Kysymys

4G-signaali heittelee minimistä maksimiin

  • 6 marraskuu 2016
  • 1 kommentti
  • 271 katselukerrat

Hei!

Minulla on mobiilireititin jossa Elisan (Saunalahden) 4G 50 Mbps liittymä. Reitittimen malli on Huawei E5372.

Ongelmana on että yhteyden signaalin voimakkuus heittelee 10-20 sekunnin välein minimistä maksimiin. Hetken on yksi palkki, sitten on taas täydet palkit, joskus satunnaisesti jotain tältä väliltä. Nopeus ei myöskään ole hyvä, vain 3-5 mbps alas päin, mutta lähetys on nopea, 10-30 mbps.

Ongelmaa ei ole ilmennyt muualla aiemmin, mutta nyt on, kun muutin kerrostaloon ylimpään kerrokseen, jossa tosin on iso ikkuna ja siitä näkymä lähimmälle linkille.

Mitä ihmettä? Onko muilla ollut tällaista? Pitääkö vaihtaa operaattoria?

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Modeemisi todennäköisesti vaihtaa eri taajuuksilla toimivien tukiasemien välillä. Eli se kuvittelee saavansa parempaa signaalia esim. 800 Mhz taajuden tukarista ja sitten hetken päästä mielestään toimisikin paremmin 1800 Mhz taajudella. Katso modeemin hallintasivun kautta, onko siinä mahdollisuutta taajuusalueen lukittamiseen. Epäilen, koska useimmissa Elisan / Saunalahden myymissä modeemeissa tätä mahdollisuutta ei ole, vaan ne ovat "automaattisia".
Eikö kerrostaloasunnossasi ole saatavuutta kiinteän verkon laajakaistalle, esim. kaapelimodeemia tai VDSL liittymää ei ole tarjolla? Mobiililaajakaista on nimensä mukaisesti tarkoitettu liikkuvaan käyttöön, ei korvaamaan kiinteitä liittymiä. Vaikka monet tietystikin hinnoittelun ja nopeuslupausten vuoksi niitä käyttävät kiinteän verkon liittymien sijaan.

Pikaohjeen mukaan pääset hallintasivulle näin:
"5. Avaa internet-selain tietokoneella. Jos yhteys ei toimi automaattisesti tai haluat tarkistaa asetukset, kirjoita osoitteeksi http://192.168.1.1 – näin pääset Huawei E5776 -laitteesi hallintasivuille. Käyttäjänimi ja salasana sivuille on admin."

Osallistu keskusteluun