B315 päivitys ja tulos

  • 7 marraskuu 2016
  • 2 kommenttia
  • 352 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 855 kommenttia
Vahti Liven kanssa oli runsas viikko sitten kahtena päivänä julmetusti ongelmia. Ja näiden jälkeen toiminta oli täysin ongelmatonta.

Mökille tultuani en resetoinutkaan tuota B593-reititintä, vaan pistin sen lepäämään ja otin käyttöön B315-reitittimen.

Nuo molemmat on hankittu Elisalta, mutta sisällä on alkuvuodesta ollut DNAn SIM-kortti (4G Veppi). Reitittimen käynnistyttyä tuli tarjolle tuo Elisan päivitys. Olin rohkea ja käynnistin päivityksen. Sujui mallikkaasti ensiksi suomen ja lopuksi sukulaiskansan eli viron kielellä. Hienosti onnistui.

Käynnistymisen jälkeen ihmettelin verkon merkkivaloa, joka paloi turkoosina merkiten 4G-yhteyttä. Ihmettelin siksi, että katolla on vain 3G-antenni n. 2,5 km päässä olevaan tukiasemaan suunnattuna. Eli 4G ilmeisesti toimii reitittimen sisäisillä antenneilla? Voimakkuuspalkkeja on normaalisti 3 ja joskus hetken aikaa 4. (Myöhemmin testasin noita pupunkorva-antenneja, mutta muutosta en huomannut).

Olin pudota tuolilta saatuani nopeustestin tuloksia. Parhaimmillaan DL oli yli 48 Mbps, kun edellisellä versiolla ja 3G:llä sai 3 - 5 Mbps, eikä usein edes tuota. UL tulos on n. 2 - 3 Mbps ja samaan aikaan käytössä myös vahdin molemmat kamerat. Ja tuollaisina nuo ovat pysyneet edelleen lähes joka kerta testatessani.

Ongelma on se, että uudella versiolla ei saa api/device/signals -komennolla edes sen vertaa tietoa, kuin edellisellä versiolla. Vastauksena saa litanian "DA00A -81 dBm 7 36B2", mitä sitten merkinneekin.

Minusta varsin onnistunut päivitys kohdallani 😃

2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Ihan mahtavaa kuulla että uusi ohjelmistopäivitys oli näin onnistunut! 🆒 Noista komennoista onkin meillä jo toinen keskustelu Palstalla: http://elisa.to/2fxAMXk .

Arvojen uupumisesta on laitettu Huaweille palautetta, seuraillaan tilannetta jos ne saataisiin takaisin uudessa päivityksessä
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Mielenkiintoinen ominaisuus tuon uuden päivityksen jälkeen on seuraava:

Kun mökillä teen kannattavallani mobiiliyhteyden nopeustestin niin, että Freedome ei ole päällä, saan säännöllisesti DL-nopeudeksi n. 10 Mbps, joka on suunnilleen liittymälleni todettu yläraja. Hyvä näin.

Kun laitan Freedomen päälle, niin ensimmäinen testaus antaa samanlaisen DL-nopeuden, kuin edellä. Mutta seuravilla testikerroilla tulee jotain aivan muuta, yleensä toinen kerta on n. 15 Mbps ja kasvaa tästä kerta kerralla jopa 48 Mbps -nopeuteen saakka.

UL-nopeudet ovat molemmissa tapauksissa normaalit, 3 - 5 Mbps.

Jos tuo Freedomen päällä ollessa saadut nopeudet ovat tosia, niin tuopa olisi vallan mainio keino saada moninkertainen nopeus maksettuun nähden. 🆒

Epäilen kuitenkin vahvasti, että Freedomen käyttö vääristää jollain tavalla tuloksia, sillä toteutuvissa latauksissa en oikein ole havainnut vastaavaa nopeuden muutosta.

Joka tapauksessa ihan mukavaa katsella tuollaisia tuloksia, kun aikaisemmalla 3G-yhteydellä DL-nopeudet olivat n. 2 - 5 Mbps 😃

Osallistu keskusteluun