Vastattu

4g modeemi- vista käyttöjärjestelmä löytää yhteyden mutta ei mene nettiin

  • 10 heinäkuu 2015
  • 25 kommenttia
  • 1197 katselukerrat

Sain eilen elisan 4g liittymän ja langattoman modeemin. Kaikki muut laitteet meni hyvin sisään verkkoon ja netti toimii , kuten t,ämä pädi millä kirjoitan, mutta läppäri ei mene nettiin. Käytössä valitettavasti vista käyttis, on kuitenkin toiminut 3g mlangattoman kanssa. Yhteys siis löytyy ja menee verkkoom mutta ei nettiin. Lisäksi käyttöoikeus on " vain paikallinen". En ymmärrä missä vika ja mitä asetuksia pitäisi muuttaa ja missä? Osaisiko joku auttaa? Olisin ikuisesti kiitollinen...
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi day1 10 heinäkuu 2015, 19:02

Tuon microsoftin ei sinänsä pitäisi vaikuttaa mihinkään mutta sen voi myös poistaa sieltä eli sen päällä hiiren oikeanpuoleista nappia ja Poista.

Tuohon alkuperäiseen ongelmaan voisi kokeilla ratkaisuna tuon Atheroksen sovittimen ajurien päivitystä. Uusimmat ajurit löytyvät esimerkiksi täältä (vista-7.7.0.498-whql.zip).

Pura tuon tiedoston sisältö johonkin, josta löydät sen. Sen jälkeen klikkaat laitehallintaikkunassa hiiren oikeanpuoleisella napilla atheroksen päällä ja valitset Päivitä ohjainohjelmisto -> Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta ja valitset seuraavaan ikkunaan sen kansion, johon purit ylläolevan tiedoston.

Katso alkuperäinen viesti

25 kommenttia

"Verkkoreitittimen tai laajakaistamodeemin ongelma saattaa estää internet-yhteyden muodostamisen" olen yrittänyt myös pistää virrat pois modeemista jne mutta ei auta.
Kokeilin myös vaihtaa kanavan automaatilta kanavalle 8. Ei auttanut.
Poistin palomuurin boxista. Ei apua.
Läppärin langattoman yhteyden asetuksista kannattaa tarkistaa, että nämä ovat valittuina:

 TCP / IPv4 "Ominaisuudet"-ikkunassa vaihtoehto "Hae IP-osoite automaattisesti" ja "Hae DNS-palvelimen osoite automaattisesti".
Nämä on kaikki hakuna automaattisesti...huoh..ei taida mikään auttaa.. 😞
Yritin myös pingata modeemin ip.n niin ilmoittaa että kohdeisäntään ei saada yhteyttä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Pystytkö tarkistamaan mikä wlan-sovitin tietokoneessa on?
Apua, en osaa..mistähän sen näkisi?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Näkyy esimerkiksi laitehallinnassa kohdassa Verkkosovittimet. Paina näppäimistöltä win+r ja kirjoita avautuvaan ikkunaan devmgmt.msc ja klikkaa ok-nappia.
Kiitos, verkkosovittimien alta löytyy kolme 1. Atheros ar5007eg wireless network (tää on se 4g) 2. Microsoft 6to4 adapter#34 ja 3. Sis191 ethernet controller
Ton microsoftin kohdalla on keltainen kolmio ja huutomerkki...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuon microsoftin ei sinänsä pitäisi vaikuttaa mihinkään mutta sen voi myös poistaa sieltä eli sen päällä hiiren oikeanpuoleista nappia ja Poista.

Tuohon alkuperäiseen ongelmaan voisi kokeilla ratkaisuna tuon Atheroksen sovittimen ajurien päivitystä. Uusimmat ajurit löytyvät esimerkiksi täältä (vista-7.7.0.498-whql.zip).

Pura tuon tiedoston sisältö johonkin, josta löydät sen. Sen jälkeen klikkaat laitehallintaikkunassa hiiren oikeanpuoleisella napilla atheroksen päällä ja valitset Päivitä ohjainohjelmisto -> Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta ja valitset seuraavaan ikkunaan sen kansion, johon purit ylläolevan tiedoston.
Ok, kiitos. Eli pitäisikö tuo ohjelma aaada purettua läppäriin? Kun nythän en saa siihen mitään kun en pääse nettiin..ilmeisesti tähäm pädiin purku ei paljon auta kun sovitin on läppärissa..sori, olen ihan käsi näiden koneiden kanssa.. 😞
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Heidi791 kirjoitti:
Ok, kiitos. Eli pitäisikö tuo ohjelma aaada purettua läppäriin? Kun nythän en saa siihen mitään kun en pääse nettiin..ilmeisesti tähäm pädiin purku ei paljon auta kun sovitin on läppärissa..sori, olen ihan käsi näiden koneiden kanssa.. :(
Juu, läppärille pitäisi nimenomaan saada.

Suurin osa noista mobiilireitittimistä toimii myös usb-yhteyden kautta eli voit kytkeä sen 4g-reitittimen johdolla tietokoneeseen ja käyttää nettiä sitä kautta saadaksesi nuo ajurit ladattua. Toinen vaihtoehto on ladata ajuritiedosto tabletille ja siirtää se siitä tietokoneelle usb-johdon kautta.
Windowsin mukaan laite on ajantasalla...tulee ilmoitus kun yritän päivittää tuota atherosta.
Tabletille kun yritin niin ilmoitti että safari ei voi ladata ja nytkun kytkin usbiin kiinni suoraan modeemiin ei mene nettiin siltikään vaan antaa samat virheilmoitukset.. On kyllä yhdistetty 'tuntemattomaan verkkoon" ja käyttöoikeus on edelleen paikallinen. Mutta ei mene nettiin... Aaargh.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Heidi791 kirjoitti:
Windowsin mukaan laite on ajantasalla...tulee ilmoitus kun yritän päivittää tuota atherosta.
Jos tietokoneen nettiyhteys ei toimi, Windows tarkistaa vain koneen oman ajurikansion ja katsoo onko siellä uudempaa ajuria. Harvemmin on.

Voit tarkistaa nykyisen ajuriversion klikkaamalla hiiren oikeanpuoleisella napilla tuota atherosta, valitsemalla Ominaisuudet ja avaamalla Ohjain-välilehden.

E: Uusin on siis tuo 7.7.0.498.
Ok..näyttäs olevan 7.3.1.73 .... Mut voi ei miten mä saan nyt ton ohjelmiston päivityksen kun pädi ei suostu lataa ja läppäri ei mene nettiin. 😞
Nyt sain zip tiedoston läppärille kännykän kautta, pitääkö tuo zip purkaa vai voiko ladata tuollaisenaan?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Se pitää purkaa ensin.
Sieltä tuli vista 32 ja vista 64 kansiot..mitäs nyt?
Eiku nyt ehkä sain jotain tapahtumaan.. Ilmoittaa että asennetaan ohjainohjelmistoa
Hei iiiik!!! Netti toimii!!! Ihan mieletön KIITOS DAY1!! Tarjoisin heti bisset jos voisin!!! En uskonut että saan tähän ikinä enää nettiä toimimaan! Kiitos sinulle ihana ihminen! 🙂 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eipä mitään. Hyvä, että toimii. :smileyazn:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kävi hymyilyttämään, kun luki tämän ketjun loppuun asti 🙂 Pisteet day1 :lle!

Osallistu keskusteluun