Vastattu

4G- netti katkeaa samaan kelloaikaan yöllä.

  • 18 joulukuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 2733 katselukerrat

Reilu kuukauden aikana olen huomannut että Huawei B315 reittittemellä oleva 4G- netti katkeaa öisin noin klo 1.00 aikaan. Mistä tämä johtuu? Tämä siis tapahtuu joka yö eikä vain joskus.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi H3n4 18 joulukuu 2017, 15:01

Reilu kuukauden aikana olen huomannut että Huawei B315 reittittemellä oleva 4G- netti katkeaa öisin noin klo 1.00 aikaan. Mistä tämä johtuu? Tämä siis tapahtuu joka yö eikä vain joskus.

Kyse on Elisan harjoittamasta virransäästöstä eli tukiasemasta sammutetaan yöksi esim. 1800 MHz taajuudella toimivat solut ja päälle jätetään 800 MHz solut. Ainakin Elisan mukaan he eivät sulje kokonaan "4G:tä" yöksi vaan jonkin käytössä olevista taajuuksista. Tosin sen verran monesti on mainittu, että yhteys katkeaa kokonaan, joten en tiedä, mikä totuus tässä asiassa. Tai sitten päätelaite lukittu sille taajuudelle, joka sammutetaan yöksi.Laita palstatiimiläisille yksityisviestiä, että ottavat tukiasemasta virransäästön yöaikaan pois, sillä tuosta on sinulle selvästi haittaa.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 2
4G taajuus suljetaan yön hiljaisiksi hetkiksi energian säästämiseksi. Asiasta oli tällä palstalla keskustelua joku päivä sitten.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Reilu kuukauden aikana olen huomannut että Huawei B315 reittittemellä oleva 4G- netti katkeaa öisin noin klo 1.00 aikaan. Mistä tämä johtuu? Tämä siis tapahtuu joka yö eikä vain joskus.
Kyse on Elisan harjoittamasta virransäästöstä eli tukiasemasta sammutetaan yöksi esim. 1800 MHz taajuudella toimivat solut ja päälle jätetään 800 MHz solut. Ainakin Elisan mukaan he eivät sulje kokonaan "4G:tä" yöksi vaan jonkin käytössä olevista taajuuksista. Tosin sen verran monesti on mainittu, että yhteys katkeaa kokonaan, joten en tiedä, mikä totuus tässä asiassa. Tai sitten päätelaite lukittu sille taajuudelle, joka sammutetaan yöksi.

Laita palstatiimiläisille yksityisviestiä, että ottavat tukiasemasta virransäästön yöaikaan pois, sillä tuosta on sinulle selvästi haittaa.
Käyttäjätaso 2

Wanha juttu näemmä, mutta edelleen aktiivinen… huoh. :disappointed:

Jo vuosia sitten, siis >5v., oli sama ongelma - yhteys katkesi aina samaan aikaan, muistaakseni puoliltaöin. Avut asiakaspalvelusta oli sitä normaalia: “oletko käynnistänyt tietokoneesi uudestaan”, “ai sinulla ei ole meiltä ostettua laitetta, no ei ihme ettei toimi”, ynnä muuta pa**aa.


No, vaihtamalla parani: dna:lla oli tarjota paitsi katkeamaton, myös (ainakin tähän asti) nopeampi yhteys. Käytössä vain kesäisin.

No nyt. Havaitsin, että mökilläni Elisa on tehnyt talven aikana jonkinlaisen ryhtiliikkeen ja päivittänyt tukiasemansa - nopeus pieksi jopa (edellisen vuoden) dna:n (!). Koska olen elisa-myönteinen (osakkeitakin omistan jopa), niin ajattelin, että otetaanpa nyt tämä!

Mutta mitä aktuaalista?!! Tämä sama energiansäästömoodi siis ilmeisesti edelleen menossa?? (Mutta positiivista hei, että nyt syy on edes tiedossa - ei tarvitse alkaa tietokoneita uudelleenkäynnistelemään.)

Tilanne siis nyt siis ilmeisesti se, että 800 MHz verkko päällä 24/7. 1800 MHz verkko pistetään pois päältä yöksi (?). En minä sitä nettiä kovin usein tähän aikaan tarvitse, eli ei siinä isompaa ongelmaa - MUTTA kun 1800-verkko tarjoaa n. tuplanopeuden vs. 800-verkko. (Ja ei, ei olla vielä lähelläkään elisan lupauksia.) JA nää prkleen päätelaitteet ei kovinkaan ketterästi osaa sitä taajuutta vaihtaa. Eli jos yöllä tiputaan 800-verkkoon, niin siinä ollaan, kunnes se sammuu.

SIIS: haluaisin pitää reitittimeni 1800 MHz:in verkossa 24/7. Kiitos elisan sniiduilu-politiikan ei onnistu? Minkähänlaisia energiansäästöjä näissä oikein syntyy? (vs. muille operaattoreille poistuvat asiakkaat)

Käyttäjätaso 4

@Mamba laittaisitko meille vielä tarkempaa mökin osoitetta ja/tai kuvakaappausta kartasta missä on karttamerkki oikean paikan yllä (jos mökki ei tunnu löytyvän kartoista) yksityisviestillä profiilin @OmaYhteisö-tiimi kautta? :blush: Voidaan katsoa verkon tilanne tarkemmin.

Osallistu keskusteluun