Vastattu

4G Tukiaseman sijainti Jyväskylän taka-keljossa

  • 23 joulukuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 1606 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Hei,

Asustelen Jyväskylässä ja meillä on mahtavaakin mahtavempi 1Mbit adsl "laajakaista".

Vähämäentielle taka-keljoon ei kovempia nopeuksia ole saatavilla. Tuo kyseinenkin yhteys maksaa 24€ kuussa, ja on aivan törkeää ryöväystä. Kilpailijoiden kuuluvuus kartat eivät lupaa alueelle kuuluvuutta. Sonera ei lupaa edes 2G yhteyksiä.

Elisan kuuluvuuskartta lupaa sinisin silmin jopa täyden 4G peiton alueelle! Ongelman alueella aiheuttaa koko tienoon korkein kukkula, jonka päällä Digita pitää majaansa kahden suuren tv maston voimin. Kaupungin suuntaan tämä kukkula estää kaiken liikenteen, joten missä mahtaa Elisan masto olla? Tarjoaako elisa shopit testikalustoa?  En ole halukas vaihtamaan sokkona yhteyttäni toimimattomaan viritelmään.

Epäuskoinen
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jaksuu 24 joulukuu 2014, 09:54

Meidän tukiasema on siinä radioaseman vieressä ja tässä on juurikin LTE-tuki. Tukiasemalta Ronsuntaipaleentielle on noin 270m.
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Katso tästä alkuu. Android 4G luurilla saisit kartoitettua omat kulmasi perusteellisemmin.
Mutta tässä alkuun valmiiksi kartoitettua.
Tutki menuja, esim Group Tower, ruksi pois. Ja operaattorinkin voit myös vaihtaa.
Tämä linkki on Elisan verkkoa. Taajuudet ei näy, mutta siellä on 800Mhz verkko. Lainaa Huawei B593 testiin, Ainakin kilpailijat antaa, jos Elisa/Saunis kieltäytyy
http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=5&type=LTE&latitude=62.1811326532169&longitude=25.63798962899184&zoom=12
Käyttäjätaso 2
Minä olen ajanut viime keväänä tuon Cellmapperin kartassa näkyvän Ladun majalle päättyvän reitin. Silloin 4G tukiasemia oli huomattavasti vähemmän ja signaali tuli silloin vähän ABC:n eteläpuolella olevasta 800MHz tukiasemasta. Vähämäentie on etäisyyden puolesta tuon tukiaseman piirissä, mutta sieltäkin suunnasta on mäkiä edessä ja tie on vielä hankalasti sivurinteessä.
Käyttäjätaso 6
Meidän tukiasema on siinä radioaseman vieressä ja tässä on juurikin LTE-tuki. Tukiasemalta Ronsuntaipaleentielle on noin 270m.
Tiiätkö joko huavei osaa käyttää niitä ulkoisia antennejaan?

Viime kokemus oli, ettei niillä ollut mitään virkaa, vaikka olisi kuinka laittanut täppää oikeeseen kohtaan asetuksissa, tai vääntänyt ulokkeita eri kulmiin.
Eihän ne Huawein  läpyskät mitään oikeita antenneita olekkaan, oikeat antennit ovat ulkona kaapelin päässä suunnattuna mastoon ja oikealla taajuudella toimivia  :smileycool:
Käyttäjätaso 4
hscsd:

Et vastannut siihen Android 4G luuri juttuun. Se oli oikeasti hyödyllinen, jos alat innostua hommasta.
Huaweista ja antenneista on juttua netissä ihan tarpeeksi, laita googleen haku

Ja sitten tässäkin valmiiksi keskustelua aiheesta:

http://murobbs.muropaketti.com/threads/800mhz-4g-lte-kokemuksia-ja-nopeuksia.1079581/
Mulla ei taida olla tuota 4g kalustoa oikein tarjolla, liittymästä puhumattakaan. Muutenhan olisin toki testannut jo niillä. Iphonessa saattas olla nyt emännällä tuo 4g mahdollisuus, muttei liittymää viitsisi muutella.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Haet liittymän Elisa Shopista tai tilaat Saunalahden nettikaupasta. Tee vain toistaiseksi voimassa oleva sopimus ja voit testata liittymää emännän iPhonella. Sitten vain kun olet testin tehnyt ja ei toimi tyydyttävästi, niin irtisanot liittymän. Nettikaupasta tilatessa on aina 14 vrk palautus / purkamisoikeus joten selviät erittäin edullisesti ja saat varman tuloksen testistä.

Osallistu keskusteluun