4G Kotiboksi B525 ja Saunalahti Huoleton 4G EU

  • 17 toukokuu 2017
  • 9 kommenttia
  • 675 katselukerrat

Voinko kokeilla Huawei B525 toimivuutta Saunalahti Huoleton 4G EU simmillä?

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Miksi et voisi? Mitä pelkäät, että voisi tapahtua? Laitteeseen voi laittaa minkä tahansa SIM-kortin, mikä sinne sopii ja on ehjä.
Tarkoituksena on ostaa tuo reititin ja testata sitä olemassa olevalla puhelimen 100 Mbps liittymällä. Tämä siksi, että katson kannattaako siirtyä kiinteästä langattomaan laajakaistaan.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Samaa mieltä Purnipsin kanssa 🙂 Testiin vain.

Toimivuutta voi myös testata ihan mobiililaajakaista -liittymällä, sopimuksissa ei ole määräaikaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Tarkoituksena on ostaa tuo reititin ja testata sitä olemassa olevalla puhelimen 100 Mbps liittymällä. Tämä siksi, että katson kannattaako siirtyä kiinteästä langattomaan laajakaistaan.Kiinteästä langattomaan siirtymisessä kannattaa huomioida, että ostat tosiaankin vain vaihteluvälin alimman nopeuden edestä kaistaa. Kaikki siihen päälle on vain plussaa. Toki jos kiinteä on poskettoman kallis tai hidas (eli vaikka 1/512Mbps 40€/kk kuten täällä päin on ollut), on mikä tahansa mobiili siihen parannusta. Taas en näkisi toimivan VDSL(2) liittymän vaihtamista mobiiliin mielekkäänä, vaikka hintaeroa olisi. Mobiili on aina mobiili.
Langattomaan siirtymistä puoltaa sen upload-nopeudet. Backupit pilveen kestää tuhottoman kauan 0.6 - 0.7 Mbps nopeuksilla. Nyt olen testannut kännyn tukiasematyhteydellä ja nopudet ovat 15 - 22 Mbps luokkaa. Siis jopa 30 kertaisia kiinteään verrattuna. Download näkyy tulevan 50 - 100 Mbps.
Eipä taida onnistua kytkennät. Huawei B525 -reititin on nyt paikalla, mutta Saunalahden Huoleton SIM ei löydä verkkoa. Onko kuitenkin ongelmana tup puhelin-SIM?
Onnistuihan se kuitenkin. Oli melkoista säätämistä.Nyt on nopeudet kohdallaan. Testi onnistui hyvin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Sulla taitaa olla tuossa testissä Freedome päällä. Se voi sekoittaa tuota testiä, mutta taitaa nopeudet olla silti ihan hyvät.

Osallistu keskusteluun