4G turhan hitaalla

  • 20 kesäkuu 2017
  • 5 kommenttia
  • 309 katselukerrat

Juu, alkaa huumorintaju loppumaan tämän Saunalahti 4G mobiililaajakaistan kanssa, päivällä nopeus ihan hyvä, lähellä 40 mbit/s, mutta iltasella klo 17-00 nopeus on hurjat 0,2-1,8 mbit/s. Eikä ole hetkellisiä heittoja, 2 kuukautta seurattu tilannetta ja sama peli jatkuu. Laiteongelma tämä ei ole, katolla ristipolarisaatioantennit suunnattuna millilleen mastoon ja antennit kiinni Huawei E5186 reitittimessä ja kone jolla nopeutta mitataan, on reitittmessä kiinni ethernetillä. Hain ärrältä ruotsalaisen kilpailijan prepaid 4G:n, nopeudet päivällä keskimäärin 80 mbit/s ja illallaki yli 40. Tympäsee hitusen maksaa näin paljon näinkin nopsasta yhteydestä, Onkoan toiveita saada millään tempulla yhteyttä ilta-aikaan edes käyttökelpoiseksi? Vai onko ainoo temppu hypätä niitten ruottalaisten kelkkaan...

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Tietysti voisitte palstatiimin kanssa vielä tarkistaa, että olet suunnannut antennin oikeaan mastoon.

Noin muuten palveluntarjoajan vaihto on tuossa tilanteessa se helpoin ja monesti myös järkevin vaihtoehto. Kunhan muistat, että tilanne elää kaiken aikaa, eikä mihinkään määräaikaiseen soppariin kannata sitoutua.

Tuohan on ihan paikkakohtaista, mikä operaattori toimii parhaiten, joten se pitää testata ja valita toimivin.
Niin eläähän se tilanne, siksi kai sitä ei ihan äkkipikaistuksissaan tule liitymää vaihtaneeksi, vaikka välillä ei toimiskaan. Kun toivo elää, että saisivat verkkoa paranneltua pikkuhiljaa.
Maston luulisin olevan oikea, ainakin cellmapperin mukaan. Ja täällä meilläpäin ei noita mastoja ihan turhan tiuhassa pönötä, että olis kauheesti erehtymisen vaaraa.
Käyttäjätaso 7
Niin eläähän se tilanne, siksi kai sitä ei ihan äkkipikaistuksissaan tule liitymää vaihtaneeksi, vaikka välillä ei toimiskaan. Kun toivo elää, että saisivat verkkoa paranneltua pikkuhiljaa

Kuinka kauan olet valmis kärsimään huonosti toimivaa verkkoa parempia päiviä odotellessa? Jos joskus käy niin, että Elisan verkko toimiikin kolmesta vaihtoehdosta parhaiten, niin silloin voi tietysti vaihtaa takaisin.

Nimimerkillä ihan liian pitkään vastaavassa tilanteessa vetkutelleena...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jep ei ole mitää uskollisuuspalkintoja luvassa, jos maksaa tyhjästä. Toki jos maksaminen on kivaa, niin mikäpä siinä. Muuten kannattaa suoraan valita se parhaiten toimiva, jos nyt ei aivan viikon parin sisään ole nopetusta luvassa.

Mainitsit Cellmapperin. Onko kyseinen tukiasema merkattu vihreällä vai punaisella neulalla? Vihreät ovat pääsääntöisesti tarkempia, joku ihminen on siirtänyt sen paikalleen. Ellulla ei karttaa tukiasemista ole, mutta erilaisista lähteistä päätellen ja ihan ajomittaamalla noita ollaan Cellmapperiin sijoiteltu. Kantsii kuitenki Ellulta varmistaa, onko suuntima oikea.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moro JanppaV ja tervetuloa palstalle! 🙂 (Tervehdys toki muillekin ketjussa) Harmillista kuulla että nopeuden kanssa ollut ongelmia noinkin pahasti. Laitatko meille yksärillä kotiosoitteesi niin voimme tarkistella tuota alueen toimivuutta paremmin ja samalla vilkaista onko alueelle jo tiedossa tulevia parannustöitä 🙂

Osallistu keskusteluun