Kysymys

4G Super ei nopeampi kuin 3G DC?

  • 3 heinäkuu 2014
  • 90 kommenttia
  • 3315 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

90 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Aika laaja peitto Soneralla Kemissä. Siis 1 vajaatehoisella tukiasemalla, joka on vielä 1800mhz
-------
Ruuhkasta muutama sana
Minulla on itselläni Sonera, joka tulee 3 km päästä. Ei toimi kännykällä. Toimii katolta , n. -105.dB rsrp ( muistaakseni), suora näköyhteys, muutama puu välissä.
Antenneilla tulee 80-85 dBtä. (N.10m korkeudella)
Toimii loistavasti. 2 vuotta vanha tukiasema. Kaupungin ja siten asutuksen keskellä. Aina n. 50/40 nopeudet, 50/50 liittymä. Myös illalla.
Ei kuitenkaan käyttäjiä? Kouluja on ehkä 3 kpl vaikutuspiirissä.
Ehkä jokunen firmakin.
Mutta muilla ei ehkä sitten ole ollut varaa edes tikkuun? Tai sitten on jokin muu syy?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
timtomi kirjoitti:

Kotelle
On tuolla vintillä 2 hyvän näköistä kannettavaa, toinen on Lenovon business malli, kevyt ja kallis( ainakin uutena). Toinen on tuoreempi atomiprossulla ja 1g keskusmuistilla. En lähtisi lyömään vetoja, että kummallakaan saadaan edes verkkokortilla 30M vauhteja. Muutaman mega ehkä tulee....

Elä sano ennenkuin kokeilet. Mulla on kannettavana testilaitteena HP Slate jollakin Intelin Atom Z-prossalla (muistaakseni; pari vuotta vanha), ja siihen kytkettynä E3276, E392 tai MF823 antaa ihan reippaasti sen, mitä verkosta saa irti.

Vielä surkeampi taitaa tehoiltaan olla Kiinan-ihme Android-tabletti (olisko 512M muistia ja gigan prossa), ja silläkin saa E3276 HiLinkillä sen 50 megaa dl:ää. Tosin aktiivi-hubi pitää ollä välissä, kun eihan tuon laudan usb-portti kestä tikun tehontarvetta notkumatta, ja tahtoo joskus hubillakin jäädä leikkiminen kesken.

Mutta usko tai älä: ei kannata aliarvioida noiden mobiilipiirisarjojen tehoa omassa spesiaalitoimessaan. On älyttömän suuri ero siinä, kuinka tehokkaasti raudalla saadaan tuollaiset moduloinnit yms. hoidettua verrattuna saman tehtävän suorittamiseen yleiskäyttöisellä prossulla tavallaan ohjelmallisesti. Jo mahdolliset tiedonsiirrot laitteen ja "avustavan" koneen välillä veisivät käytännössä aina liikaa aikaa ajoituksista yms. puhumattakaan. Eikä reitittimistäkään apua ole tuossa "datanmurskauksessa": yleensä purkeissa jokin 5-600 MHz:in prossu ja keskusmuistia just sen verran, että siihen saadaan kaikki ajurit yms. ladattua. Kyllä se niidenkin osallistuminen yhteyden hoitoon rajoittuu siihen NDISDUP-käskyn antamiseen tikulle (Huaweista puheenollen).
Käyttäjätaso 2
Kuten tuolla eräässä topicissa mode kirjoitti, kapasiteettia säädetään tarvittaessa, se että on keskellä kaupunkia ei kai automaattisesti tarkoita sitä etteikö siellä olisi eroja tukarin kapasiteetissa verrattuna johonkin toiseen käyttöpaikkaan. Operaattori yrittänee kustannukset minimoida pitämällä esim. ostettavan siirtokaistan mahdollisimman pienenä. Jos alueella ei ole kilpailuakaan (kuten meillä) ei operaattoria hirveästi kiinnosta saako joku jusejuse 30 vai 50M dataa tippumaan, jos jää 30 kohdalle niin sehän on vain hyvä, vähemmän kuluja.

Itsellä testattuna yksi alkupään asuksen miniläppäri antaa yleensä muutaman megan pienemmän tuloksen kuin uudempi neliydin läppis. Mini kyllä selkeästi kuormittuu mittauksessa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Juu, ainakin soneralla on useitakin "150M" tukiasemia, joista ei saa kirveelläkään yli 50Mbit/s nopeuksia. Ja kun tekee vikailmoituksen niin vakio meriselitys on että "nopeus riippuu vuorokaudenajasta, laitteistosta, maastonmuodoista, säätilasta, ruuhkasta jne jne..
Käyttäjätaso 5
kekra kirjoitti:
Juu, ainakin soneralla on useitakin "150M" tukiasemia, joista ei saa kirveelläkään yli 50Mbit/s nopeuksia. Ja kun tekee vikailmoituksen niin vakio meriselitys on että "nopeus riippuu vuorokaudenajasta, laitteistosta, maastonmuodoista, säätilasta, ruuhkasta jne jne..

