B525 signaali


  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 4 kommenttia
Onko muilla minkälaisia kokemuksia kyseisestä laitteesta?

Meillä siirrytään kuituverkkoon ja kuparit viedään pois. Kuidun asennus onnistuu vasta keväällä vaikka on jo talon kulmassa, joten jouduttiin ottamaan 4g yhteys muutamaksi kuukaudeksi. Aspa suositteli B525 boksia.

Pitää kyllä sanoa, että meidän yksilö on surkea laite. Nopeus vaihtelee kokoajan ja tippuu 4g+ verkosta jatkuvasti. Niin puhelimet kuin läppäri toimii suoraan mobiiliverkossa isommilla nopeuksilla. Koitin myös samalla simmillä. Esim. Puhelimella saa 50/30 nopeuden eikä tipu 4g+:sta. Huawei boksi ei osaa päättää ja pomppii jatkuvasti 4g ja 4g+ välillä ja nopeudet ovat vajaa puolet muihin laitteisiin verrattuna. Hauskinta tässä on se, että hallinnasta kytkettäessä internal antennit käyttöön nopeudet hieman tasottuvat ja paranevat. :? Koitin myös toisilla ulkoisilla antenneilla eikä niillä ollut mitään vaikutusta. Liikkeeseen tuskin kannattaa viedä kun myyjä vain toteaa, että nopeus on yli 5Mbps (ja keskustasta muutenkin tulee yli 150Mbps).

2 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
On kokemuksia ja ainakin itsellä kyseinen laite toiminut erinomaisesti. Samoin aika monella muulla, kuten esim. täältä voi lukea:
https://bbs.io-tech.fi/threads/huawei-b525.12740/

Itse käytän ulkoisia suunta-antenneja, jotka suunnattu 7,5 km päässä olelvaan LTE-A tukiasemaan (800 MHz + 1800 MHz).

Vaikuttaa kyllä aika oudolta, jos puhelimellakin saa samasta paikasta parempia nopeuksia, kuin B525:llä. Mitkähän ulkoiset antennit on käytössä ja onko ne suunnattu oikein?

Kyseinen laite näyttää 4G+:aa ainoastaan silloin, kun dataa liikkuu. Eli esim, jos laitat nopeustestin taustalle ja menet laitteen hallintaan, niin tällöin näyttää 4G+:aa. Muuten ei.
Antennit on ne, mitkä paketin mukana tuli. Toisista antenneista, joita testasin, ei tietoa. Olivat hieman pidemmät ja leveämmät, pöytämalliset mustat "korvat" 2m johdolla. Suuntauksessa ollaan koitettu kaikenlaista ja kyllä aika hyvin huomaa missä toimii yhteys paremmin - vaikkakin ei hirveästi eroja ole. Silti B525 sisäisillä antenneilla ollaan saatu parhaat tulokset sisällä.

Tilasimme nyt uudet suunta-antennit ulos testiksi ja katsotaan paraneeko niillä. Jos ei niin ei hirveämmin ole motivaatiota koittaa saada yhteyttä parannettua kun kuidun kytkemiseen on "enää" 5kk. Vaihtuu operaattori ja koitetaan toisen tolpan kanssa uudelleen (matkaa 500m ja suora näköyhteys).

Elisan tolpaan on vajaa 2km matkaa, tosin ei suoraa näköyhteyttä (puita edessä). Jos saisi yhteyden toimivan edes ~25Mbps suhteellisen tasaisesti niin riittäisi.

Osallistu keskusteluun