4g nopeus röykkä

  • 2 helmikuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 493 katselukerrat

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Onko röykkään tulossa päivitystä tohon 4g verkkoon sillä se on todella hidas ja pelien lataus toimii noin 500kb/s joten jos nettiin ei ole tulossa mitään päivityksiä olen vaihtamassa teliaan koska sillä toimii yli 2mb/s 4g samassa paikassa. ja illalla olen joutunut vaihtamaan netin 3g että 720p youtube videot toimisi lagaamatta. kun ne ei melkein koskaan toimi 4g netillä enään kello 18 jälkeen

https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=5&type=LTE&latitude=60.48301274053995&longitude=24.64564750023681&zoom=15&showTowers=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&heatMapEnabled=false&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=FirstSeen&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showBand=0

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Moro matti500!

Kylläpä tulee tosi hitaita nopeuksia. 😕 Onko ongelmaa kestänyt jo viikkoja/kuukausia? Toimiiko yhteys pitkin päivää noin hitaasti, vai onko ongelmaa nimenomaan iltaisin? Näyttäisi, että tällä hetkellä parannustöitä ei ole aikataulutettuna alueelle, mutta laitan tästä ehdottomasti verkon suunnittelutiimillemme viestiä.
hitaus on ollu jo muutama vuosi mutta nytte se on ollu kuukausii tosi hidas ja alkanu ärsyttää hitaus. aamulla netti voi toimii kymmeniiki mb/s mutta illalla se tippuu usein alle 1mb/s ellei käytä 3g verkkoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Hitaus johtuu yleensä useista eri asioista. Kuteinkin yleisimipä ovat:

Ruuhka, eli tukiasema ei pysty palvelemaan kaikkia käyttäjiä niin, että nopeus olisi riittävä sulavaan netin käyttöön.

Heikko kuuluvuus, eli päätelaite ei vastaanota tukiaseman signaalia kyllin voimakkaasti

Korkea häiriötaso, eli signaali, jonka päätelaitteesi vastaanottaa, on heikkolaatuinen. Se aiheutuu muista tukiasemista, saman tukiaseman eri sektoreista, muista käyttäjistä, sähkölaitteista... melkein mistä vain.

---
Ongelmanratkaisu kannattaa aloittaa tutkailemalla omaa käyttöpaikkaansa. Millä päätelaitteella käytät yhteyttä? Laitteen hallinnasta varmaankin löytyy tarkemmat signaalin arvot. Näistä erityisen merkityksellisiä ovat: RSRP, RSRQ, SINR. Hallinnasta selviää yleensä myös palvelevan tukiaseman tunnus. Sillä tunnuksella voi tuolta Cellmapperista tukiasemaa etsiä ja siten suunnata oma päätelaite mahdollisimman esteettömälle näkymälle tukiasemaa suuntaan.
Käyttäjätaso 2
Itse asun myös Röykässä ja kokemusta on näistä verkoista.
Tuo 3930 tukiasema toimii todella hyvin, saan 50mb/s nopeuksia vaikka signaali ei ole täydellinen..
5287 on paljon ruuhkaisempi masto, siinä samassa on muuten Telian tukiasema. Ja Telialla on myös hidasta varsinkin iltaisin.

Osallistu keskusteluun