data ei kulje lähellekään luvattua

  • 11 joulukuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 818 katselukerrat

Mitä tehdä kun data ei kulje lähellekään luvattua 100Mb? Reititimessä kaikki pylkät. Systeemissä ulkoinenantenni. Mitatut tulokset  lataus 4,6 Mbps ja lähtevä 6,1 Mbps.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää iltaa.

Onko sinulla kiinteä vai mobiilikaista?

Kiinteässä harvemmin nopeus ei ole lähellekään luvattua 100 Mb. Sen sijaan mobiilissa voi nopeus ollakin kaukana luvatusta, esimerkiksi 6 Mbps. Tarkenna asiaasi, niin auetetaan!

Minkälainen ulkoinen antenni systeemissäsi on? Silläkään ei 4G aina parane.

Pienestä kakusta ei isoa kakkupalaa saa sadoille jonossa oleville.

Nyt soi Kardiak - Dream Big (Radio Edit).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Jos kuuluvuus on hyvä, syynä on ilmeisimmin ruuhkainen verkko. Kun LTE/4G toimii noin hitaasti, kannattaa kokeilla vaihtaa reititin UMTS/3G verkkoon. Se voi kyllä olla vieläkin pahemmin ruuhkautunut kuin LTE-verkko, mutta et voi tietää, ellet kokeile.

Ovatko antennit ympärisäteileviä vai suunta-antenneja? Jos ne ovat suunta-antenneja, kokeile, josko antennia kääntämällä saisit yhteyden toiseen tukiasemaan, joka toivottavasti ei ole yhtä pahasti ruuhkautunut.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Mitä tehdä kun data ei kulje lähellekään luvattua 100Mb? Reititimessä kaikki pylkät. Systeemissä ulkoinenantenni. Mitatut tulokset  lataus 4,6 Mbps ja lähtevä 6,1 Mbps.

 

Mikä 4G-laite kyseessä (merkki ja malli)? Missä käyttöpaikkasi on? Mitkä taajuudet on alueellasi käytössä? Onko nopeuksissa eroa ruuhka-aikaan ja sen ulkopuolella kuinka paljon?

Jos kyseessä on Huawein 4G-modeemi niin miltä signaaliarvot näyttävät, jos kirjaudut hallintaan? Eli RSRP (voimakkuus), RSRQ (laatu) ja SINR (häiriö) arvot olisivat tärkeitä saada tietää.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää myöhäisiltaa.

Tuliko asia jo kuntoon vai hidasteleeko netti vieläkin?

Kerroit että nettisi ei toimi lähellekään luvattua 100 Mb, mutta aiheesi on kuitenkin mobiililaajakaistoissa, eli missä on tarkalleen ottaen luvattu 100 Mb? Haluaisin nähdä.

Mainostetaan 100 Mb/s isolla?!?

On totta, että lähes aina NOPEIN numero on ISOLLA. 100 Mb, 100 Mb, 100 Mb!!! Mutta klikkaa lisätiedot auki, niin siinä on se todellinen nopeus… eli vain 5 prosenttia kannattaa toimittaa.

Vaihtoehto ihmisten ala-arvioinnille?!?

Olisit käynyt Specsaversilla, aina saa toistaa tätä myös operaattoreiden suuntaan. Onko mainonnassa kehitettävää, että asiakkaille syntyy mielikuva, että on luvattu 100 Mb…

Rehellistä markkinointia pikkumuutoksella?!?

Onko peräti tarkoituskin harhauttaa asiakkaita… kun ei näköjään Specsaversin optikko kiinnosta. Kävin Specsaversilla, ja nyt osaan lukea pienetkin präntit, niin en enää harahda näihin.

Nyt soi X-Cess! - I’m Back (Jarno Remix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1

Kannattaa lukea näitä vanhoja viestejä. Joita tästä aiheesta on liioittelematta tuhat+. Mitään “luvattua” nopeutta ei mobiilissa käytännössä ole. Nopeutta on yleisesti siitä 5-60Mbit/s (jos 100Mbit/s liittymä). Jos kuuluvuus on hyvä, niin hitaus johtuu ruuhkasta. Tukiaseman alueella x- käyttää tiettyä taajuutta jonka puitteissa on varattu tietyn levyinen kanava. Kun tämä kanava on täynnä niin nopeus laskee kaikilla, jotka ovat kyseissä tukiasemassa kiinni. 

Kiinteistä liittymistä saa varmemmin sen nopeuden, joka on “luvattu”, koska johtoa (kanavaa) ei tarvitse jakaa naapurien kanssa (poislukien kaapelimodeemi). Tallaisia yhteyksiä on VDLS ja kuituliittymä (FTTH). 

Oheisesta kuvasta voi katsoa millaista nopeutta on odottavissa erilaisista liittymistä. 

T: Tuokki

 

Osallistu keskusteluun