Kysymys

4G Tukiaseman sijainti kiuruvedellä


Hei Mihin ilmansuuntaan olisi paras suunnata alkoinen antenni, jos asuu pyhäsalmentie 490, kiuruvesi. Eli missä päin suunnilleen on elisan 4g mastot täällä?

42 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
soita asiakaspalveluun ja esität asia sinne,siellä se tieto mastojen ilmansuunnista luuraa.
Siellä on niin epämääriset ohjeet, että ajatelin niin että täällä ois joku lähellä asuva, joka osais neuvoa jotain muutaki ku että soita aspaan...
Käyttäjätaso 2
Vähän kehno osoite, maastokartta netistä auki, tukarit on lahnajoella, koivujärvellä, salmijärvellä, ruutanalla ja kenkunperällä. Lahnajokea yrittäisin ensin, toimii ainakin nopeasti, koivujärvi ja ruutana piiputtelevat puoliteholla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=

Tässä linkki kartta paikkaan ja maston merkintä allaolevan kuvan mallinen. Välttämättä kaikkia tukiasemia ei ole kun ovat rakennusten katoilla.

Katso kuuluvuuskartasta alue noin suurin piirtein ja hae sitten tarkemmin.

Käyttäjätaso 5
 • , 4G-tukiasemia osoitteesta olisi koilliseen noin 17 kilometrin päässä ja kaakkoon päin noin 13 kilometrin päässä, mutta siinä välissä on Kiuruveden keskusta.

  Melkein suoraan länteen (suuntana Komu) olisi noin 16 kilometrin päässä.

  Eli melko kaukanahan nuo ovat, mutta tarpeeksi korkealle sijoitetulla 800 Mhz antennilla.
 • @jusejuse. Mitä tarkoitit kehnolla osoitteella? Sattuu olemaan oikea kotiosoitteeni, eli Pyhäsalmentie 490.

  Tällä hetkellä entenni on suunnattu aspan ohjeen mukaan suoraan pohjoiseen ja päätelaitteen mukaan singaali on 2/5, eli oisko nyt viisain koittaa tuota koillista että saisi paremman singaalin?. Kuuluvuusalue kartan mukaan 4g pitäisi olla täällä hyvä
  Käyttäjätaso 2
  Kehno osoite 4geen kannalta, pitkähkö matka tukareille.
  Käyttäjätaso 2
  lahnajoen tukari pyhäsalmentie 490.jpg

  Tuossa tuo lahnajoen LTE tukari, eli ei ole suoraan pohjoiseen sun suunnasta. 14,9km matkaa. Antennijuttuja niistä tietäville täältä kyllä löytyy. Signaalitasot (voimakkuus ja häiriö) ovat tärkeitä tietää, suora merkitys nopeuteen. Hyvälläkään signaalilla ei saa hyvää nopeutta jos häiriötaso korkea. Laita päätelaitteen tiedot niin joku osaa tarvittaessa neuvoa signaalitasojen katsomisen kanssa.

  Jotkut ovat saaneet edullisesti hyvän toiminnan ihan tavallisella UHF tv antennillakin, mutta asiaan tarkoitettu kalliimpi vaihtoehto lienee parempi.  Kääriäisen Pertti Luuripajalta varmasti mielellään sellaisen myy ja tarvittaessa asentaakin. 
  Käyttäjätaso 2
  kenkunperä pyhäsalmentie 490.jpg

  Tuo kenkunperän tukari on aika matala, eli ei luultavasti erityisen pitkälle kantane, siinäkin on nopeus kohdallaan, yli 50M kevyesti, kuten tuosta lahnajoenkin tukarista.
  Käyttäjätaso 2
  ruutana pyhäsalmentie 490.jpg

  Ruutanan tukari, väsynyt vaeltaja, asun tuosta kilometrin päässä, nopeus n.20M, vaihtelu normaalisti 10-30M, en suosittele.
  Käyttäjätaso 2
  salmijärvi pyhäsalmentie 490.png

  Tässä olisi myös potkua mutta ruutanan tukari tulee lähelle viereen, voi olla hankalaa erotella..
  Käyttäjätaso 2
  jysynmäki pyhäsalmentie 490.jpg

  Tästä tukarista LTE tukarina en ole ihan varma, ei tarjonnut huippuvauhtia mutta tuossa ympäristössä kuitenkin LTE nopeuksia.
  Käyttäjätaso 2
  komu pyhäsalmentie 490.jpg

  Tuo saattaa olla se "komun suuntaan 17km" tukari, ei omakohtaista kokemusta. Olis kiva jos joku mode laittas vaikka privaa sattuiko nämä "komu" ja tuo koivujärvi about kohdalleen.
  Käyttäjätaso 4
  Arvelisin, että tukiasema voisi olla Heinäkylän suunnalla. N. 6-8 km kaakkoon Kiuruvedeltä. En etsinyt mahdollista maston paikkaa.
  4G kännykällä voisi sitä etsiä, onko käytössä sellaista?
  Ja sitten varmaankin antennia vaatii, jos haluaa vakautta.

  Kiuruveden ympärillä on hyvä peitto. Mutta Kiuruvesi on jostakin syystä jäänyt pois.

