Kysymys

4G liiittymälläni ei toimi puhe- ja datayhteys samaan aikaan

  • 23 September 2015
  • 4 kommenttia
  • 6316 katselukerrat

Vaihdoin viikko sitten 3G liittymästä 4G yhteyteen ja pian sen jälkeen huomasin että puhelujen aikana datayhteys poikkeaa.

Verkon pitäisi muuttua 2-3G:ksi puhelujen ajaksi mutta sen sijaan internet yhteys poikkeaa kokonaan.
Käyttämäni APN on internet.saunalahti jonka pitäisi sopia kumpaakin 4G ja 3G verkkoihin. Koitin myös pelkkää internet APN mutta se ei myöskään auta.

Koitin myös vaihtaa puhelimen käyttöverkon 3G:hen eikä se saanut yhteyttä millään Elisan tai Saunalahden APN:llä mitä löysin.

Puhelimeni on One+ A1 ja siinä on aiemmin toiminut puhe/data samaan aikaan aiemmalla saunalahden 3G liittymälläni.

Käytän puhelintani hotspottina joten ongelma aiheuttaa aika paljon harmia ku ei ole tarvittaessa päässy puhelun aikana nettiin.

Onko kellään ideoita miten tämän ongelman saisi ratkaistua?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuo on tosiaan ominaisuus että puhelin tiputtaa 3g- tai 2g-verkolle puhelun saapuessa, sillä toistaiseksi puhe ei kulje LTE-verkossa. Itselläni kulkee Saunalahden liittymällä data kyllä puheluidenkin aikana, joten voisiko tuossa olla nyt jokin puhelinkohtainen juttu? Pystytkö varuilta kokeilemaan toisella puhelimella?
Siis kokeilin puhelimella pelkkää 3G verkkoa mutta siihen en saanut yhteyttä ollenkaan. Eli ainoastaan LTE verkolla pääsee nettiin.

Tuolla yläpalkissa myös näkyy kun puhelin tiputtaa LTE verkosta 3Ghen mutta niinkuin pelkkää 3G verkkoa kokeiltaessa datayhteyttä ei saa muodostettua ja se poikkeaa.

Voin ehkä illemmalla vielä kokeilla toisella puhelimella myös niin ainakin tulee varmistettua mutta ei ollut tätä ongelmaa 3G verkolla eikä veljellä jolla sama puhelin soneran 4G liittymällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuossa omassa viestissäsihän se vastaus jo tulikin, tosin ratkaistuksi ongelmaa ei vielä voida katsoa.

Kerrot ettei puhelimesi yhdistä nettiin lainkaan 3G-verkossa, oli sitten puhelu päällä tai ei. Tämä on se ongelma, koska kuten todettua, puhelin tiputtaa itsensä aina 3G-verkkoon puhelun tullessa, koska LTE ei vielä tue puheluita.

Sinällään nuo puhelut ei siis liity tähän nyt ollenkaan, vaan olennaista on selvittää, miksi et pääse puhelimellasi nettiin 3G:ssä.
Olin aiemmin ilmoittanut tukeen ongelmasta, sieltä ei kummemmin vastausta tullut mutta he nyt ilmeisesti korjasivat ongelman.

Eli jos jollain tulee samanlainen ongelma niin operaattoriin vaan yhteyttä.

Kiitos vastauksista kuitenkin.