Kysymys

4G ongelmia

  • 15 toukokuu 2014
  • 6 kommenttia
  • 1125 katselukerrat

Kirjoitin tämän jo Elisan palstalle, mutta vastausta ei ole vieläkään kuulunut vastausta joten laitan tähän ongelmani, jos joku osaisi auttaa. :)

Morjensta!

Omistan Elisan 4G modeemin ja siihen tietysti 4G liittymän. Viime päivinä modeemi/yhteys on temppuillut. Modeemi antaa lähes normaalin download nopeuden, noin 20 megaa, mutta upload on vain noin 1-2, joka on normaalisti lähellä 10 megaa, tarvitsisin omissa asioissani upload nopeutta, mutta en voi tehdä niitä koska tuo on niin hidas tuo lähetysnopeus. Kenelläkään kokemuksia tai neuvoja mikä tähän auttaisi? Olen bootannut koneeni ja käynnistänyt modeemin uudelleen vaikka kuinka monta kertaa.

Ps. 1. linkki on normaali nopeus

2. linkki on nykyinen nopeus

http://i.gyazo.com/accb8c1b1f00626c9fc1838e06ede8f8.png

http://i.gyazo.com/0d3738cf01fa7399692217dc8db8e1a4.png

Terveisin

Matias (Matte)

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Mikä 4G modeemi käytössä? Mitä kertoo signaalista? Onko lisäantennia? Onko modeemin/antennin paikkaa vaihdettu "ongelman" alkamisen aikoihin?

Nimittäin ensimmäisenä 4G-yhteydessä tuntuu aina kärsivät ulospäin menevä kaista jos signaali on heikko. Tarkista siis millainen signaali modeemille tulee ja jos on heikko, vaihda modeemin/antennin paikkaa...
Huawei B593 olikos tuo malli? Semmoinen valkoinen modeemi mitä saa kaikista Elisa liikkeistä.

Modeemi on ollut AINA samassa kohdassa ja toiminut hyvin, mutta tässä parin päivän aikana se on ruvennut pätkimään. 3-4 pykälän välillä vaihtelee yhteys koko ajan niinkuin normaalisti, silloin kun toimi hyvin myös oli 3-4 pykälää. Antennina ovat paketissa mukana tulleet 2 antennia. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Vaikuttaa kovin 3G DC -verkon nopeudelta tuo jälkimmäinen, eli onko 4G-pakotus päällä yhteysohjelmassa? 

Vuodenaika on myös erittäin otollinen kaikenlaisille muutoksille signaalin kulussa, eli sitä päätelaitteen paikkaa voi joutua siirtelemään senkin takia.

Signaalitieto tietenkin jotain kertoo nykyisestä tilanteesta (ehkä?), mutta jos ei ole vertailutietoa ajalta, jolloin yhteys toimi hyvin, niin menee enempi vähempi arvailuksi.
Kun katson modeemin asetuksia IP-osoittella niin se kyllä näyttää että yhteys on 4G. Kokeilin juuri pakottaa modeemin 4G verkkoon, mutta ei se auttanut mitään. Tarvitsisin omissa asioissani sen väh. 10 megan uploadin, joten.. Olisi kiva saada toimimaan tuo. Pitää kokeilla siirrellä modeemia, se on ainoa keino mitä en ole kokeillut viellä. Noita palkkeja, joka näyttää singnaalin vahvuuden on aivan yhtä paljon kuin muutama päivä sitten kun tuo netti toimi ihan hyvin.

Pitää varmaan soittaa asiakaspalveluun ja kysyä?..
Vaihtelin modeemin paikkaa, yhedssä kohdassa sain 4 pykälän yhteyden koko ajan, mutta yhteys silti pätkii ja nostaa esim peleissä kun streamaan pingiä. Kaikki toimi ennen moitteetta mutta nyt ei enää..
Käyttäjätaso 4
Huawei B593S?
Kokeile täyttä resettiä. Hallinta: tehdasasetukset tai reset napista. Sitten uudet asetukset.
Onko modeemi ikkunalla?
Antennit V asennossa
(VAIN ULKOISET antennit valittuna)

Osallistu keskusteluun