  Voisikos modet valaista hiukan tulevaisuuden suunnitelmista?
  Käyttäjätaso 2
  Mastot on jo noissa kuvissa merkitty, kaksi epävarmaa, muut varmoja. Keskustaan tulee kolnesta eri tukarista heikot signaalit ilman antenneja.
  Iso kiitos jusejuse näistä kuvista ja tiedoista. Maaston kannalta parhaalta vaihtoehdolta näyttää juuri tuo lahnajoen masto. Sinne päin ei ole isompia mäkiä välissä. Tää mun asuin paikka on siitä huono, että pohjois-koillis suunnassa, kaakossa ja lännessä on mäkiä.

  Tälläiset arvot on tällä hetkellä, kun entanni on sinne pohjoiseen päin.

  4.1PLMN:24405Hyväksytty
  4.2Palvelun tila:Kelvollinen palveluHyväksytty
  4.3Verkkovierailu:EiHyväksytty
  4.4RSRP (dBm):-106Hyväksytty
  4.5RSRQ (dB):-8Hyväksytty
  4.6RSSI (dBm):-81Hyväksytty
  Käyttäjätaso 2
  Eipä kestä 🙂 Kerro vielä käyttämäsi antennin malli ja mitä nopeuksia speedtest.net näyttää elisan hesan serverillä. Noilla signaalitasoilla ei taida viisarit pohjaan paukkua. Timtomi ja muut antennigurut osaavat opastaa setupissa.
  Speedtest. Nyt kun karkee säätö on tehty tuonne lahnajokeen.

  https://[url=http://www.speedtest.net/my-result/3663451049]http://www.speedtest.net/my-result/3663451049]http://www.speedtest.net/result/3663451049.png[/url][/url]

  Ajattelin koittaa viel muitakin. Tuo antenni on ihan perus harava antenni, jonka mallia en muista ja asennettu pysty polarisaatioon.

  Varmaanki sais olla ristipola antenni että sais parhaat tulokset. tai sit kaks tuollasta ja ne laittais / asentoon. 
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  jooppis76 kirjoitti:
  Speedtest. Nyt kun karkee säätö on tehty tuonne lahnajokeen.

  https://[url=http://www.speedtest.net/my-result/3663451049]http://www.speedtest.net/my-result/3663451049]http://www.speedtest.net/result/3663451049.png[/url][/url]

  Joko näin

  http://www.speedtest.net/result/3663451049.png

  tai näin.  ;)

  nyt eri suunnassa

  Langattoman verkon tila

  1PLMN:24405
  2Palvelun tila:Kelvollinen palvelu
  3RSSI (dBm):-71
  4RSRP (dBm):-94
  5RSRQ (dB):-7
  6Verkkovierailu:Ei
  Käyttäjätaso 2
  vielä lahnajoelle? Kannattanee kokeilla niitä eri tukareita ja hienosäätää sitä haravaa ja seurata miten signaalitasot ja nopeus muuttuu. RSRQ pitäs varmaan saada tippumaan vielä.
  ei oo enää lahnajoelle. Sieltä ei purkin mukaan saanu ku 2-3/5 singaaliksi ja tuo rsrq pyöri 10 kahta puolta. Nyt on suunnattu tuonne kaakon suuntaan, eli salmijärven mastoa koitin tavoitella. Kävin läpi myös muut. Tässä singaali hyppii purkin mukaan 3-4/5
  Käyttäjätaso 2
  Jos saat solutunnuksia pihalle niin tuossa raskeentien suussa olevassa tukarissa sinneppäin on muistaakseni 4103, 5776 purkin näyttämänä, joissakin purkeissa näytetään vain yksi numero. Salmijärven numeroita en muista, jossakin on tallessa.

  Salmijärveltä on kännykällä tullut mittariin 55M 6km tukarista aika tarkkaan sun suuntaas, masto näkyi mittauspaikalle.
  Itse heinäkylästä suuntailen tuonne lammasahon maston suuntaan(vissiin kenkunperä).YAgi-antennilla pelittää suht tasaisesti 50/20 nopeuksia.

  Ruutanalla raskeessa oleva masto olisi lähinnä,mutta siitä ei kunnon nopeuksia kyllä saanut.

  Salmijärven suuntaa en ollut hoksannutkaan,~6km ois matkaa.Pitää kokeeksi antennia käännellä sinnekkin.

  Toissapäiväisen ukkosen jälkeen taitaa kaikki mastot toimia Kvedellä puolivaloilla,jospa ne siitä ajanoloon korjaantuu..
  Käyttäjätaso 2
  Jep, kenkunperällä oli potkua kun joku aika sitten nuo tukarit etsin. Meille salmijärvi jää satulamäen taakse piiloon ja luultavasti tuota raskeentien tukaria räjäyttämättä ei muualta sais häiriötöntä yhteyttäkään. Tympäisee tuo operaattorin salailu näissä tukarin kapasiteetti/sijainti ym asioissa. Kuitu on tilattu ja tänä vuonna sen pitäisi tulla. Millä kulmalla heinäkylää karkkis dataa vetää?

  Osallistu keskusteluun