympäri. Se on vaan se yhteyksien määrä jossa nyt mättää ja pahasti.

  Eikö ruuhka nimenomaan vaikuta nopeuksiin? Mulla tuo antaa 40mbps, joka ei ole huono. Harvemmin tuo antaa tuon parempia nopeuksia. Melko tasaisena pysyy. Ei ole oikeastaan väliä milloin tuota nopeutta mittaa. Nyt kiinostaisi vain tietää miksi tuo toimii noin hemmetin huonosti.
  Neko92 kirjoitti:
  Kepee kirjoitti:
  Jännä juttu että tukiasemat on ympäri Suomea ruuhkautuneet kolme viikkoa sitten, ja pysyneet ruuhkautuneina siitä lähtien. Se on ihan sama mihin kellonaikaan nettiä käyttää; jos on "liikaa" yhteyksiä niin uusiin ip-osoitteisiin ei enää saa yhteyttä. Muutama viikko sitten hommat toimi niinkuin piti, sen jälkeen on ollut mahdoton tehdä mitään mikä ottaa enemmän kuin muutaman yhteyden johonkin kerrallaan, kellonajasta riippumatta. Väittääkö Elisa että 4G-verkossa on ruuhkaa kolmelta aamuyöstä?

  Yhteyden nopeus on aina ollut todella hyvä, kellon ympäri. Se on vaan se yhteyksien määrä jossa nyt mättää ja pahasti.

  Eikö ruuhka nimenomaan vaikuta nopeuksiin? Mulla tuo antaa 40mbps, joka ei ole huono. Harvemmin tuo antaa tuon parempia nopeuksia. Melko tasaisena pysyy. Ei ole oikeastaan väliä milloin tuota nopeutta mittaa. Nyt kiinostaisi vain tietää miksi tuo toimii noin hemmetin huonosti.

  No niin minäkin luulisin. Jos olis ruuhkaa niin nopeuksien pitäis tippua kun on paljon dataliikennettä. Mutta kun mulla toimii 50mbps kellon ympäri, ja silti kellonajasta riippumatta nettiyhteys jumittuu jos on "liikaa" yhteyksiä samaan aikaan. Eli ongelma ei voi johtua siitä että verkossa on ruuhkaa!
  eBin Koska ongelma rajoitus on valtakunnallinen ja teidän puolella, en usko että tälle on tarvetta. Ja aikaisempien postauksien perusteella ei asiakaspalvelusta ole apua. Tiedä sitten miten tieto liikkuu tällaisessa yrityksessä, mutta jos tämä on tahallinen, tästä pitäisi olla edes ilmoitus jossain.

  Lähtee palveluntarjoajat vaihtoon jos tästä ei tule mitään inffoa, netti menee tukkoon hyvin herkästi (20 "keinotekoista" yhteyttä sai ongelman aikaiseksi). 
  Toki jos tää on tahallista Elisan puolelta, niin sitten voi harkita ilmoitusta poliisille tietoliikenteen häirinnästä :p

  Osallistu keskusteluun