Kysymys

4G-yhteys pätkii ja hidastelee kotikäytössä

  • 23 marraskuu 2015
  • 3 kommenttia
  • 753 katselukerrat

Minulla on kotona ainoana nettiyhteytenä Elisan Mobiililaajakaista 4G.  Päätelaitteena on Huawei B593u. Lähin tukiasema on noin 200-300 metrin päässä kodistamme. Päätelaite näyttää signaalin voimakkuudeksi jatkuvasti 4/5 palkkia. Yhteyden nopeus on pääsääntöisesti n. 25/20Mbit/s, monesti paljon nopeampikin.

Yhteys on välillä armottoman hidas (nopeus 2-3Mbit/s) ja välillä lakkaa toimimasta kokonaan. Näihin ongelmiin auttaa yleensä päätelaitteen uudelleenkäynnistys.

Itse olen sitä mieltä, että vika on päätelaitteessa, mutta Elisan puolelta ongelman kerrotaan johtuvan siitä, että talomme eristää yhteyden signaalia niin voimakkaasti, että se aiheuttaa yhteyden häiriön. Joskus ollessani yhteydessä Elisan vikailmoituksiin, ratkaisuksi löytyi linkkiaseman uudelleenkäynnistys. Minulle on ehdotettu myös ulkoista lisäantennia päätelaitteeseen, mutta mielestäni se n. 65€ hukkaan heitettyä rahaa, koska päätelaite näyttää kuitenkin voimakkuudeksi 4/5. Olen miettinyt, että jos yhteys ei toimi luotettavasti näin lähellä tukiasemaa,  mitä se mahtaa olla kuuluvuusalueen reunamilla. Päätelaite on päivitetty Elisan sivuilta löytyvällä päivityksellä. Olen asian kanssa melkolailla umpikujassa, koska en aio maksaa antennista 65€, enkä omista toista päätelaitetta, jolla voisin poissulkea päätelaitteen vian. Vaihtoehdoksi jää kiinteä laajakaista, mutta koen sen vanhanaikaisena ja verrattaen hitaana/kalliina vaihtoehtona.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jos kerran päätelaitteen uudelleenkäynnistys auttaa, niin laita se kellokytkimen perään. Eli jos yhteys nyt kestää vaikka vuorokauden putkeen hyvänä, niin ajastuksella uudelleenkäynnistys vaikkapa joka yö klo 4. Yhteys on sitten taas valmis päivän uurastukseen 🙂
Käyttäjätaso 4
200-300m päässä ja 4/5? Mulle tuli reilu 2km päästä (LTE800) 4/5, eikä piha-antennit tuota muuttanut mutta muutti kyllä kaiken muun, kun "jyvälle" pääsi. Toisena erona päätelaite, mulla B315.

Montakos teitä on siellä samaa yhteyttä käyttämässä? Äkkiä tuli mieleen tämä;

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/4G-ja-tiedostojen-jako-t%C3%A4n%C3%A4-p%C3%A4iv%C3%A4n%C3%A4/m-p/480365#M50443

Hidastuuko tuo aina tiettyyn kellonaikaan?

Upin perusteella heitän jotta olet LTE800 verkossa, DL pitäisi olla parempi, häiriöitä? Tästä on palsta pullollaan tietoja, jos et jaksa itse etsiä niin eiköhän joku jaksa kun annat aikaa.

Noillakin etäisyyksillä se 65€ antenni voi olla tarpeen kunhan se on suunta-antenni ja suuntaat sen oikein.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tässä voi kyseessä olla tuo TeippiTonin linkittämä keskustelu.

Näiden ongelmien tiimoilta tulemme tekemään muutaman korjaavan toimenpiteen verkkoon: ensimmäinen korjaus tehdään tällä viikolla ja toinen tullaan tekemään ensi viikolla 🙂

Toimenpiteiden myötä tilanteen pitäisi parantua 🙂

Osallistu keskusteluun