Vastattu

Ahvenanmaa

  • 5 September 2016
  • 7 kommenttia
  • 5908 katselukerrat

Miksi mun nettiyhteys ei toimi Ahvenanmaalla?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mits 5 September 2016, 16:42

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onko sulla dataroaming päällä puhelimesta, sekä sallittu ihan liittymän puolesta? Voit tarkistaa oman liittymäsi estot OmaElisasta.
Elisan kumppaniverkkona toimii Ahvenanmaalla Ålcom, joten verkkovierailun tulee olla sallittuna. Jos ei ole estoja ja puhelimestakin dataroaming on päällä niin kannattaa kokeilla hakea tuo Ålcomin verkko manuaalisesti.
Juu, tämän tiedon sain Elisalta. Kiitos.
Ei kun kysyisin mikä on verkko ALCOM, mitään Elisaa ei täällä näy, toimiiko se samoilla sopimusehdoilla kuin "Elisa huoleton" muualla Suomessa. Miksi eri nimi, jos näin on?
Ålcom on ahvenanmaalainen teleoperaattori jonka verkossa Elisan liittymät siellä vierailee kun Elisalla ei siellä omaa verkkoa ole. Ei tule lisäkuluja ja liittymää saa käyttää samalla tavoin kuin manner-Suomessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
Kuten Bambuvembu jo edellä kirjoitti, tulee valita Alcom.

Elisan ohjesivulla, https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/matkapuhelinliittymat/ohje/puheluiden-hinnat/ lukee seuraavasti:

Ahvenanmaa on osa Suomea ja Elisan matkapuhelinliittymien käyttö (puhelut, tekstiviestit, multimediaviestit, mobiilidata) Ahvenanmaalla on samanhintaista kuin kotimaassa.

Käytännössä Ahvenanmaalla käytössä on (perinteisen) Elisan verkon sijaan Ålcomin verkko, mutta hinnat ovat silti samat kuin Manner-Suomessa. Muutkin palvelut, kuten älypuhelimen mobiilidatayhteys tai liittymän saldoraja, toimii kuten Manner-Suomessa.

Ahvenanmaan kuuluvuuden voit tarkistaa täältä.

---

Toivottavasti tästä oli apua. 🙂
Sain viestin puhelimeeni elisalta että huoleton liittymälläni ei voikaan operoida ulkomailla koska käyttö ulkomailla on estetty.
Esto on kuitenkin toimestani elisan palvelupisteessä porissa poistettu jo syyskesällä 2016. HÖH
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Tervetuloa palstalle, Onneton tumpelo.

Kannattanee tarkistaa liittymän tilanne oma-aloitteisesti ulkomailla vaikka WLAN-verkon välityksellä osoitteesta verkkoasiointi.elisa.fi . Saat siellä vapautettua liittymäsi rajoituksia, jotka lienevät kuitenkin päällä.

Kirjauduttuasi oma.elisaan, valitse vasemmalta harmaasta palkista numerosi ja sitten yläosan "vaakalehdiltä" --> Asetukset --> Käytön estot = Tee tarvittavat muutokset ja käytä nettiäsi ulkomailla. 😉