Kysymys

Data ei liiku

  • 25 January 2010
  • 4 kommenttia
  • 402 katselukerrat

Asumme aivan Elisan 3G:n rajoilla, välillä puhelin löytää 3G:n ja videopuhelutkin onnistuvat olohuoneen sohvalta.
Mutta se ongelma. Eli yksi korteista (Liittymässä aito ja alkuperäinen MultiSim-palvelu (tuskin vaikuttava tekijä mutta...)) on mokkulassa (e169) ja se löytää 3G-verkon helposti ja siihen kirjautuu (mokkulaan kytketty 14db suunta-antenni).
Mutta kun kun mokkula on 3g:ssä, ei dataa liiku ei sitten lainkaan. Mokkulaa on kokeiltu suoraan koneeseen ja wnap:iin kytkettynä. On pakotettu 3G-verkkoon... 2G-verkokkoon pakotettuna data liikkuu "huimaa"vauhtia.

Missähän siis vikaa?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itselläni on ajoittain sama ongelma, tosin tikku on E1552. Kannattaisi ihan testata, onko tilanne 3G:n suhteen sama ympäri vuorokauden ja pitkin viikkoa. 3G-taajuuden resurssit ovat todennäköisesti niin lujassa käytössä, että äärialueilla on tuo ongelma. Mikäli siis tuo siirtonopeus paranee arkisin aamuyöllä tai sunnuntaiaamuisin, kyse on juuri tästä resurssipulasta. Jos taas ajankohdalla ei ole vaikutusta, tukiasema on yksinkertaisesti liian etäällä.

Kannattaa näiden tutkimusten tuloksista laittaa palautetta tuolla lomakkeella:
http://saunalahti.fi/asiakaspalvelu/puhegprs.php
Hyvis: juuri eilen aamupäivällä viimeksi yrittelin keksiä kikkakolmosia ja kääntelin ja vääntelin antenniakin ilman tuloksia. Ongelma on siis se että 3G-verkossa dataa ei liiku lainkaan. Mikään sivu ei aukea, ei hitaasti eikä nopeasti.

Voiko olla mahdollista että etäisyys olisi liian pitkä kun kerran tavis nokian E75 pääse välillä aina kiinni verkkoon ja siinä toimii esim. videopuhelut? Elisan karttaan meitä ei vielä ole merkitty 3G-alueeksi mutta joulukuussa julkaistun tiedotteenkin mukaan meillä on nopeat yhteydet ja tiedotteen mukaan meidän oikeastaan pitäisi olla edes reunalla, mutta tiedä niistä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Joitakin asioita tulee mieleen:
1. Voisiko olla niin, että puhelimesi ottaa yhteyden johonkin muuhun tukiasemaan? Kokeile saako puhelin 3G-yhteyden tikun vieressä. Onnistuuko puhelimen käyttö modeemina?
2. Kokeile siirtää pienempiä tiedostoja.
3. Edelleen, testaa aamuyötä.

Joitakin asioita tulee mieleen:
1. Voisiko olla niin, että puhelimesi ottaa yhteyden johonkin muuhun tukiasemaan? Kokeile saako puhelin 3G-yhteyden tikun vieressä. Onnistuuko puhelimen käyttö modeemina?
2. Kokeile siirtää pienempiä tiedostoja.
3. Edelleen, testaa aamuyötä.

Reissu ohi ja paluu arkeen. Eli Hyvis (ja muutkin)
1.Puhelin (E75) löytää 3G:n mokkulan vierestä, alta ja päältä. Jos luen esim. Iltalehden kännykällä, se hyppii 2G:n ja 3G:n välillä. Pakotettuna 3G-verkkoon puhelin joskus toimii ja joskus ei.
2.Ei auta vaikka koittaisi siirtää mitä kun 3G-verkossa ei aukea edes palsta.saunalahti.fi sivu
3.ei auta vaikka kello olisi 04.45 (viimeksi eilen ennen töihin lähtöä koitin)