Kysymys

akkukäyttöiset mobiilireitittimet saunalahdella - laitteiden väliset erot?

  • 12 lokakuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 22646 katselukerrat

Minulla on tällä hetkellä Sierra Wirelessin akulla toimiva 4G-mobiilireititin, mutta se alkaa yli 2 vuotiaana olla elinkaarensa päässä ja esimerkiksi uutta akkuakaan ei enää varaosana tunnu mistään löytyvän joten on aika siirtyä eteenpäin uuden laitteen hankinnan muodossa

Katsoin Saunalahden laitetarjonnan ja löysin kolme laitetta:

  • Huawei E5377 4G/WiFi
  • ZTE MF910 4G/WiFi
  • ZTE MF93D 4G/WiFi
Ja nyt kysynkin että mitkä ovat laitteiden väliset erot ja mitä yleisesti suosittelisitte?

Laitteiden tiedoista löytyy jotain viitteitä, mutta tiedot ovat selvästi puutteelliset eikä laitteiden nimilläkään juuri löydy netistä lisätietoa. Ensisijaisesti kiinnostaa laitteiden toimivuus ja vakaus sekä akun kestävyys ja HUAWEIssä näyttäisi olevan iso akku, mutta se akun koko ei vielä takaa pitkää toiminta-aikaa jos muu elektroniikka laitteessa on virtasyöppöä.

Onko jollain palstalaisella tai saunalahden/elisan edustajilla lisää tietoa laitteiden toiminta-ajasta ja toimintavakaudesta?

5 kommenttia

Jaa ei taida kenelläkään olla minkäänlaisia kokemuksia näistä kun niin hiljaista on.
Käyttäjätaso 6
Eipä meilläkään ole tiedossa muutakuin nuo tiedot, jotka verkkosivuilla näkyy kohdassa lisätiedot.

MF93D on noista ollut pisimpään myynnissä. Tämän perusteella valitsisin E5377 tai MF910. Kokemuksia ei ole näistä kahdesta tosin lainkaan, joten akun kestosta voisi ehkä muut palstalaiset kertoa enemmän?
Tässä asiakaspalvelun vastaus ainakin akunkeston osalta joka on tällaisessa mobiili 4G-reitittimessä ehkä se kaikkein olennaisin tieto - olisi toivottavaa että tieto olisi jo valmiina laitteiden myyntiesittelyssä - mutta jatkossa tieto löytyy edes täältä palstalta jos ei muualta.

Hei,

kiitos yhteydenotostasi.

Näistä reitittimistä ei kovin suuria eroja löydy, mutta ZTE MF910 4G/WiFi on laitteista valikoimissamme uusin. Akun kestoksi valmistaja kertoo noin 8 h. Hieman pidempi, 9 h, on ZTE MF93D 4G/WiFi-reitittimen arvioitu akun kesto. Vastaava luku Huawei E5377 4G/WiFi -reitittimelle on 6 h.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Akkukesto on aika monesta käyttöpaikkaankin ja käyttötapaan liittyvästä tekijästä kiinni, että arviot akunkestosta ovat ja pysyvät vain karkeina arvioina.

Vaikka MF93D:lle ilmoitetaankin parempi akunkesto kuin MF910:lle, niin silti valitsisin noista kahdesta uudemman mallin. Hieman ihmettelen, kuinka tuo ero akunkestossa on noin päin, koska uudemman mallin mobiilipiirisarjan pitäisi ainakin olla moninverroin "vähävirteisempi" kuin MF93:ssa.

MF910:n akunkestoa on tullut jopa hieman testattua, eli tabletilla wlanin yli televisiota (Sonera Viihde) reilusti yli 9 tuntia (reilut 10 GB tavaraa). Surkea palkkimittari näytti tuolloin vielä yhtä palkkia, joten tuolla laitteella valmistajan "arvaus" ainakin pitää jopa hyvin paikkansa.

P.S. Sauniksen sivuilla MF910:n wlanin enimmäisnopeudeksi ilmoitetaan 72M (DNA:n sivuilla 75M). Kumpikaan ei pidä paikkaansa. Vaikkei laitteessa olekaan pelkän 40 MHz:n kaistan valintaa, niin 20/40-valinnalla wlan yhdistyy 150 megasena, ja mobiiliverkostakin on tullut yli 90M dl-nopeus wlanilla (2,4 GHz).
Olen samaa mieltä että suuntaa antavia ovat akunkestot mutta sehän tässä tapauksessa riittää laittamaan laitteet kuitenkin jonkinlaiseen arvojärjestykseen. Itselle oli yllätys että Huawei oli noinkin perän pitäjä vaikka laitteessa on näistä kolmesta suurikapasiteettisin akku. Se nimittäin saattaa montaa ostajaa hämätä kun esittelytekstissä kerrotaan akun kapasiteetti mutta ei arvioitua käyttöaikaa.

Itse päädyin tilaamaan myös tuon MF910:n vaikka tuo MF93D:n akunkesto arvioitiin hitusen paremmaksi. Arvelisin että laitteiden välillä voisi olla akun kapasiteetissa hieman eroa ja se selittäisi tuon eron vanhemman laitteen hyväksi.

Löysin pari ulkomaalaista arviota jossa oli saatu jopa 12 tunnin kestoaikoja videostreamauksessa, mutta lienevät ihanteellisissa olosuhteissa saatuja. Joka tapauksessa jo 8 tunnin akun kesto on hyvä parannus nykyiseen Sierra Wirelessin purkkiin jolla pääsee 2-3 tunnin käyttöaikaan.

Kiitos kun raportoit tuon oman kokemuksen akunkestosta palstalle. 

Osallistu keskusteluun