Soneran, eikä kyllä Elisankaan kuuluvuuskartat eivät erittele LTE verkkojen taajuuksia.. DNA:lla sentäs on eritelty 800 ja 1800 MHz verkot kartassa.

800 MHz LTE verkossahan kaistanleveys on 10 MHz ja maksiminopeus jää näinollen 75M/25M tasolle.

Kaupunkiolosuhteissa uskon ja toivon vahvasti siihen, että tukiasemat ovat valokuidun perässä ja näinollen kapasiteettiongelmaa ei ole tukiasemalta eteenpäin, vaan ongelma on vain radiotiessä.

Maaseudulla tukiasema voi olla vaikkapa mikroaaltolinkin takana, mikä sitten mahtaakaan olla noiden käytettävien mikroaaltolinkkien todellinen nopeus..

Ennenvanhaan mikroaaltilinkit oli 2M nopeudella kun itse armeijassa semmoisilla leikittiin.
Tosiaan itsellä kans 3g nopeempi tällä hetkellä..

3 viikkoa ollut aika jumissa 4g täälläpäin...

Kaistanleveys pudonnut 15000 -> 5000, ja solun tunnus vaihtunut toiseen.

Joku 800mhz linkki puskee päälle? 

test
Käyttäjätaso 4
Hjuk kommentiin:

Saisitko ruutukaappauksen. Kuullostaa hiukan oudolta. Mikä on paikkakunta? Ja käytetty taajuus?
Oli ennen 1800mhz 4g aluetta, ei kait enään?

Oulu.

4g.png
Käyttäjätaso 4
Hjuk kuvaan:

Pakko uskoa, kun näkee. Signaali tullee kaukaa. Nyt olisi taas tarpeen taajuusalueen valinta.

Saisikos moderaattorin kommentin. Juurikin äsken lausuit, että kaikki muu on julkista, paitsi tukiasemien sijainti?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
-petri- kirjoitti:Ennenvanhaan mikroaaltilinkit oli 2M nopeudella kun itse armeijassa semmoisilla leikittiin.

Juu, semmoisia ne olivat joitakin vuosia sitten ja välittivät pääasiassa puhekanavia. Nykyiset mikroaaltolinkit pääsevät useamman sadan Mbp/s siirtonopeuksiin (paras nopeus lienee 360 Mbps), eli mikroaaltolinkki tukiaseman ja runkoverkon välillä ei ole hidaste jos vaan operaattori on valinnut kunnon antennit eikä etäisyys ole liian pitkä. Mutta kyllä mikroaaltolinkeillä 800 Mhz LTE tukareiden yhteydet runkoon hoituvat ongelmitta.
Käyttäjätaso 4
Mikroaaltolinkki

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/Tukiaseman-kapasiteetti/td-p/366141
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kävin testailemassa tuon Karjalahden tukarin ja eri solut löytyivät kuin tuosta Digipoliksen tukarista. Numerot tosin hyvin lähellä toisiaan, mutta kuitenkin eri sarjaa, luulisin. Mielenkiintoista, ettei tälläkään paikalla saanut kunnon nopeuksia, vaikka tukari ihan silmien edessä. Taitaa olla kaikki Kemin tukarit jollain säästöliekillä..

Screen Shot 07-11-14 at 10.52 AM.PNGScreen Shot 07-11-14 at 10.59 AM.PNGScreen Shot 07-11-14 at 12.04 PM.PNG
Käyttäjätaso 1
Mulla Harjavallassa Saunalahti hitaampi kuin 2G!!! Vai mitä sanotte tästä: DL 2 megaa tai vähemmän ja UL 0,2 tai joskus 0,0! Olen maksanut Saunalahdelle Super 4G:stä täyden hinnan ja saan tällaista palvelua!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
2G:ssä nopeus on maksimissaan luokkaa 0,2 Mbit/s DL joten ihan on 10-kertainen nopeus tuossa ;)
Käyttäjätaso 1
Minulla Harjavallassa Saunalahti Super4G ja Huawei E5776 -reititin ja siitä seuraavaa: Äsken Saunalahden 4G-verkosta Ooklan Speedtestillä saatu lukema: DL 0,98 megaa ja UL 0,08 Megaa. Voidaanko tätä edes sanoa 4G:ksi? Vastaava lukema äsken Samsung Galaxyn jaetun verkon kautta DNA:n 4G:stä on DL 28,45 Megaa ja UL 12,74 Megaa. Tämä ei ole mustamaalaamista eikä tilapäistä häiriötä ja toisen verkon tilapäistä ruuhkattomuutta. Olen todellakin hämmästynyt Saunalahden ja Elisan toiminnasta verkon hitauden suhteen. Olen lisäksi vilpittömästi ostanut kahdeksan liittymää Saunalahdelta jotka nyt ovat noita ns. 4G-yhteyksiä. No huomenna on enää kaksi pakollista jäljellä. Sain muutettua nuo muut DNA:lle. Onko tämä jotain kiusantekoa Saunalahdelta vai mitä tämä on?

Osallistu keskusteluun