Vastattu

4G Nettiboksi E5785 Linuxiin?

  • 31 maaliskuu 2019
  • 8 kommenttia
  • 755 katselukerrat

Moro!
Onko varmaa tietoa toimiiko Huawei E5785 nettiboxi Linuxin kanssa?
3 vuotta sitten hain Linux yhteensopivaa laitetta ja joku silloin arveli, että pitäisi toimia, mutta vaikutti vähän epävarmalta :)
Silloin päädyin kuitenkin ZTE MF910 boxiin kun sain halvalla ja se toimikin hyvin, mutta nyt sen akku tuli vähän paksuksi ja pitäisi uusi saada tilalle. Elisalla olisi kyllä joku ZTE-mallikin, mutta se ei oikein innosta, jos siinäkään akku ei kestä???
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi arskaxx 31 maaliskuu 2019, 13:41

Kiitos vastauksista :)Laitoin tuon ZTE:n tilaukseen kun en jaksanut enää Googlettaa noita muita vaihtoehtoja, katsotaan toimiiko miten pitkään.....
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvää päivää arskaxx.

4G Nettiboksi E5785 on Huaweilta ja valitettavasti sitäkin boksia koskee sama sääntö: akku ei kestä sen paremmin ja voi alkaa pullistua nopeastikin. Yleinen ongelma akkumokkuloissa.

Tarvitsetko nettiä mukaan? Jaa puhelimesta. Tarvitsetko nettiä kotiin? Investoi.

Huawei B315S maksaa n. 99 euroa ja tarjoaa netin kotiin vuosiksi ilman pullistuvaa akkua ja näin ollen palvelee rahalleen parhaiten. Lisäksi se sopii juurikin kotikäyttöön mm. Ethernetin takia. Huawei B315S on paras ratkaisu kotiin, jos 4G LTE on ainoa vaihtoehto.

Mikä tahansa Wifi-mokkula toimii Linuxissa, koska se ei vaadi asennusta.

Ainoastaan piuhallisessa käytössä ajurit tarvitaan, ja ne löytyvät Linuxista.

Nyt soi Sub Sonik - Take What's Mine (Extended Mix).

Hyvää sunnuntaita!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tarvitsetko nettiä mukaan? Jaa puhelimesta. Tarvitsetko nettiä kotiin? Investoi.

Jos tuota "mokkulaa" ei tarvitse pitää matkassa kodin ulkopuolella tai tarve on vain satunnainen, kannattaa tosiaan jakaa yhteys mieluummin puhelimesta ja hankkia kotiin verkkovirralla toimiva mobiilireititin.

Mikäli tuolle "mokkulalle" on jatkuva tarve myös kodin ulkopuolella, suosittelen hankkimaan uuden "mokkulan" vanhan tilalle. Jatkuva tai hyvin usein toistuva yhteyden jako puhelimesta saattaa tappaa ennen pitkää myös puhelimen akun. Monella käyttäjällä puhelin saattaa maksaa helposti 2-5 kertaa enemmän kuin keskihintainen nettitikku.

Mitä Linux -yhteensopivuuteen tulee. Henkilökohtaista kokemusta ei ole tähän antaa, mutta ihmettelisin suuresti, jos näille ei olisi ajuripakettia olemassa. Pidempään markkinoilla olleet mallit saattavat tunnistua ja toimia Linuxissa suoraan ilman erillisten ajureiden asentamista. Etenkin, jos kyseessä on tuore Linux -versio.
Silloin 3 vuotta sitten ostin Huawei B315 boxin. Sitä ei saatu millään toimimaan Linuxin kanssa tyydyttävästi. Täältä löytyy vielä ne vanhat keskustelut, mulla oli silloin nimimerkki arskaj :)

Mahtaneeko tuo Huawei 315S toimia sit toimia Linuxin kanssa?? Se olis paras vaihtoehto kunnei tartte ladata :)

Mulla on pöytäkone, jossa ei ole wifiä, siihen sais tietty jonkun kikkareen, mutta niidenkin toimivuus on vähän kyseenalaista, vaikka luvataan et toimii, niin ongelmia on silti, ainakin Googlen mukaan.

Ehkä tuo ZTE:n boxi olisi se varmin vaihtoehto, koska luultavasti se toimii (vanhakin toimi) 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Itse melkeinpä lähtisin tämän asian tiimoilta kyselemään lisää tietoa / kokemuksia myös ihan erillisiltä Linux -foorumeilta. Toki valmistajan tuotetuki on myös yksi kanava tähän.

Koska jakelussa on useita erilaisia ja hiukan toisistaan poikkeavia Linux -versioita (Ubuntu, Debian, Mint….) kannattaa kyselyt kohdistaa juuri sinulla olevaa Linux -versiota koskettavalle foorumille. Googlen haussa tuo Linux -versio kannattaa myös hyödyntää. Saatat saada sillä parempia ja tarkempia tietoja kuin esim. "Huawei E5785 Linux" -hakusanalla.
Kiitos vastauksista :)

Laitoin tuon ZTE:n tilaukseen kun en jaksanut enää Googlettaa noita muita vaihtoehtoja, katsotaan toimiiko miten pitkään.....
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ole hyvä.

Kyllä tuo Huawei B315S on juurikin parannettu malli tuosta B315-boksista. Tutuilla vieläpä neljättä vuotta käytössä liittymällä (10 Mb 4G) ja on toiminut hyvin Linux-pohjaisessa Chrome läppärissä. Tämä perustuu siihen, että laite ei kysy ajureita, vaan toimii langattomasti.

Jos langaton toimii huonosti, tai pöytäkoneessa ei sitä ole, netistä voi nauttia jopa paremmin aina vanhaan - perinteiseen - tapaan nimeltä Ethernet modeemista tietokoneeseen.

Ehdit kuitenkin hommata ZTE:n, joten taidan olla vähän myöhässä, mutta toivottavasti se toimii. Jos kuitenkin ongelmia ilmenee, muista tämä hieno Huawei B315S jatkossa :)

Nyt soi Refuzion - Dream (Original Mix).

No joo, kestihän tää ZTE 19 kk, kunnes huomasin, että akku on pullistunut. Kumma, ettei näihin saa parempaa akkua????
Olishan tossa vielä takuu ollut, mutta heitin serriin ja sanoin sopimuksen irti, mennään jatkossa kännykän hotspotilla, vaikka onkin hidas :(

No joo, kestihän tää ZTE 19 kk, kunnes huomasin, että akku on pullistunut. Kumma, ettei näihin saa parempaa akkua????
Olishan tossa vielä takuu ollut, mutta heitin serriin ja sanoin sopimuksen irti, mennään jatkossa kännykän hotspotilla, vaikka onkin hidas :(

Ei kannata kännykänkin akkua pilata hotspot-käytöllä.

Osallistu keskusteluun